8.Nesil Intel Coffee Lake Core i7-8700K Desktop İşlemciler Yeni Monster Gaming Laptop Modellerinde!

Monster Notebook  4 Aralık 2017

Genel

Intel’in Core i7 serüveni başlayalı neredeyse 10 yıl oluyor ve sekizinci nesline ulaşan Core i7 ailesinin, profesyonellere yönelik yüksek fiyatlı modellerini saymazsanız, üst düzey işlemcilerinin tamamı dört çekirdekliydi. Zaman içerisinde oyunların ve uygulamaların işlemci kullanım oranları değişti ve artık internet üzerinden yüksek çözünürlüklü video izlemek için bile ciddi miktarda işlemci gücü gerekiyor.

Pazarda yükselen rekabeti ve modern oyunlar başta olmak üzere, kapsamlı uygulamaların çok çekirdekli işlemcilerle daha performanslı çalıştığını dikkate alan Intel, üst düzey ana akım işlemcilerini, altı çekirdekli olarak üretmeye başladı. Yeni seri içerisinde parlayan yıldız ise 8. nesil Coffee Lake Core™ i7-8700K

Coffee Lake Core™ i7-8700K işlemcili Laptop Modelleri ile Performansın Kuralları Yeniden Yazılıyor

2014’ten bu yana işlemcilerini 14 nm olarak üreten Intel, üretim sürecinin durağanlığını fırsata çevirerek elindeki teknolojilerle en iyi ana akım işlemcileri oluşturmaya başladı. 8. nesil işlemci serisi içerisinde tepe noktada yer alan Intel Core i7 8700K, masaüstü bilgisayarlar için tasarlanan, son derece güçlü bir işlemci. 2017’nin başında çıkan Intel Core i7 7700K modelinden farklı olarak altı çekirdekli olan işlemcinin temel çalışma frekansı 3.70 GHz. işlemci, Turbo Boost desteğiyle 4.3 GHz frekansına, tek çekirdekte ise 4.70 GHz frekansına kadar çıkabiliyor. Bu, özellikle tek çekirdek kullanan uygulama ve oyunlardan daha yüksek performans elde edilebileceği anlamına geliyor.

Intel Core i7 8700K modelinin, yedinci nesil üst düzey işlemcilerden iki çekirdek fazla oluşunun getirdiği hız, Hyper-Threading’in etkisiyle katlanarak artıyor. Böylece, işlemci odaklı; oyun, uygulama ya da multimedya içeriklerinin alabildiğine performanslı çalışması mümkün oluyor. Yapılan testlerde, yüzde 40’a varan başarı artışı göze çarpıyor. Çekirdek sayısının yükselişiyle birlikte L3 önbellek miktarı da 12 MB boyutuna ulaşıyor. Bellek desteği tarafında da yedinci nesilden ayrılan 8. nesil işlemci, çift kanal DDR4 2666 belleklerle uyumlu çalışıyor.  8.nesil Coffee Lake 8700K işlemci, beraberinde getirdiği yeniliklere karşın, 95 Watt’lık TDP değeriyle önceki nesille hemen hemen aynı sıcaklıklarda çalışıyor.

Yeni Nesil Coffee Lake Core i7-8700K Desktop İşlemcilerle Benzersiz Performans

Teknoloji dünyasındaki yenilikleri yakından takip ederek, ürün gamını bu doğrultuda hızla güncelleyen Monster, Tulpar ve Semruk serisi bilgisayarlarını Z370 yonga seti ve Intel Core i7 8700K işlemci ile güçlendiriyor. Rakiplerinden hızlı davranarak performans liderliği yarışında öne çıkan Monster, şimdiye kadar geliştirilen ilk 8700K işlemcili oyuncu bilgisayarlarına imza atıyor. Tercihe göre, NVIDIA’nın GeForce; GTX 1060, GTX 1070, GTX 1080 ve çift GTX 1080 grafik işlemcilerini üzerinde bulunduran gaming laptop modelleri, bellek kapasiteleriyle de günceli yakalıyor. Minimum 16 GB kapasiteli DDR4L belleklerle donatılan ürünler, modern bilgisayar oyunlarının yanı sıra profesyonel uygulamaların ve yazılım/oyun geliştirme araçlarının da en iyi şekilde kullanılabilmesini sağlıyor. Yine seçilen modele bağlı olarak depolama boyutları da değişiklik arz eden oyuncu bilgisayarları, çok sayıda oyun, uygulama ve dijital içeriğin depolanabilmesine olanak veriyor.

Teknik detayların, gerçek dünyadaki yansıması da en az bu detaylar kadar ilgi çekici. Intel Core i7 8700K masaüstü işlemcili Monster oyun bilgisayarları, çok çekirdekten yararlanan; GTA V, Crysis 3, Ashes of Singularity, Civizilation VI, Battlefield 1, Call of Duty WWII gibi sayısız oyunu daha akıcı çalıştırıyor. Ekran kartının potansiyel gücünün eksiksiz kullanabilmesini, yüksek saat hızlarında çalışan altı çekirdek ve altı iş parçacıklı işlemcisiyle mümkün hâle getiren Monster gaming laptoplar, 8. nesil Coffee Lake i7-8700K işlemci ile performans alanında büyük fark yaratıyor.

Masaüstü bilgisayar gücünde bir oyuncu bilgisayarı almak istiyorsanız ve yüksek performans gerektiren uygulamalarla çalışıyorsanız canavarın adresini biliyorsunuz 🙂

 

Paylaş: