Açık Dünya Oyunlarının Eğlenceli Olmasını Sağlayan 12 Detay

Monster Notebook  12 Mayıs 2017

HaberlerOyunTeknoloji

Okul ve iş hayatının stresinden kurtulmanın en iyi yollarından biri, açık dünya oyunlarının karşısına geçip dilediğiniz şeyleri yapabilmeniz, tabii bu durum oynadığınız oyuna göre farklılık gösterebiliyor. Kimi zaman atınıza binip dağ bayır demeden gezebiliyorsunuz kimi zamansa jet uçağıyla askeri üslerin baş belası olabiliyorsunuz.

Bilgisayar donanımlarının da gelişmesiyle yapımcıların oyunlarını, daha korkusuz ve derin hazırlayabildiğini biliyoruz. Eskiden işlemciye ve ekran kartına çok yük bindirmesin diye ellerinden geleni yapan ve çoğu zaman geliştirdikleri oyunu kuşa çeviren firmalar, son yıllarda hem çok eğlenceli hem de grafik açıdan büyük zenginlik sunan oyunlara imza atıyorlar. Açık dünya türü yapımlar da bu oyunların başını çekiyor. Peki, açık dünya türü oyunların eğlenceli olmasını sağlayan detaylar neler, gelin birlikte göz atalım.

   1.Araçlardan Dilediğinizi Kullanın

1

Çok değil, bundan 20 sene önce hayal bile edemeyeceğimiz kadar geniş haritalarda, birbirinden güzel görünümlü araçlarla, oyunlarda gözümüzün gördüğü hemen her yere gidebiliyoruz artık. GTA V ve Just Cause 3 gibi oyunların geniş haritalarında seyahat etmek bambaşka bir keyif.

   2.Hayal Ettiğiniz Her Şeyi Yapın

2

Küçükken taksici olmak istiyordunuz, olamadınız mı? Ya da gönlünüzden geçen meslek TIR şoförlüğü mü? Hiç sorun değil, açık dünya oyunları sayesinde hayalinizdeki meslekleri sanal olarak dahi olsa gerçekleştirebilirsiniz. Taksicilik için GTA V, TIR şoförlüğü için de artık hemen her oyuncunun demirbaş oyunu olan Euro Truck Simulator 2 gayet yeterli.

   3.Görev Adamı Olun, Prestij Kazanın

3

Birçok açık dünya oyununda başarılı senaryolar olur ve genellikle oyuncu, görev icabı oradan oraya gönderilir. Konumuz bu sefer seyahatler değil, tüm bu süreç içerisinde oyuncunun kendini nasıl hissettiği aslında. Bir o adamdan, bir diğer adamdan görev almak, bir süre sonra oyuncunun kendisini oyun dünyasında önemli biri gibi görmesini sağlar. Bu noktada, görünmez duvarlarla örülü lineer oyunlardan ziyade açık dünya oyunları oyuncuya daha eğlenceli gelir.

   4.Gerçekçiliği Boş Verin, Anın Tadını Çıkarın

4

Karakterin öldükten sonra, birkaç saniye sonra bandajlarla hastaneden ayrılarak tekrar oyuna döndüğü yapımlar elbette çok gerçekçi değil, bunu biliyoruz; ama gerçekçi olmamanın sınırlarını zorlayan yapımlar da var; Saints Row IV gibi. Çoğu zaman araç kullanımını gereksiz hale getiren uçabilme yeteneği ve aşırı hızlı sprintler başka kaç oyunda var?

   5.Yalnızlığı Doyasıya Yaşayın

5

Tüm açık dünya oyunları, kocaman şehirlerde ve kalabalıkların arasında geçmiyor. Çıktığı günden bu yana hâlâ en çok oynanan RPG oyunlarından biri sayılan The Elder Scrolls V: Skyrim meselâ. Oyunun mükemmel mekanikleri içerisinde o köy senin bu kasaba benim diye gezerken bazen başınızı dinlemek için yamaçlara tırmanmak isteyebilirsiniz. Püfür püfür esen rüzgâr ve arkaplanda çalan muhteşem soundtrack parçalarıyla Skyrim, size yalnızlığın bambaşka bir güzelliğini yaşatır. Yalnızlıktan sıkılacak olursanız Dawnguard’a gidip çocuklarla saklambaç oynayabilirsiniz.

   6.Şehrin Gizemlerini Araştırın

6

Oyunda bir süre sonra, “Çok önemli bir işle uğraşıyorum,” hissini yaşıyorsanız, iyi bir oyunla zaman geçiriyorsunuz demektir. Örneğin GTA V; görevlere ara verip haritanın dört bir yanına saçılan seri katil notlarını araştırıyor, bir yandan da şehrin izbe yerlerine dalıyorsanız içten içe önemli bir işle uğraştığınız hissini yaşarsınız. GTA V’in nasıl bir oyun olduğunu zaten söylememize gerek yok.

   7.Tarih Bilginizi Tazeleyin

7

Ebeveynlerin birçoğu, oyunları zaman kaybı olarak görür, yerine göre haksız da sayılmazlar ancak öyle oyunlar var ki temel düzeyde tarih ve coğrafya bilginizi hayli arttırır. Bunlardan biri Assasin’s Creed serisi. Genellikle gerçek olaylardan ilham alınarak hazırlanan seride geçen mekânlar, gerçeklerine uygun şekilde yapılıyor. Öte yandan, dönemle ilgili pek çok ayrıntı da oyunun ansiklopedik bilgi bölümlerinde uzun uzadıya anlatılıyor.

   8.Filmlerde Gördüğünüz Ortamlarda Gezin

8

İşte açık dünya oyunlarının eğlenceli olmasını sağlayan etmenlerden biri daha, filmlerde gördüğünüz alanları doğrudan gezebilmeniz. Batman ve Yüzüklerin Efendisi serisinde adım adım gezmek istediğiniz yerleri, bu seriler için hazırlanan oyunlar sayesinde arşınlayabilirsiniz. Batman için Batman: Arkham City oyunu, Yüzüklerin Efendisi serisi için de The Lord of the Rings Online değerlendirebileceğiniz yapımlar.

   9.Geçmişte Yolculuğa Çıkın

9

Her zaman, “Keşke dünyaya biraz daha erken gelseydim,” mi dersiniz? Dert etmeyin, yeni nesil oyunlar aracılığıyla sanal da olsa geçmişe yolculuk yapabilirsiniz. Bunun için Mafia serisi biçilmiş kaftan. İlk oyunda 1930’lu yıllarda, sonraki yapımlarda ise 1970’lere doğru yolculuğa çıkabilirsiniz.

   10.Arkadaşlarınızla Aktiviteden Aktiviteye Koşun

10

Modern oyunların birçoğunda artık online haritalarda arkadaşlarınızla dilediğiniz aktiviteyi gerçekleştirebiliyorsunuz. Meselâ iş ya da okul hayatından kurtulduğunuz anlarda arkadaşlarınızla haberleşip dağdan aşağı bisikletle inebilir, sürat tekneleriyle yarışlar düzenleyebilirsiniz. Bunun için en uygun oyun da yine GTA V.

   11.Bir Yerleri Patlatarak Stres Atın

11

Çılgınlık seviyesindeki eğlencesi ve adrenalin salgılatma konusunda Saints Row IV ile yarışan Just Cause 3, önceki oyunlarında olduğu gibi yine düşman alanlarının imha edilerek özgürleştirilmesi üzerine kurulu. Haritada karşınıza çıkan kırmızılı alanları patlattıkça stres atmanız ve o bölümleri özgürleştirmeniz gayet kolay. Deneyin, ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

   12.Yüksek Grafik Detay ve Yüksek Çözünürlükte Oynayın

12

Monster oyuncu bilgisayarları sayesinde listedeki oyunları ve daha fazlasını yüksek çözünürlük ve grafik detay seviyesinde akıcı olarak oynayabilirsiniz. Modern oyunlardaki takılma ve yavaşlamaların önüne geçen güçlü donanım bileşenleriyle beğeni toplayan Monster Notebook modelleriyle, oyun sırasında maksimum düzeyde eğlenebilir, arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilirsiniz.

Paylaş: