Battlefield 1 ile Birinci Dünya Savaşı’nın Kalbine Yolculuk

Monster Notebook  26 Ekim 2016

HaberlerOyun

İkinci Dünya Savaşı ile başlayıp modern zamanlara ve geleceğe kadar uzanan Battlefield serisi bu kez, büyük yapımcılar tarafından tür içinde pek de ele alınmayan bir konuya değiniyor: Birinci Dünya Savaşı’na.

Devasa Savaş Alanlarının Hakimi: Battlefield

Farklı oyun türlerinde peş peşe gelen mükemmel yapımlar sayesinde sıkı oyuncular için unutulmaz yıllardan biriydi 2002 yılı. 2002’nin ortalarında çıkan ve İkinci Dünya Savaşı’nı konu edinen FPS oyunu Medal of Honor: Allied Assault, destansı anlatımı ve duygusal sahneleriyle oyuncuları sersemletmişken, yılın sonlarına doğru Battlefield 1942 çıkageldi. 64 kişilik devasa savaş alanlarının yanında, oyuncuya hem piyade olabilme hem de tank ve uçak gibi muharebe araçlarını yönetebilme imkanı veren Battlefield 1942, savaş motivasyonu sağlayan tema müziği ve daha sayısız detayıyla oyun dünyasını sarsmayı başardı. Geçen zaman içerisinde PC ve oyun konsollarına çıkan çok sayıda ana oyun ve ek paketle yerini sağlamlaştıran Battlefield serisi, görsel ve işitsel olarak da kendini hayli geliştirdi. Ortalama 5-6 saat süren senaryo modlarıyla türün takipçilerine farklı deneyimler ve maceralar da yaşatan Battlefield serisi, yeni oyunu Battlefield 1 ile oyunculara, Birinci Dünya Savaşı’nın benzersiz atmosferini en derinden yaşatmayı amaçlıyor.

 

İtilaf Devletleri İttifak Devletleri’ne Karşı

 

Battlefield serisine aşina olan herkes bilir ki oyunun senaryo kısmı, aslında çoklu oyuncu haritalarına ısınmak ve oyun dinamiklerini genel olarak çözmek için vardır. Isınma turlarından sonra dahil olacağınız haritaların sayısı hayli fazla. Buna, mevsimsel değişikliklerin haritalardaki görüş alanını değiştirebileceğini ve hatta yönettiğiniz karakterin ya da aracın hareket kabiliyetlerini değiştirebileceğini de eklemeniz gerekiyor. Yönettiğiniz araç demişken, atları da “araç” olarak değerlendirebiliyorsunuz. Gerek uzun mesafeleri katetmek gerekse karşınıza çıkan düşman askerlerini çarparak yaralamanız ve kalıcı olarak etkisiz hale getirmenizde etkili olan atlar, savaş esnasında kılıç yeteneklerinizi sergilemeniz için de gayet uygun.

Assault, Medic, Support, Scout, Tanker, Pilot, Cavalry ve Elite Class şeklinde sekiz farklı sınıf olan oyunun Elite Class sınıfında Sentry, Tank Hunter ve Flame Trooper gibi etkili alt sınıflar bulunuyor. Osmanlı İmparatorluğu, Almanya, Avusturya Macaristan İmparatorluğu, ABD, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerin kendilerine has silah ve cephaneleriyle yer aldığı Battlefield 1’de yedi oyun modu bulunuyor. Battlefield 4’ten tanıyacağınız Conquest ve Domination oyun modlarının yanı sıra Battlefield Vietnam’daki Evolution modunun benzeri Operations ve tamamen yeni bir mod olan War Pigeons oyunun öne çıkan modlarından.

Battlefield 1’in serinin önceki oyunlarından bir farkı da yapımın menü ve altyazılarının Türkçe dil desteğiyle geliyor olması. Ayrıca, oyundaki Osmanlı askerlerinin konuşmaları da başarılı bir şekilde Türkçe olarak seslendirilmiş. İşitsel açıdan savaşı iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayan oyun, yeni nesil Frostbite oyun motorunun teknik kabiliyetlerini sonuna kadar kullanıyor. Minimum 64 bit Windows 7 işletim sistemi, Intel Core i5 6600K CPU, 8 GB bellek ve 2 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 660 ile kabul edilebilir performans vadeden oyun, sizleri uykusuz geçen gecelere ve kıyasıya mücadelelere davet ediyor.

Paylaş: