Efsungerlikte Son Sahne: The Witcher 3: Wild Hunt

Monster Notebook  8 Eylül 2017

HaberlerOyun

Tek kişilik RPG oyunları söz konusu olduğunda Polonyalı oyun geliştirici ekip CD PROJEKT RED’in mükemmel oyun serisi The Witcher’dan bahsetmemek mümkün değil. Bundan 10 sene önce oyun tutkunlarının hayatına, bir daha çıkmamak üzere giren seri, 2015 yılına gelindiğinde üçüncü oyunu The Witcher 3: Wild Hunt ile RPG meraklılarına heyecan dolu yüzlerce saat yaşattı, yaşatmaya devam ediyor. Çıkışının ardından biraz zaman ve hatta birkaç ek paket çıkmış olmasına rağmen The Witcher 3: Wild Hunt, oyuncular arasında hâlâ popüler ve hâlâ çok oynanıyor. Bunun en önemli kanıtı, Steam’in en çok oynanan 30 oyundan birinin olması.

Peki, neydi bu oyunun alametifarikası, neydi The Witcher 3 ile Skyrim’i kapıştırma sebepleri, neydi bu oyunu en küçük yan görevlere kadar yapma isteği uyandıran özelliği? Oyuna şöyle bir göz atalım, yanıtlara da bu sayede ulaşacağız.

Geralt’la Gönül Bağı Olanlar Buraya

Yüzlerce oyun oynamış olabilirsiniz ve bu oyunlardaki karakterlerle kendinizi özdeşleştirmiş olabilirsiniz. Ancak The Witcher serisine adım attıysanız Geralt’ın başka bir “adam” olduğunu bilirsiniz. Geralt’ın hikâyesinin büyük final yaptığı Wild Hunt, karizmatik karakter, kâh romantik sahnelerle kâh aksiyon dozu yüksek anlarla size heyecan dolu saatler sunuyor.

The Witcher 2 Save Dosyanızı Silmeyin

Serinin ikinci oyununu oynayanlar anımsayacaktır; oyunda attığınız hemen her adım hem oyunun gidişatını hem de sonunu etkiliyordu. Bu sistemi kısmî olarak sürdüren geliştirici ekip, önceki oyunun save dosyasına sahip olanlar için Wild Hunt’ta küçük sürprizler hazırlamışlar.

Ah Yennefer, Ah Yennefer

Yennefer karakterinin yaratıcısı olan 1948 doğumlu Andrzej Sapkowski’nin aklına, günün birinde milyonlarca oyuncunun Yennefer karakteri için mücadele edeceği gelmiş miydi bilmiyoruz. Ancak The Witcher 3: Wild Hunt’ta Yennefer’i aramamız, konunun temelini oluşturuyor, bu çok açık.

Devasa Haritada Yaratık Kesme İmkânı

Şu an için tüm zamanların en büyük haritaya sahip RPG’si olma unvanını kazanan Wild Hunt, GTA: San Andreas’ın haritasından kabaca 4 kat, GTA V’in haritasından 1,5 kat, Far Cry 4’ün haritasından 3 kat ve Skyrim’in haritasından 3,5 kat daha büyük. Haritada yaratık kese kese dolaşabileceğiniz gibi at başta olmak üzere sunulan diğer olanaklarla kısa sürede yolculuk yapmanız olası.

200 Saati Aşkın Oyun Süresi

Ana senaryonun yanı sıra oyun esnasında rastgele denk geldiğiniz karakterlerden alacağınız görevlerle ve tabii ki ek paketlerle birlikte oyunun 200 saati aşkın bir oynanış süresi var. Eğer Geralt’ı daha güçlü ve yenilmez bir adama dönüştürmek istiyorsanız oyun süresine birkaç yüz saat ekleyebilirsiniz.

Yetenek Ağacı, Crafting ve Simyacılık

The Witcher 3: Wild Hunt’ı başarı odaklı oynayacaksanız oyundaki yetenek ağaçlarını kontrol edip açılması mümkün olan yetenekleri aktif etmeniz önemli. Ayrıca oyundaki crafting sistemiyle kendinize yeni zırhlar hazırlayabilir, efsungerlik yeteneklerinizle düşmanları kolayca alt edebilirsiniz. Unutmadan, arada bir meditasyon yapmayı ihmâl etmeyin.

Sanatsal Sahneler ve Mükemmel Cutscene’ler

The Witcher 3: Wild Hunt’a düz bir oyun gibi bakmak, Andrey Tarkovski filmlerini patlamış mısır eşliğinde izleyip onlara gişe filmi muamelesi yapmaya benzer. Wild Hunt, Polonyalı geliştirici ekibin sanat yönetmenliği başta olmak üzere pek çok konuda şov yaptıkları bir oyun. Oyundaki neredeyse hiçbir karakter boş değil ve yan karakterlerle konuşma sırasında devreye giren cutscene’ler bile o kadar özenle hazırlanmış ki hayran olmamak elde değil.

Âdeta Yaşayan Bir Dünya

Efil efil esen rüzgârda salınan yeşillikler, doğaya yayılmış farklı hayvanlar, işinde gücünde olan insanlar, değişen hava koşulları, gece-gündüz döngüsü ve daha sayabileceğimiz onlarca detay, The Witcher 3 dünyasının âdeta yaşadığı izlenimini veriyor.

Gerçekçi Grafiklerle Muhteşem Oyun Deneyimi

The Witcher serisinin olayı, her zaman en güzel grafikli olmak değildi belki ama Wild Hunt, bugün bile benchmark olarak kullanılabilecek kalibrede grafiklere sahip. Tabii gerçekçi grafikleri detaylı şekilde görüntüleyebilmek yüksek konfigürasyonlu bilgisayarlarla mümkün oluyor.

Serinin son oyunu The Witcher 3: Wild Hunt’ı , yüksek çözünürlükte ve herhangi bir grafik ayarını kısmadan, akıcı şekilde oynamak istiyorsanız Monster gaming notebook modellerinden dilediğinizi edinebilirsiniz.

Paylaş: