En Can Sıkıcı ve En Beklenmedik Call of Duty Sahneleri  

Monster Notebook  14 Eylül 2017

HaberlerOyun

Call of Duty serisinde bulunan kimi yapımlar, oyun tutkunlarının beklentilerini her zaman karşılayamasa da senaryolarında karşılaşılan ve akıllara kazınan sahneler, seriyi değerli kılmaya yetti de arttı bile.

Senaryo modlarındaki sinematik yönüyle FPS oyunları arasında kendine özgü bir yeri bulunan Call of Duty hemen her oyununda şaşırtıcı sahneleri kullanmaktan çekinmiyor. Buna, sinema filmlerindeki Plot Twist türü bölümleri de ekleyince iyiden iyiye şok edici hâle gelen bazı sahneler, oyunların yıllarca konuşulmasını sağlıyor. Baştan uyaralım; seriye yeni başladıysanız “spoiler” kapsamına girebilecek bu yazıdan uzak durun. Eğer oyunları zaten oynadıysanız ilgili bölümlerden sahneler içeren yazıyı acı tebessümler eşliğinde okuyabilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz! Karşınızda; yer yer ihanet de içeren, en can sıkıcı ve en beklenmedik Call of Duty sahnelerinden bazıları.

Call of Duty: Black Ops – Mason mı Reznov mu?

Zaten yeterince ilginç bir şekilde başlayan oyun, olabilecek en ilginç şekilde ilerleyip sonlara yaklaşırken sizi Fight Club tarzı bir his yaşatıyordu bırakıyordu. Yönettiğimiz karakter olan Alex Mason, beyin yıkama işlemlerine tâbi tutuluyordu. Gördüğü hayaller nedeniyle aslında epey süre önce ölen Viktor Reznov’un yaşadığını ve hatta beyin yıkama işleminden sorumlu Friedrich Steiner’ı öldürdüğünü görüyordu. Ama esasında Steiner’ı öldüren kendisiydi.

Call of Duty: Modern Warfare 2 – General Shepherd’ın İhaneti Bölüm 1

Sadece CoD serisinin değil, tüm oyun tarihinin en tat kaçıran ihanetlerinden biridir General Shepherd’ın yaptığı. Üzerine konuşmaya başladığımızda ağzımızdan genellikle iyi şeyler çıkmadığı için bu bölümü böyle kapatalım.

Call of Duty: Modern Warfare 2 – General Shepherd’ın İhaneti Bölüm 2

 

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı sahnelerden bir diğeri.

Call of Duty 4: Modern Warfare – Nükleer Patlama

Stresten saçımızı başımızı yolduğumuz nükleer patlama bölümü, yine ansızın karşımıza çıkan ve içimizi acıtan sahnelerden biriydi. Dakikalar süren çatışmaların ardından bu denli hüzünlü sahneleri görmek için nasıl bir suç işledik bilemiyoruz.

Call of Duty: Modern Warfare 3 – Londra Saldırısı

Activision’ın şimşekleri üzerine çekmesine de neden olan Londra saldırısı sahnesi, terörizmin acımasız yüzünü başarılı şekilde yansıtıyordu. Fakat bu sahnenin oluşturduğu burukluğu da oyun boyunca üstümüzden atamamıştık.

Call of Duty: Modern Warfare 2 – No Russian Bölümü

Bu bölümü oynadıktan sonra “Ben az önce ne oynadım böyle?” diye sormayan var mı merak ediyoruz. Paçalarından saf kötülük akan teröristlerin arasına sızdığımız bu bölümde, yüzlerce masum sivilin hiç de beklemediğimiz şekilde öldürülüşüne üzülerek tanıklık etmiştik. Bir ek bilgi de paylaşalım. Oyunun çıktığı dönemde No Russian bölümü, ufak çaplı bir krize neden oldu ve oyunun Rusya versiyonlarından ilgili sahneler kaldırıldı.

Anılarınızı tazelemek ve hazır Call of Duty: Modern Warfare’in Remastered sürümünü akıcı biçimde oynamak istiyorsanız Monster’ın birbirinden güçlü oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi edinebilirsiniz.

Paylaş: