En Sevilen GTA Karakterleri ve Hikayeleri

Monster Notebook  12 Temmuz 2017

Genel

​Oyunlarla haşır neşir olup da Grand Theft Auto serisinin en az bir oyunu oynamayan kimse yoktur. GTA dünyasının oyuncuya verdiği özgürlük hissi ve esneklik de hemen hemen hiçbir oyunda yok doğrusu.

Seriyi benzersiz kılan iki detay daha var. Bunlardan biri, çok eğlenceli senaryolar sunması ve oyuncunun ya hayranlık duyacağı ya da kendisiyle özdeşleştireceği karakterleri barındırması. Dilerseniz şimdi GTA’nın üç boyuta geçtiğinden bu yana iz bırakan karakterlerden bazılarına ve onlarla ilgili detaylara bakalım.

Claude – GTA III

1

En sıkıntılı anlarda konuşmamasıyla ve olan biten karşısındaki sakin tavrıyla karizmasına karizma katmasıyla akıllardan çıkmayan Claude, esasında GTA kariyerine GTA 2 ile başlamıştı. Sessiz tavrını, kısa süre göründüğü GTA: San Andreas’ta da sürdüren Claude, sadece canı yandığında biraz ses çıkarıyordu. E olsun o kadar değil mi?

8-Ball – GTA III

2

GTA III’ün hemen başlarında söylediği “My hands are all messed up, so you better drive, brother.” cümlelerini aklımıza kazıyan 8-Ball, ellerinin durumundan anlayacağınız üzere patlayıcı uzmanı, yalnızca ufak bir kaza yaşadı, o kadar. GTA III’teki en esaslı görevlerde birçok kez kendisine başvurmamız gerekti. Ayrıca kullandığımız araçlara onun mekânı sayesinde zaman ayarlı bomba ekleyebiliyorduk.

Tommy Vercetti – GTA: Vice City

3

Scarface’ten biraz Tony Montana alalım. Goodfellas’tan da biraz Henry Hill alalım. Tommy Vercetti’miz hazır! GTA: Vice City’nin bu denli sevilmesinin arkasında, muhteşem 80’ler arka planı olmasının yanında Vercetti gibi bir “alfa” erkeğin ana karakter olması da etkili. Sayısız cinayete imza atan 1971 doğumlu Vercetti, Goodfellas’ta Henry Hill’ı canlandıran Ray Liotta tarafından seslendirilmişti.

Ricardo Diaz – GTA: Vice City

4

At yarışı düşkünü, güçlü ve bir o kadar da tehlikeli Ricardo Diaz, birçok oyuncunun sevdiği ancak oyunun ilerleyen kısımlarında o sevgilerini boşa çıkaran bir karakterdi. Öte yandan kendisi gayet hayırsever bir kişilikti, Güney Afrika’daki Ricardo Diaz Vakfı’ndan haberiniz yok muydu yoksa?

Carl Johnson – GTA: San Andreas

5

Bugün bile şüphesiz GTA serisinin en sevilen karakteri Carl Johnson, nam-ı diğer CJ’dir. Annesinin katledilişinden sonra hayatı giderek zorlaşan ve kendini San Andreas’taki karanlık işlerin ortasında bulan CJ, Grove Street Ailesi’ni eski görkemli zamanlarına taşımak için ağabeyi Sweet ile uğraşıp durdu oyun boyunca.

Sweet – GTA: San Andreas

6

Oyunda Sweet olarak bilinen ancak asıl adı Sean Johnson olan karakter, CJ’in yanı sıra Kendl ve vefat eden kardeşleri Brian’ın da ağabeyi aynı zamanda. Grove Street Ailesi’nin lideri konumundaki Sweet, kardeşi Brian’ın ölümünden CJ’yi sorumlu tutsa ve onun bağlılığı konusunda şüpheleri olsa da oyunun ilerleyen safhalarında Carl ile ilgili şüpheleri ortadan kalkıyordu.

Katie Zhan – GTA: San Andreas

7

Grove Street’in bunalımlı ortamından kaçıp nefes aldığımız Juniper Hollow taraflarında ikamet eden sevimli bir hemşireydi Katie Zhan. Sadece sevimli bir hemşire olduğu için değil, CJ’in değer verdiği bir hanım olduğu için de oyuncular tarafından seviliyordu Katie. CJ ile yemeğe çıkarabilmek için Romero marka arabasının evinin önünde olmasını beklerdik dakikalarca.

Niko Bellic – GTA IV

8

1978 Yugoslavya doğumlu Niko Bellic, GTA IV’ün benzersiz samimilikteki karakteriydi. Kardeşini Bosna Savaşı’nda kaybeden ve Amerikan Rüyası’nı yaşamak için Liberty City’ye gelen Niko, zekası ve olaylar karşısındaki gerçekçi tutumuyla oyuncuların gönlüne taht kurdu. Sık sık başı belaya giren kuzeni Roman’a da yardım eden Niko, GTA IV’ün ek paketlerinde de boy gösterdi.

Little Jacob – GTA IV

9

Jamaika aksanlı İngilizce’nin en müthiş örneklerini sergileyen Little Jacob, Niko’nun en iyi arkadaşlarından biriydi. Kimi zaman bilardo salonuna gidip eğlenceli maçlar da gerçekleştirebildiğimiz Little Jacob, duman çıkaran zararlı maddeleri o kadar çok içiyordu ki, yolculuk esnasında arabanın pencerelerinden dumanlar tütüyordu.

Johnny Klebitz – GTA IV: The Lost and Damned

10

Metal müzik dinleyicilerinin en sevdiği GTA karakteri Johnny Klebitz’den başkası olamaz. 1974 doğumlu olan ve The Lost Brotherhood motosiklet çetesinin başındaki Johnny, motosiklet sürme konusundaki uzmanlığı ve sert mizacıyla pek çok oyuncunun favori karakteri haline geldi. Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned boyunca motosiklet sürüp L.C.H.C kanalında At The Gates ve Cannibal Corpse dinleme keyfini Johnny ile yaşadık.

Franklin Clinton – GTA V

11

Eğri oturup doğru konuşalım. GTA V’in üç ana karaktere sahip olması harika bir şeydi ama karakterlerin arasından öne çıkan bir tanesi vardı çoğu oyuncuya göre: Saflığı, efendiliği ve diğer iki karaktere göre daha temiz bir geçmişe sahip olmasıyla Franklin’di bu karakter. Michael ve Trevor’a kıyasla daha aklı başında olan Franklin, üstün sürüş yetenekleri sayesinde birçok görevden yara almadan kurtulmamızı da sağlamıştı.

Bu yazıyı okuduktan sonra tüm GTA oyunlarını baştan oynamak istediyseniz ve GTA V gibi oyunlar için yeterince hızlı bir laptop’unuz yoksa Monster’ın birbirinden başarılı oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi edinebilir, GTA serisini doyasıya oynayabilirsiniz.

Paylaş: