Canavar Gibi Bir Oyun Deneyimi ile Tanışın

Monster Notebook  12 Ekim 2015

HaberlerTeknoloji

Oyun Laptopları Arasında Doğru Seçim Yapmak

Yüksek performansı ve kusursuz görüntü kalitesini bir arada sunan Monster oyun laptopları, benzersiz bir deneyimin kapılarını açıyor. Oyuncular için, yine oyuncular tarafından üretilmiş modeller, kusursuz aksiyon ve maksimum gerçekliği diz üstü bilgisayarın işlevselliği ile buluşturuyor.

Diz Üstü Gaming Laptop Modellerinin Gelişimi

Geçmişte söz konusu oyun oynamak için bir bilgisayar toplamak olsaydı, bu konuda masaüstü oyun bilgisayarları kimsenin eline su dökemezdi. Elbette hala sağlam bir yatırım yaparak alacağınız ya da toplayacağınız masaüstü oyun bilgisayarı piyasadaki bir çok diz üstü oyun bilgisayarından çok daha etkin bir performans elde etmenizi sağlayacaktır. Ancak gerek belirli bir mekana bağlı kalmanız, gerekse fazla yer kaplamaları oldukça büyük bir problem yaratabilmektedir.

Öte yandan her geçen gün hızlı bir şekilde ilerleyen diz üstü bilgisayar piyasası, günümüzde oyun bilgisayarı olarak laptopların tercih edilmesine neden oldu. Gerek sağladığı mobilite gerekse masaüstü bilgisayarlardan da güçlü donanımları ile ön plana çıkmayı başaran diz üstü gaming laptop modelleri, aktif bir şekilde oyun piyasasında varlığını güçlendirerek sürdürüyor. Geçmişte yaşanan ısınma, yetersiz sistem gereksinimleri, düşük çözünürlüklü ekran görüntüleri gibi sorunları ortadan kaldıran gaming laptop modelleri, gösterdikleri yüksek performansla tüm oyunları dize getirebilir hale geldi.

Doğru Oyun Bilgisayarını Seçmek

Her ne kadar oyun bilgisayarı olarak tercih edilen dizüstü bilgisayar modelleri performansları ile göz doldursa da, her diz üstü bilgisayar oyun bilgisayarı olarak tercih edilmeye uygun olmayabilir. İşlemci hızı ve türü, ekran kartı tercihi, minimum bellek seviyesi gibi birçok farklı noktaya değinilerek seçilmesi gereken oyun bilgisayarı modelleri, aynı zamanda oyuncular için özel dizayn edilmiş bir tasarıma sahip olmalıdır.

Söz konusu diz üstü bilgisayar olduğunda işlemci olarak tercih edilmesi gereken Intel Core i7 işlemciler, Turbo Boost 2.0 teknolojisi ile diz üstü işlemcinin dahili hızını arttırarak hız aşırtma seçeneği sunuyor. Bu sayede oyun performansını maksimuma çıkarmayı amaçlayan Intel i7 işlemciler, en zorlayıcı sahnelerde dahi takılma ve fps değerlerini düşürmeden oyun oynayabilmenizi sağlıyor.

Oyun atmosferini, çevre ve karakter tasarımlarını ve geliştirilmiş gerçeklik hissini maksimuma çıkarmayı amaçlayan GeForce ekran kartı serileri, gaming laptopları arasında seçim yaparken dikkat etmeniz gereken ikinci önemli konu olarak öne çıkıyor. Özellikle GTX serileri ile maksumum verimlilik elde etmenizi amaçlayan GeForce ekran kartları, kusursuz bir oynanabilirlik sunuyor.

Kendinizi oyun atmosferine tamamen kaptırabilmeniz için dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da oyun laptopları arasında önemli bir yere sahip olan bellek ve disk seçimidir. Yalnızca oyunlarda değil, kullandığınız diğer programlar, yazılımlar ya da çoklu işlemler için seçeceğiniz bellek miktarı oldukça önemli olacaktır. Özellikle 16 Gb ya da 32 Gb bellek miktarına kadar yükseltilebilen modeller, oyun performanslarında oldukça önemli değişiklikler elde etmenizi sağlıyor.

Canavar Gibi Bir Oyun Deneyimi ile Tanışın

Gerek piyasadaki oyunların, gerekse teknolojik gereksinimlerin farkında olarak üretim yapan Monster Oyun Laltopları, tam da bu noktada devreye giriyor. En yeni nesil i7 işlemcileri ve Nvidia GTX serilerini, etkin bellek seçenekleri ve sabit disk alanları ile bir araya getiren modeller, masaüstü oyun bilgisayarlarının elde edemediği bir performans sergiliyor. Sağladığı önemli iş ortaklıkları ile yalnızca en iyi markalar ve donanımlar ile çalışan Monster, benzersiz bir oyun deneyimi yaşamanızı amaçlıyor.

Farklı modeller ile oyuncuların ihtiyaçlarına göre seçim yapmasına imkan veren Monster oyun laptopları, Abra, Semruk, Tulpar gibi farklı serileri ile ön plana çıkıyor. Her biri farklı özellikleri ile ön plana çıkan seriler, kişiselleştirilebilir bir oyun deneyimi elde etmenizi sağlıyor. Yerli bir marka olan Monster, etkin teknik destek ve müşteri hizmetleri ile de kullanıcılarını her zaman desteklemeyi amaçlıyor. Fokus Bilgisayar bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Monster Oyun Laptopları arasında seçim yapmak ve modelleri daha detaylı incelemek için web sitesini ziyaret edebilir, ihtiyacınıza göre seçiminizi yapabilirsiniz.

Paylaş: