LoL Anahtar Parçacığı Nasıl Kazanılır?

Monster Notebook  19 Kasım 2023

Oyun

Yazının hazırlandığı ay, 13. yaşını kutlayacak olan ve 13 yıldır popülaritesini bırakın kaybetmeyi, sürekli artıran League of Legends (LoL), çevrim içi oyun dünyasının yıldızları arasındaki yerini koruyor. Bunu; eğlenceli ve sürekli genişleyen oyun içeriğiyle değil aynı zamanda oyuncu topluluğuyla da mümkün kılan LoL, bazı başka oyunlardaki toksik oyuncu kitlesini, doğal biçimde kendinden uzak tutuyor. Dürüst, yardımsever ve iyi niyetli oyuncuları daima ödüllendirme yoluna giden yapım, bunun karşılığını, aklı başında oyuncu topluluğu olarak alıyor. LoL oyununda oyuncuyu ödüllendirme yöntemlerinden biri olan LoL Anahtar Parçacığı, biraz tesadüfi biraz da oyuncunun oyun içi davranışlarına göre elde edilebiliyor. Peki, bu anahtar parçacıkları ne işe yarıyor ve nasıl elde edilebiliyor? Gelin, birlikte değerlendirelim.

LoL Anahtar Parçacığı Nedir ve Ne İşe Yarar?

League of Legends oyun dünyasının zenginlikleri içinde gösterilen Hextech Sandıkları, kalıcı ifadelerden kostüm kristallerine kadar pek çok şeyi -ayrı ayrı- barındıran, dijital hazine sandıkları olarak ifade ediliyor. Oyundaki şampiyonlarını güçlendirmek ve görünümlerini değiştirmek isteyenlerin kullanabilecekleri sandıklar, hem mağazadan belirli bir RP karşılığı satın alınabiliyor hem de oyuncunun oyun içi performansına (S ile derecelendirilen performanslar) davranışlarına, ceza alıp almamasına ve yasaklamaya tabi tutulup tutulmamasına bağlı, ücretsiz şekilde hediye edilebiliyor. Mağazadan satın alım esnasında sandıklar, anahtarlarıyla birlikte -biraz daha yüksek RP’lere- satılıyor ancak anahtarsız satın alınan ya da oyuncuya hediye edilen sandıkları açmak için Hextech Anahtarı adı verilen özel anahtarlara ihtiyaç duyuluyor. İşte bu anahtarları üretmeye yarayan LoL Anahtar Parçacığı, oyuncuların en çok elde etmek istedikleri oyun içi değerlerden biri hâline geliyor. Bir Hextech Anahtarı oluşturmak için üç tane LoL Anahtar Parçacığı kazanıp bunların birleştirilmesi gerekiyor. Sonrasında envanter içinde yer alan Hextech Sandıkları, üretilen anahtarların sayısına göre açılıp her bir sandıktaki hediye, kolayca kullanılabiliyor. Buraya kadar her şey güzel ama LoL Anahtar Parçacığı nasıl kazanılıyor? Zira LoL oyuncularının da yakından bildiği üzere bu parçacıklar o kadar da kolay elde edilemiyor. İsterseniz, şimdi de bu parçacıkların nasıl kazanılacağına göz atalım.

LoL Anahtar Parçacığını Nasıl Kazanırım?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Riot Games ve dolayısıyla League of Legends; dürüst, yetenekli, yardımsever ve takım ruhunu ön planda tutan oyuncuları mutlak surette ödüllendirmeye gidiyor. LoL Anahtar Parçacığı kazanma sürecinde de oyunun algoritmaları devreye giriyor ve Riot Games’in arka planda belirlediği kurallara uygun hareket eden oyuncular, maçların sonunda anahtar parçacıklarına kavuşuyor. Her oyuncunun LoL Anahtar Parçacığı edinme süreci ve bu parçacıkları düşürme senaryosu, benzersiz olarak tanımlansa da parçacıkların elde edilmesi sürecinde beliren bazı örüntüler bulunuyor. Dört haftalık zamanlayıcı kapsamında oyuncuların en fazla 12 parçacık kazanabilmesine imkân tanıyan sistem, dört haftanın sonunda zamanlayıcıyı sıfırlıyor. İşte bu dört haftalık zaman zarfında;

  • Maçları mümkün olan en dürüst şekilde oynayın, takım arkadaşlarınıza yardım edin ve ceza almayın. Maç tamamlanır tamamlanmaz LoL Anahtar Parçacığı’nı envanterinizde göremeyebilirsiniz, bu nedenle üzülmeyin ve oyunun size yapacağı sürprizi bekleyin.
  • Beşinci seviyeye ulaşıp her yeni seviye atlamanızda alacağınız Şampiyon Kapsülü’nü açın ve içinden LoL Anahtar Parçacığı çıkıp çıkmadığına göz atın. Muhtemelen bir tane kazanabilirsiniz.
  • Oyundaki başarınızı artırıp Takdir Dereceleri içinde yer almaya çalışın. Buraya ulaştığınızda kazanacağınız Takdir Kapsülleri ve Takdir Küreleri, beraberinde birden fazla sayıda anahtar parçacığını getirebilir.
  • Eğer şansınız yaver giderse oyundaki tutum ve performansınız karşılığında hediye olarak gelen sandıklarla aynı anda bir ya da daha fazla sayıda LoL Anahtar Parçacığı kazanabilirsiniz.

 

Paylaş: