FIFA 19 Bu Defa Beklettiğine Değecek

Monster Notebook  23 Ağustos 2018

HaberlerOyun

Electronic Arts ve Konami arasındaki futbol oyunu savaşları, hız kesmeden devam ediyor PES 2019 ile gelecek özelliklerin öğrenilmesinin ardından FIFA 19’daki yenilikler de büyük ölçüde su yüzüne çıkıyor. Serinin eSpor arenasında iyiden iyiye boy göstermesiyle de bağlantılı bu özellikleri, EA Canada’nın, uzman futbolcularla görüş alışverişleri sonucunda yapıma eklediği belirtiliyor. İsterseniz gelin, FIFA 19 içerisinde karşınıza çıkacak yeniliklerden bazıları hangileriymiş, birlikte bakalım.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Daha Fazlası

Konami’nin lisans sürelerinin dolmasıyla işbirliğini sonlandırdığı UEFA’nın Şampiyonlar Ligi, Pro Evolution Soccer serisinden sonra FIFA’ya geçiyor. FIFA 19’da UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra Avrupa Ligi ve Süper Kupa karşılaşmaları da yer alıyor. Ayrıca oyunda, ilgili liglerde tanıtım ve küme düşme gibi senaryolar da bulunuyor.

Active Touch System

PES 2019’un ileri seviyeye taşınan “Full Body Touch”ına rakip olarak gelen “Active Touch System”, oyuncunun topa müdahalelerini rakibi aldatarak ve futbolcunun yetenekleri doğrultusunda göz alıcı hareketler eşliğinde yapabilmesine fırsat veriyor. Eklenen animasyonlar sayesinde gerçek bir futbol maçına çok yakın bir deneyim yaşanması böylece mümkün oluyor.

Timed Finishing

FIFA 2019 ile gelen en büyük yeniliklerden biri de “Timed Finishing” olarak değerlendiriliyor. Doğru zamanlamaya odaklı şut sistemi şeklinde nitelendirilebilecek “Timed Finishing”, şut için tuşa ilk basılmasında şut gücünün belirlenmesine imkan tanırken ikinci kez tuşa basmak, zamanlı şutu aktif ederek daha isabetli atışlar yapılabilmesini sağlıyor.

Dynamic Tactics

Serinin önceki oyunlarında oyun tutkunlarının biraz canını sıkan taktik sistemi, yeni oyunla birlikte tarihe karışıyor. “Dynamic Tactics” mekanizması, oyuncuların maç başlasa da oyunun herhangi bir noktasında strateji değişiklikleri yapabilmelerine fırsat tanıyor. Oyunun genelinde gözlemlenen gerçek futbol maçına yaklaşma adına atılan adımların belki de en önemlisi “Dynamic Tactics” oluyor.

Yapıma Dair Farklı Ayrıntılar

Birçok film ve oyun müziğinin altında imzası olan Hans Zimmer ve rapçi Vince Staples, FIFA 19 için Şampiyonlar Ligi marşını yeniden ele alıyor. Yapımın oyun motoru, EA’in birçok oyununda kendine yer bulan Frostbite 3’ün olduğu belirtiliyor ancak FIFA 19, Nintendo Switch gibi platformlarda da yayınlandığı için bu oyun motoru, yalnızca Windows ve yeni nesil konsolları kapsıyor. Bunların yanında FIFA serisinde ilk defa bu yıl Çin Süper Ligi bulunuyor ve PES tarafına geçen Rusya Premiere Ligi, FIFA 19’da yer almıyor.

25 Eylül 2018 itibariyle tüm platformlarda yayınlanacak FIFA 19’u 4K çözünürlükte ve 60 FPS+ kare/saniye oranında oynamak istiyorsanız, Monster’ın birbirinden güçlü notebook modellerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Paylaş: