Fortnite Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  18 Ekim 2018

HaberlerOyun

Unreal ve Gears of War gibi anıt yapımlarla anılan Epic Games’in geliştirdiği Fornite Battle Royale, benzeri türdeki popüler yapımların arasından, kendine özgü kurgusu ve grafikleriyle sıyrılmayı başarıyor. Artık cross platform özelliğine kavuşan ve güncel akıllı telefonlarla da oynanabilen Fortnite, PC tarafında sistem gereksinimleriyle oyuncuları terletebiliyor. Modern oyuncu bilgisayarları oyunun hakkından gelse de oyuncuların birçoğu yapımı, 4K çözünürlükte deneyimleyemeyebiliyor.

20 GB ve Üstü Disk Alanı Şart

Geliştirici ekibin oyundaki sorunları gidermek ve oyuna yenilikler katmak adına sıklıkla güncelleme yayınladığı oyunun minimum sistem gereksinimlerinde 16 GB disk alanının gerekli olduğu belirtiliyor. Fakat gelen güncellemeler karşısında sorun yaşamamak için tavsiye edilen sistem gereksinimlerinde yazan 20 GB disk alanını ve mümkünse daha fazlasını oyuna tahsis etmek önem kazanıyor. Disk alanının boyutları kadar diskin yapısı da oyuncuların dikkat ettiği değişkenler arasında bulunuyor. Zira mekanik disklere sahip bilgisayarların oyunlardaki yükleme süreleri, SSD’li bilgisayarlara kıyasla epeyce uzun sürüyor.

En Az 4 GB RAM ve Intel Core i3 Seviyesinde İşlemci Gerekli

Görece yeni bir oyun olan ve Unreal Engine 4’ü kullanan Fornite, oyun motorunun görsel becerilerinin az bir kısmını kullansa da ihtiyaç duyduğu sistem gereksinimleriyle birkaç senelik bilgisayara sahip oyun tutkunlarını upgrade yapmaya zorlayabiliyor. Minimum sistem gereksinimleri arasında 4 GB RAM bulunan yapımın bundan daha fazla bellek kullanması, gerek ortam çeşitliliği gerekse karşılaşmaların yapısı nedeniyle kaçınılmaz oluyor. Buradan hareketle tavsiye edilen sistem gereksinimleri, 8 GB RAM olarak belirtiliyor, gelebilecek güncellemeler değerlendirmeye alınarak 8 GB ve üzeri RAM’e sahip oyuncu bilgisayarları kullanılarak yaşanabilecek aksaklıklar asgari seviyede tutulabiliyor.

Fortnite’ın çok oyunculu bir yapım olması, işlemci kullanımının da yüksek oranda olacağı anlamına geliyor. Buna bir de oyunun kendi hesaplamaları, fizik etkileşimi ve benzeri unsurlar da eklenince minimum sistem gereksinimleri içerisinde belirtilen Intel Core i3 seviyesi işlemci, mecburi hâle geliyor. Tabii daha yüksek performansa ihtiyaç duyan oyuncular, tavsiye edilen sistem gereksinimleri doğrultusunda Intel Core i5 ve üzeri işlemcili bir oyuncu bilgisayarı edinebiliyor.

Ekran Kartının Oyun Deneyiminde Etkili Olduğu Yapımlardan Biri

Albenili grafikleriyle milyonlarca oyuncuyu peşinden sürükleyen Fornite, Unreal Engine 4.0’ın görsel nimetlerinden en iyi şekilde yararlanılabilmesi ve akıcı bir oyun deneyimi yaşanabilmesi için NVIDIA GeForce GTX 660 veya AMD Radeon HD 7870 seviyesinde bir ekran kartını tavsiye ediyor. Doğrudan doğruya tavsiye edilen ekran kartları ve daha hızlı modellerle oyunu oynamak iyi sonuçlar alınabilmesini sağlayabilir fakat minimum sistem gereksinimleri içerisindeki Intel HD 4000 grafik yongasının, oyunu akıcı oynatacak gücü bulunmuyor. Ayrıca oyunu 4K çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda oynanabilmesi, NVIDIA GeForce GTX 1080 ya da SLI yapılandırmalı çözümlerle mümkün oluyor.

Monster ile 100 Kişi İçerisinden Kazanan Siz Olun

Fortnite: Battle Royale oynayan oyun tutkunlarının gereksinim duyduğu tüm donanım bileşenlerini bir arada sunan Monster gaming notebook modelleri, performans konusunda sınıfı geçmekle kalmıyor, oyuncuların sınırı kendilerinin belirlemelerini sağlıyor. 4K çözünürlükte ve yüksek kare/saniye oranlarında Fornite keyfi yaşarken rakiplerini birer birer sahadan silmek isteyen oyun tutkunlarının tercih edebilecekleri Monster dizüstü bilgisayarlar, etkin soğutma sistemleri sayesinde saatler süren oyun seanslarında bile hızından ve gücünden bir şey kaybetmiyor.

Fornite’ın yaşattığı heyecan dalgasına siz de ortak olmayı hedefliyor ve yapımı, üst düzey grafik detaylarıyla oynamayı amaçlıyorsanız, kendinize uygun Monster notebook modelini edinin ve rakiplerinize kimin en güçlü olduğunu gösterin.

Paylaş: