Hâlâ Tanışmamış Olanlar İçin League of Legends Şampiyon Görevleri

Monster Notebook  11 Mart 2016

HaberlerOyun

2009 senesinde Riot Games tarafından oyuncuların beğenisine sunulan League of Legends (LOL) bugün dünyanın dört bir tarafında büyük bir çılgınlıkla oynanan ve her geçen gün oyuncu sayısını arttıran MMORPG (Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu) oyunlarındandır.


Ancak bugün hala League of Legends oynamaya başlamamış olanlar vardır ki bu bir LOL tutkunu için üzücü bir durumdur. Çevrenizde hala League of Legends oynamayan ve büyük bir ön yargıyla tüm ısrarlarınıza rağmen oyunla alakalı fikrini değiştirmeyen yakınlarınız varsa, bir de onlara League of Legends şampiyon çeşitlerinden bahsedebilirsiniz. Kim bilir belki de o zaman o kişi bir League of Legends tutkunu olabilir.

O halde başlayalım;

AD (Attack Damage)

1Hasara dayalı yetenekleri olan şampiyonların tümüne verilen genel addır. Bu tip şampiyonlar genellikle üst koridorda oynarlar ve amaçları en kısa sürede güçlenmek ve en fazla hasarı vermektir. AD şampiyonlarının yeteneklerinin yanı sıra aldıkları eşyalarla can çalma, kritik hasar ve zırh gibi özelliklerini geliştirmeleri gerekmektedir.

League of Legends en iyi AD şampiyonlarından bazıları şunlardır; Xin Zhao, Darius, Zed, Olaf, Fiora

  AP (Ability Power)

2

Yetenek gücü kullanan ve büyülerini kullanırken mana harcayan şampiyonların genel adıdır. AP şampiyonları genellikle uzaktan hasar verirler. Aynı zamanda büyücü oldukları için zırhları düşüktür. Ancak kendisini hızla geliştiren bir AP şampiyonu kolaylıkla karşısındaki en güçlü rakibi alt edebilir. rakiplerinin AP şampiyonundan korunması için büyü direnci eşyası alması gerekmektedir.

League of Legends en iyi AP şampiyonlarından bazıları şunlardır; Jax, Orianna, Teemo, Fiddlesticks, Lux, Katarina

  ADC (Attack Damage Carry)

3Carry kısaca taşıyıcı manasına gelmektedir. ADC ise saldırı gücü taşıyıcısı manasına gelmektedir. ADC şampiyonları genellikle uzaktan vuruş yapmaktadırlar ve nişancı olarak da tabir edilirler. Alt koridorda oynayan ADC şampiyonlarının yanında mutlaka bir support şampiyonu olmalıdır.

League of Legends en iyi ADC şampiyonlarından bazıları şunlardır; Corki, Ashe, Tristana, Jinx, Vayne, Lucian

Support (Destek)

4ADC yanında bulunan ve destek veren şampiyonlardır. Bu şampiyonların yetenekleri hasar vermekten çok iyileştirme ve stan verme gibi özelliklere sahiptir. Takım arkadaşlarını sürekli kollayan support şampiyonları her oyunda bulunmalıdır.

League of Legends en iyi Support şampiyonlarından bazıları şunlardır; Janna, Braum, Nami, Morgana

 

Jungle (Ormancı)

5Sihirdar Vadisi haritasında bulunan ormanlık alanda görev alan şampiyonlara verilen addır. Bu şampiyonlar ormandaki canavarları öldürerek güç kazanırlar ve her koridora yardıma giderler.

League of Legends en iyi Jungle şampiyonlarından bazıları şunlardır; Tryndamere, Rek’sai, Elise, Warwick

Monster

monsterOyuncuların en iyi deneyimi yaşamasını sağlayan bu şampiyon, League of Legends’ı en yüksek grafik ayarlarında hiç takılmadan oynamanızı sağlayacak oyun bilgisayarlarının lideridir.

Paylaş: