League of Legends’a Başlarken Bilmeniz Gereken 10 Şey

Monster Notebook  4 Ocak 2016

GenelHaberlerOyun

League of Legends’a Başlarken Bilmeniz Gerekenler 

League of Legends ya da kısa adıyla LoL, bildiğiniz diğer oyunlara benzemez. Eğer siz de bu oyuna başlamayı düşünüyor, ancak oldukça fazla bilgi ve terimi bir anda nasıl öğreneceğinizi bilmiyorsanız, yapmanız gereken çok basit. Panik yok!

Rehberimizi takip ederek level 30 ve çok daha ilerisi için çalışmalara başlayabilir, bu uzun ve zorlu süreci çok daha kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.

1- Spesifik Olmaya Çalışmayın. (En Azından İlk 5 LeveL)

1

Bu oyunda yenisiniz. Öncelikle bunun bilincinde olun. 5. seviyeye kadar zaten oyunun birçok özelliği sizin için kapalı olacak. Bu nedenle hangi karakter, hangi pozisyon benim için daha uygun, hangi şampiyonlarla oynamalıyım gibi gereksiz sorularla kendinizi yormayın.

2- Haritanın Dinamiklerini ve Pozisyonların Farkını İyice Benimseyin

2

Takım arkadaşlarınız ile konuşabilmek, anlaşabilmek ve yönlendirme yapabilmek için, öncelikle haritayı öğrenmeniz gerekiyor. Bir gecede mükemmel bir oyuncu olmanızı kimse beklemiyor. Ancak yine de ligin diline hakim olmanın en güzel yöntemlerinde biri de, haritayı iyi okuyabilmek.

3- Bir Gözünüz Hep Mini-map’te Olsun

3

Kontrol, kontrol, kontrol! League of Legends oynarken, neredeyse oyundaki her şey kontrol üzerinedir. Kritik saldırıları, fırsatları ya da haritada takım arkadaşlarınızın son durumunu güncel bir şekilde takip etmek için her zaman mini-map’e bakar olmalısınız.

4- Karmaşık Yetenek Ağaçlarını Şimdilik Dert Etmeyin

4

Oyunda şampiyonlarınızı geliştirmek oldukça hayati önem taşıyor. Mastery Tree, Rune ve diğer karmaşık sistemler için ileride bolca vaktiniz olacağını unutmayın. İlk aşamada çok çok bir farklılık hissettirmese de kademeli olarak biriktirerek, ileride faydasını fazlasıyla göreceksiniz.

5- Tüm Pozisyonları Deneyin, Ancak Birine Odaklanın

Tüm pozisyonlarda oyunu oynamaya çalışmak, hem sizi hem de takım arkadaşlarınızı yorar. Bu yüzden özellikle ilk 30 level boyunca oynadığınız pozisyona sadık kalın. Sonuç olarak uzmanlaşmak için pratik yapmak zorundasınız değil mi?

6- Level 20’ye kadar Jungle’ı Unutun!

6

En eğlenceli olduğu kadar, en karmaşık pozisyonlardan birisi de Jungle. Özel skiller, tecrübe, şampiyonlar ve daha bir çok oyun içi item’ı gerektiren bu zorlu pozisyon için aceleye gerek yok. Level 20’ye kadar bekleyin.

7- Şampiyonunu Seç, Ona Sadık Kal

Pozisyon seçmek kadar, tecrübe ve istikrar gerektiren diğer bir konu da, şampiyonlar. Bir şampiyonda uzmanlaşmak için 5, 10 hatta 20 oyun oynamalısınız ki, oyunun hakkını verebilin.

8- Şampiyon’un Yeteneklerini Tek Yönlü Kullanmayın, Yaratıcı Olun

8

Oyunu oynadıkça ve şampiyonunuzu geliştirdikçe fark edeceğiniz bir diğer nokta da, şampiyon yeteneklerinin çok yönlülüğü. Farklı durumlarla karşılaştıkça, yeteneklerin aslında çok farklı kombinasyonlarda kullanılabileceğini farkedeceksiniz. Örneğin bir saldırı yeteneğini, savunma olarak ya da kaçış yolu olarak kullanabilirsiniz.

9- Ligin Dilini Öğrenmeye Başlayın

9

Dediğimiz gibi, LoL diğer oyunlara benzemez. Kendi dili ve terminolojisi var. Hızlıca bu dili öğrenmeye başlamanız sizin için en hayırlısı olacaktır. Zira uzmanlaşmak için son derece gerekli.

10- Canavarı Serbest Bırakın

Oyun bu kadar geniş, karmaşık ve zevkliyken, oyun bilgisayarı modelinizin sizi yarı yolda bırakmasını istemezsiniz değil mi? Yüksek sistem gereksinimleri ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir oyun bilgisayarı almanız hem sizin hem de takım arkadaşlarınızın yararına olacaktır. Canavar gibi kullanımları ile Monster oyun bilgisayarları, LoL oyuncuları için biçilmiş kaftan.

 

Paylaş: