Monster Abra A5 V9.2 15.6″ Gaming Laptop ile Güncel Oyunları Keyifle Oynayın

Monster Notebook  10 Şubat 2017

HaberlerTeknoloji

İçinizdeki oyun canavarını susturamıyorsanız, yeni çıkan oyunları yüksek grafik ayarlarında oynamak istiyorsanız ve sahip olduğunuz bilgisayarı, çantanıza koyup dilediğiniz yere taşımayı arzu ediyorsanız, Monster’ın oyuncu bilgisayarı çözümlerini mutlaka incelemelisiniz.

Teknoloji dünyasındaki yenilikleri dünyayla eşzamanlı olarak ürünlerine yansıtan Monster, Abra serisini yeni nesil Intel Kaby Lake işlemcilerin yanı sıra NVIDIA’nın 1000 serisi ekran kartlarıyla güçlendiriyor. Abra A5 V9.2 Gaming Laptop, Full HD çözünürlükte akıcı bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlarken, yüksek performansı yalnızca oyun süreçlerinde değil, yoğun işlem gücü gerektiren video işleme, grafik tasarım ve fotoğraf düzenleme uygulamalarında da hissetmenize olanak veriyor.

Şimdi gelin, yırtıcı tasarımıyla göz kamaştıran ve güçlü donanımıyla dikkat çeken Abra A5 V9.2 modelinin teknik özelliklerine, ardından benchmark uygulamalarındaki ve oyunlardaki performansına bakalım.

Mat IPS Ekran ve Güçlü Donanımla Sırtınız Yere Gelmeyecek

Oyunlarda performans kadar önemli olan şey, hiç şüphe yok ki ekranda neyi, nasıl gördüğünüzdür. Monster Abra A5 V9.2; mat yapıdaki, 15.6 inçlik Full HD IPS ekranıyla, savaş alanında köşelere sinen rakiplerinizi hemen tespit edebilmenize yardım ederken, renk canlılığı noktasında öne çıkan hareketli ve durağan görüntüleri de en iyi şekilde görebilmenize imkan tanıyor.

Gaming Laptop’unuzu çalıştırdığınızda etkileneceğiniz bir diğer nokta da, arkadan aydınlatmalı klavye oluyor. Oyunları, gecenin ilerleyen saatlerinde oynuyor ve odanızın ışıklarını, mümkün olduğunca kısıyorsanız beğeneceğiz bu özellik, oyun seanslarınızdaki başarınızı arttıracaktır. Unutmadan, klavyenin hemen alt kısmında bulunan TouchPad, birçok oyun için yeterlilik gösteriyor, tabii sıkı bir oyuncuysanız, harici fare edinmeniz gerekebilir.

Abra A5 V9.2 15.6″ Gaming Laptop, dahili donanım bileşenleriyle günceli rahatlıkla yakalayan bir bilgisayar. Intel’in yedinci nesil Kaby Lake ailesinden Intel Core i7-7700HQ işlemcisiyle gelen model, saat hızını 3.8 GHz frekansına kadar yükselten güçlü işlemcisiyle, CPU bağımlı oyunların ve uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bu aynı zamanda, işlemciyi yoğun olarak kullanan online oyunlarda da yüksek başarım anlamına geliyor zira onlarca oyuncunun bir arada olduğu oyunların işlemciye bindirdiği yük oldukça fazla.

Grafik işlemci tarafında ise NVIDIA’nın çok ses getiren GeForce GTX 1050 Ti modeli bulunuyor. 4 GB belleğe sahip olan grafik işlemci, yeni oyunları 1920×1080 piksel çözünürlükte ve yüksek grafik detay ayarlarında gayet akıcı çalıştırıyor. Yeni nesil oyunların ve uygulamaların ihtiyacı olan bellek miktarını, 8 GB kapasiteli sistem belleğiyle karşılayan oyuncu bilgisayarı, M.2 yapısındaki 256 GB kapasiteli depolama alanıyla hem işletim sistemi kullanım sürecini hem de oyunların yüklenme süresini hayli kısaltıyor. Ekranından klavyesine, işlemcisinden belleğine kadar hemen her noktada performans odaklı olan Monster ABRA A5 V9.2; USB 3.0, USB 3.1, Dual-Band destekli 802.11ac ağ bağdaştırıcı gibi sayısız yeni teknolojiyle daha da değerli hale geliyor.

Monster-Abra-A5-V9.2

Benchmark ve Oyun Test Sonuçlarına Siz de Şaşıracaksınız

Kağıt üzerindeki teknik özelliklerin gerçek yaşamdaki karşılığını merak ediyorsanız, benchmark uygulamaları ve birçoğu güncel olan oyunlarla gerçekleştirilen testlerin sonuçlarını anlatmaya başlayabiliriz.

Önceliğimiz benchmark yazılımları; performans testlerinde en çok kullanılan Unigine Heaven ve Unigine Valley, Monster Abra A5 V9.2 modelinin konuğu olduğunda tatmin edici sonuçlar ortaya çıkıyor. Tesselation teknolojisiyle öne çıkan Unigine Heaven testini başarıyla tamamlayan bilgisayar; Full HD çözünürlük, 8xAA (köşe yumuşatma) ve Ultra kalite ayarlarında 914 puan alıyor. Benzersiz doğa manzarasına hayran kalacağınız Unigine Valley testi ise yine Full HD çözünürlük, 8xAA ve Extreme HD ön ayarında 1667 puanla sonlanıyor. Monster’ın oyuncu bilgisayarı, Steam’in ücretsiz VR testinden ise “VR için Yeterli” sonucuyla ayrılıyor. Bu; HTC Vive sahibi olarak şu anki VR destekli oyunları, rahatlıkla oynayabileceğiniz ve “Motion Sickness” olarak nitelendirilen baş dönmesi ve mide bulantısı sorunlarını yaşamayacağınız anlamına geliyor.

Benchmark uygulamalarından sonra sıra oyunlara geliyor. Full HD çözünürlük ve üst seviye grafik detay seviyesinde gerçekleştirilen testlerin ilki Orta Dünya’nın bambaşka bir yanını oynadığınız ve hatta yaşadığınız Middle-earth: Shadow of Mordor oyunu ile yapılıyor. Sahnenin karmaşıklığına göre 45-60+ FPS alan bilgisayar, nispeten daha güncel oyunlardan Battlefield 1’de ortalama 50 FPS elde ediyor. Tek kişilik senaryo moduyla birçok oyuncuyu kendine bağlayan ve online tarafta da öne çıkan Titanfall 2’de ise kare/saniye oranı 60-70 FPS arasında oluyor. Grafik işlemciye ve CPU’ya bindirdiği yükle, en güçlü sistemlerin bile çalıştırırken yer yer zorlandığı Rise of the Tomb Raider’ın kendi içinde bulunan test aracıyla 42.59 FPS’lik bir skor elde ediliyor. Yapısal açıdan GTA V’in rakibi olsa da kendine özgü bir çizgisi olan Watch Dogs 2’de en düşük 40+ FPS alınırken, korku oyunu tutkunlarının merakla beklediği Resident Evil 7, ortalama 60 FPS ile oynanıyor.

Masaüstü bilgisayarların taşınabilirlikten uzak yapıları ve sıradan dizüstü bilgisayarların, oyunlar karşısındaki çaresizliğinden sıkıldıysanız, Monster Abra A5 V9.2 sizleri bekliyor.

Paylaş: