Monster ile FIFA 19 Sistem Gereksinimlerine Gülüp Geçin

Monster Notebook  17 Ekim 2018

HaberlerOyun

UEFA Şampiyonlar Ligi, yenilenen Kick-Off modu ve yeni oyun özellikleriyle şimdiye kadar çıkan en başarılı futbol oyunlarından birine dönüşen FIFA 19, Electronic Arts’ın Frostbite motorunu yapımda kullanmasıyla oyunculara görsel şölen yaşatıyor. Tabii bu görsel şölene yüksek kare/saniye oranlarında ve yine yüksek çözünürlükte tanıklık edebilmek için fena olmayan bir bilgisayar donanımına gereksinim duyuluyor. “Amaan futbol oyunu işte, ne kadar sistem isteyebilir ki?” demeden önce hem minimum hem de tavsiye edilen sistem gereksinimlerine bir göz atmanızda fayda var. Belki de bu gereksinimleri gördüğünüzde bilgisayarınızda yenilik yapmayı bile düşünebilirsiniz.

En Az 50 GB Disk Alanı

Karşımızda yeni nesil bir aksiyon oyunu olsa 50 GB’lık disk alanı belki bu kadar gözümüze batmazdı ama bir futbol oyunu için bu disk alanı gereksinimi açıkçası oldukça yüksek. Gerçi yeni nesil oyunların ses dosyalarının yüksek kalitede olması, yüksek çözünürlüklü videoların yer alması ve daha pek çok etken artık oyunların boyutlarının azaltılamamasında etkili. FIFA 19’un devasa boyutları, yükleme sürelerinin de zaman zaman uzamasına neden olabilir. Bu yüzden hızlı bir mekanik disk veya SSD edinmeniz veya bu donanımlar varsa oyunu, ilgili bölümlere yüklemeniz yerinde olacaktır.

Tekleyen Oyun Yoktur Az RAM Vardır

Sıradan bir futbol oyununun bile artık 8 GB RAM’e ihtiyaç duyduğu bir dönemi idrak ediyoruz. FIFA 19’un gerek minimum gerekse tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosunda 8 GB RAM, oyun tutkunlarına el sallıyor. Yapımın 8 GB RAM istemesi, daha düşük bellekli bilgisayarlarda çalışmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki ancak oyun esnasında takılmalar veya sabit diskin bir bölümünü takas dosyası olarak kullanması muhtemel. Akıcı bir oyun deneyimi yerine takılmalarla dolu bir oyun sürecini kimse istemez.

İşlemci Konusunda Mütevazı Oyunlardan

Arka planda büyük hesaplamalar gerektirmediği için oyunun işlemci gereksinimi de çok yüksek değil. Bundan neredeyse 10 yıl önce çıkan AMD Phenom II X4 965 ve Intel’in ikinci nesil Core serisinin çift çekirdekli üyesi Core i3-2100 oyun için minimum sistem gereksinim tablosunda yer alıyor. Tavsiye edilen işlemci de bu işlemcilere kıyasla çok büyük performans farklarına sahip değil; Intel Core i3-6300T.

Orta Karar Ekran Kartlarıyla Akıcı Oynanış

Elbette çözünürlüğü 4K ve üzeri olarak düşünürseniz orta karar ekran kartlarının nefesi yetmeyebilir. Alternatif senaryoları bir tarafa bırakırsak oyunun işlemci tarafında olduğu gibi orta karar ekran kartlarıyla tatmin edici performans sağladığını söyleyebiliriz. Minimum sistem gereksinimleri tablosundaki ekran kartları, NVIDIA’nın GeForce GTX 460’ı ve AMD’nin Radeon R7 260’ı. Tavsiye edilen sistem gereksinimlerinde bulunan kartlar ise biraz daha kaslı modeller; NVIDIA GeForce GTX 670 ve AMD Radeon R9 270X. Bu kartların performans açısından muadillerini ve daha üstlerini kullanarak oyunda, yüksek çözünürlükte dahi olsa iyi bir performans elde edebilirsiniz.

Monster ile Yeşil Sahalarda Timsah Yürüyüşü Yapan Taraf Olun

FIFA 19’u yüksek çözünürlükte ve üst düzey kalite ayarlarında oynayarak mümkün olan en gerçekçi futbol deneyimini yaşamak için Abra A5 V13.1.2 15.6″ oyun bilgisayarını edinebilirsiniz. FIFA 19’un sistem gereksinimlerine gülüp geçen oyun bilgisayarının Intel Core i5-8300H işlemcisi, NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartı, 8 GB kapasiteli RAM’i ve 256 GB’lık SSD’si, oyunu tek başınıza veya arkadaşlarınızla oynarken unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayacak. Full HD çözünürlüklü mat IPS ekran, RGB mekanik klavye ve daha sayısız özelliği beraberinde getiren gaming laptop ile FIFA 19’un yanı sıra güncel oyunların tamamını da oynayabilirsiniz.

Paylaş: