Mortal Kombat Evrenine Mortal Kombat XL ile Adım Atın

Monster Notebook  26 Eylül 2017

HaberlerOyun

Çocukluğunuzu veya ilk gençlik dönemlerinizi Atari salonlarında geçirdiyseniz, Mortal Kombat oyunlarıyla aranız ya çok iyidir ya da çok kötüdür. Farklı platformlara çıkan ara oyunların yarattığı kafa karışıklığı ve genel olarak PC oyuncularını kendine küstürmesini saymazsak Mortal Kombat serisi yoluna istikrarlı bir biçimde devam ediyor diyebiliriz.

Oyuncularla ilk kez buluşmasının üzerinden hayli zaman geçmesine ve dövüş başlığı altında başka oyunlar çıkmasına karşın Mortal Kombat XL, kendi alanında rakipsiz olmayı sürdürüyor. Tok dövüş hissiyatı, oyun içinde oyun olarak nitelendirilebilecek kısımları, zengin hikâye modu ve olabilecek en enteresan karakterlerle dövüşme imkânı, oyunun rakipsiz olmasında önemli etkenlerden. Gelin şimdi Mortal Kombat XL ile ilgili detaylara kısaca göz atalım…

Mortal Kombat X’in Ek Paketli Hâli: Mortal Kombat XL

Evet, biraz fazla açıklayıcı oldu gibi ama durum tam olarak böyle. Eğer Mortal Kombat X’e sahipseniz, ek paketleri edinerek elinizdeki sürümü Mortal Kombat XL’ye dönüştürebilirsiniz. Tabii oyuna sahip değilseniz doğrudan Mortal Kombat XL’yi almanız da mümkün.

Hikâye Anlatım Tarzı Aynen Devam

“Çalışıyorsa elleme.” mantığından hareketle 2011 çıkışlı Mortal Kombat’ın hikâye anlatım dinamiklerini koruyan Mortal Kombat XL, önceki oyunun birkaç on yıl sonrasında geçiyor. Yeni eklenen karakterlerin ve önceki oyunlardaki karakterlerin seri içindeki durumlarını anlamanız biraz da bu oyuna bağlı.

Yeni Karakterler ve Kostümler

Bize dört elle sarılmayı çok seven Goro ve nispeten daha az tanıdığımız Bo’ Rai Cho gibi karakterler XL sürümünde yer alıyor. Asıl bomba ise The Texas Chainsaw Massacre filmindeki Leatherface ve Alien filmindeki Alien (evet) da oyundaki karakterlerden. Ayrıca; Apocalypse, Cosplay ve Medieval gibi kostüm paketleri de emrinize amade.

30’u Aşkın Oynanabilir, Bir O Kadar da Oynanamayan Karakter

Seriye aşina olanların tebessüm etmelerini sağlayan Quan Chi ve Shinnok gibi karakterler oyunda bulunuyor. Onlara ek olarak, eskilerle akrabalık bağı olan yeni karakterler de mevcut. Her karaktere özgü üç farklı varyasyonla gerçekleştirebileceğiniz kapışmalar, oyunun tansiyonunu arttıran etmenlerden.

Gerçekçi Animasyonlar, Rahatsız Edici Fatality’ler

Motion Capture tekniğinin ne denli ilerlediğini kendi gözlerinizle görebileceğiniz Mortal Kombat XL, 1990’lı yıllarda ilk oyunu Atari salonlarında gördüğümüzde verdiğimiz tepkiyi vermemizi sağladı. İşin bir de Fatality tarafı var elbette. Serinin en vahşet dolu, en rahatsız edici ve en insanlık dışı Fatality’leri de bu oyunda. Bir sonraki oyunu hayal edemiyoruz, daha iğrenç neler yapılabilir acaba?

Krypt Sistemiyle Uzun Oynanış Süresi

Oyuncular tarafından çok sevilen ve oyunun, ömrünü net olarak arttırdığı gözlemlenen Krypt mekanizması geliştirilerek Mortal Kombat XL’ye de eklenmiş. Fatality, kostüm ve benzeri detayların açılmasının yolu yine Krypt’ten geçiyor. Aralara serpiştirilen Quick Time Event’lar da ayrı bir güzellik katıyor bu bölüme.

Gelişmiş Grafiklerle Gerçekçi Oyun Deneyimi

Serinin şimdiye dek görülmüş en iyi grafikleri, hiç tartışmasız Mortal Kombat XL’de. Unreal 3 motorunun modifiye edilmiş versiyonunu kullanan yapım, yüksek konfigürasyonlu bilgisayarlarda akıcı olarak oynanabiliyor. “Bir dövüş oyunu, bilgisayarı ne kadar zorlayabilir ki?” demeyin, eskice bir bilgisayarınız varsa üzülebilirsiniz.

Mortal Kombat XL’yi keyifle oynamak istiyorsanız, Monster gaming laptop modellerinden dilediğinizi seçebilir, gerçek bir Kombatant olmayı başarabilirsiniz.

 

Paylaş: