CS: GO Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  20 Ekim 2018

HaberlerOyun

Milenyuma bir sene kala, Half-Life modu olarak yayınlanan ve Half-Life takipçilerinin yanı sıra Quake ve Unreal Tournament serilerinin müdavimlerini de kendine bağlayan Counter-Strike, 2012 çıkışlı Global Offensive ile varlığını, olanca baskınlığıyla sürdürüyor. Çıktığı günden bu yana sistem dostu olması sayesinde internet kafelerde, en çok oynanan oyunlardan biri hâline gelen Counter-Strike serisi, CS: GO ile bu özelliğinden bir şey kaybetmiyor.

Bugünün oyun bilgisayarlarıyla 200+ fps ile oynanabilen yapım, çok daha yüksek kare değerleri alabilmeyi hedefleyenler için birtakım ince ayarların yapılmasını mümkün kılsa da oyunun grafik ayarlarından feragat etmek, toplam oyun deneyimini olumsuz etkileyebiliyor. Bu yüzden oyunun gerektirdiği sistem özelliklerini öğrenmek ve edinilecek oyun bilgisayarını bu özellikler doğrultusunda seçmek önem kazanıyor.

15 GB ve Üzeri Disk Alanı Gerekli

Sıklıkla güncellenen ve son gelen arayüz değişikliğinden sonra disklerde epeyce yer işgal eden CS: GO, Steam sayfasında 15 GB olarak belirtilse de çok daha büyük miktarda diske gereksinim duyuyor. Yaşattığı oyun deneyimi ve eşsiz eğlence nedeniyle bu disk alanını seve seve feda edecek oyun tutkunları, oyunu kurdukları diskin yapısına da dikkat ediyor. Zira hız başta olmak üzere sayısız artısıyla mekanik disklerden çok daha başarılı olan SSD’ler, CS: GO’nun yükleme sürelerini gözle görülür şekilde kısaltıyor.

Mütevazı İşlemci ve RAM Kullanımıyla Harikalar Yaratan Oyun

Bundan altı sene önce çıkmış yapımın ihtiyaç duyduğu işlemci ve RAM, modern oyunlarla kıyaslandığında hayli mütevazı kalıyor. Ancak durum, her çözünürlük için ve grafik kalitesi ayarı için aynı olmuyor. Yapımın ihtiyaç duyduğu RAM miktarı 2 GB olarak belirtiliyor fakat gerek işletim sisteminin gerekse arka plan uygulamalarının tükettiği RAM hesaba katıldığında oyuncunun, en azından 8 GB RAM’li bir bilgisayarda bu oyunu oynaması, yaşayabileceği RAM kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması açısından önem arz ediyor.

RAM konusundaki mütevazılığını işlemci kısmında da sürdüren CS: GO, yine çıktığı dönemin kabul edilebilir performanslı işlemcileri, Intel Core 2 Duo E6600 ve AMD Phenom X3 8750’yi sistem gereksinimleri sayfasında uygun olarak ilan ediyor. Ancak oyuna gelen güncellemeler, eklenen yenilikler, oyuncuların eklediği skin’ler ve daha nice ayrıntı, oyunun işlemci kullanımını arttırıyor. Bunun üstüne, yapımı 100+ fps ile oynamak isteyen ve 200+ fps’lerde daha iyi bir oyun deneyimi yaşayacağını düşünen oyuncular, fps limitlemesi yapmadığı için işlemciyi normalden daha fazla yoruyor. Bu da throttle gibi olumsuzlukların yaşanmasına ve toplam performansın sekteye uğramasına neden olabiliyor. Yaşanabilecek sorunların üstesinden gelmek amacıyla CS: GO’ty fps limitli oynamak ve tercihen NVIDIA G-SYNC destekli ve yüksek yenileme hızlı ekranlara sahip oyuncu bilgisayarları edinmek, çözüm listesine eklenebiliyor.

Ekran Kartı Her Zamanki Gibi Performansın Mutlak Belirleyicisi

DirectX 9 destekli ve 256 MB bellekli bir ekran kartıyla bugün hangi oyunlar, ne kadar performansla oynanabilir tahmin etmek biraz zor ancak CS: GO’nun sistem gereksinimleri sayfasında belirtilen ekran kartı özellikleri, geliştirici tarafından bu yönde belirtiliyor. Oyuncuların 4K çözünürlükte ve 100+ fps ile CS: GO’yu oynamaları ise NVIDIA’nın GeForce GTX 1070 ve 1080’li ekran kartlarıyla mümkün hâle geliyor. Daha düşük çözünürlük için GTX 1050 ve üzeri ekran kartları uygunluk gösteriyor.

Monster ile Daima Kazanan Tarafta Yer Alın

Gerek yerel gerekse online CS: GO karşılaşmalarında oyuncunun yetenekleri kadar sahip olduğu bilgisayarın konfigürasyonu da karşılaşmanın sonucunu belirleyebiliyor. CS: GO’da daima kazanan tarafta yer almak isteyenler, oyuncu bilgisayarı tercihlerini Monster’dan yana kullanıyor. Monster’ın geliştirdiği gaming notebook modelleri, 4K’ya kadar çözünürlük destekleyen ekranları, Intel’in sekizinci nesil işlemcileri ve NVIDIA’nın SLI yapılandırmalı ekran kartlarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca RGB LED aydınlatmalı klavye, subwoofer destekli hoparlör sistemi ve daha pek çok ayrıntı, CS: GO’nun Monster dizüstü bilgisayarlarda eşsiz şekilde oynanabilmesini mümkün kılıyor.

CS: GO ve diğer tüm oyunları yüksek çözünürlükte ve akıcı oynamak için siz de vakit kaybetmeden kendinize uygun Monster notebook modelini edinin ve oyunların tadını çıkarın.

Paylaş: