PES 2019 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  15 Ekim 2018

HaberlerOyun

Futbol tutkunu oyun severlerin her yıl yenisini bekledikleri Pro Evolution Soccer serisi, ağustos ayının sonlarında çıkan yeni sürümü PES 2019 ile kimilerine göre harikulade bir oyun deneyimi sunsa da bazı oyuncular, yapımın myClub tarafıyla ilgili şikâyetlerde bulunuyor. İşin oynanış tarafını tabii ki yılların PES tutkunları daha iyi bilir ancak yapımın PC sistem gereksinimleri, özellikle eski bir bilgisayara sahip olanların canını sıkabiliyor.

Artan Depolama İhtiyacı Herkesi Şaşırtıyor

Son dönem bilgisayar oyunlarının yüksek depolama alanı gereksinimleri değerlendirildiğinde, kabul edilebilir düzeydeki PES 2019 depolama alanı ihtiyacı, serinin eski oyunlarıyla kıyaslandığında epey fazla kalıyor. En az 30 GB depolama alanına gereksinim duyan oyun, gelebilecek güncelleme ve yeniliklerle bu alanı aşabiliyor. Oyunun yükleme sürelerinin minimum düzeyde seyretmesini hedefleyen oyuncular, oyunu, mekanik yapıdaki sabit diskleri yerine yüksek okuma/yazma hızlarına sahip SSD’lerine kurabiliyor.

Oyunun Hakkını Intel Core i7 İşlemci Veriyor

Eskiden standart bir futbol oyunu gözüyle bakılan ve yüksek sistem istememesi nedeniyle hemen herkesin rahatlıkla oynayabildiği PES, yeni oyunuyla bu geleneği yerle yeksan ediyor. Gelişen fizik ve grafik motoru nedeniyle işlemci, bellek ve ekran kartı gibi bileşenlere yoğun yük bindiren ve 4K çözünürlükte oynaması hayli güçleşen PES 2019, minimum 4 GB RAM’e ihtiyaç duyuyor. Diğer yandan, tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosuna bakıldığında ise oyunun Full HD çözünürlükte oynanabilmesi için 8 GB bellek önerildiği görülüyor.

İşlemci kısmında da işler pek değişmiyor ve oyun Intel Core i5-3470 veya AMD FX 4350 işlemciyle minimum sistem gereksinimini karşılayabiliyor.

HD çözünürlük için sunulan bu bilgi, tavsiye edilen sistem gereksinimine geçildiğinde ise oyuncular bir kez daha şaşırıyor çünkü yapım, Intel Core i7-3770 ve AMD FX 8350 gibi güçlü işlemcilere ihtiyaç duyduğunu tablo aracılığıyla ilan ediyor. Crysis 3 ya da GTA V gibi işlemciye bağlı performans sergileyen oyunlar için kabul edilebilir duran bu gereksinimler, PES 2019 için abartılı gibi görünse de geliştirici ekibin belirlediği bu donanım unsurlarının karşılanması, oyunun en iyi performansı gösterebilmesi için gerekebiliyor.

Full HD Çözünürlük İçin Yüksek Performanslı Ekran Kartı Şart

Oyun için sunulan sistem gereksinimleri tablosunda dikkat çekici bir aksaklık bulunuyor. 2012 çıkışlı NVIDIA GeForce GTX 670 minimum sistem gereksinimi tablosunda, 2013 çıkışlı NVIDIA GeForce GTX 760 ise önerilen sistem gereksinimi tablosunda boy gösteriyor. Bu normal karşılanabilir ancak GTX 670, 1344 unified shader’ıyla 1152 unified shader’lı GTX 760’tan daha üstün bir kart olduğunu gösteriyor. Piksel ve doku doldurma oranları da GTX 670 lehine görünüyor. Tablodaki bu ufak hata görmezden gelinirse PES 2019’un ekran kartı tarafında da hiç şakası olmadığı ortaya çıkıyor.

Öte yandan daha güçlü ekran kartlarıyla gerçekleştirilen testlerde Full HD çözünürlük için GTX 1050 ve GTX 1050 Ti gibi kartlar sınıfı geçerken daha yukarı modeller, ilgili çözünürlükte şov yapabiliyor. Ancak çözünürlük 4K’ya sabitlendiğinde ve grafik ayarları yükseğe getirildiğinde GTX 1070 bile 60 fps sınırında gezinmeye başlıyor, GTX 1080 ve GTX 1080 Ti gibi modeller ise 60 fps bandını rahatlıkla aşabiliyor.

Monster ile Gol Sevincini Yüksek Kare/Saniye Oranlarında Yaşayın

PES 2019’un toplam sistem gereksinimi dikkate alındığında bu oyunla Monster’ın geliştirdiği gaming notebook modelleri başa çıkabiliyor.

Intel’in sekizinci nesil işlemcileri ve NVIDIA’nın SLI konfigrasyonlu seçenekleri de dahil olmak üzere GTX 1000 serisi ekran kartlarıyla güçlendirilen Monster oyuncu bilgisayarları, yalnızca PES serisinde değil diğer tüm oyunlarda etkileyici bir performans gösteriyor.

Eğer siz de yeşil sahaların efsaneleri arasında bulunmayı hayal ediyorsanız zaman kaybetmeden kendinize en uygun Monster notebook modelini edinin ve destan yazmaya başlayın.

Paylaş: