PUBG Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  25 Eylül 2018

HaberlerOyun

Erken erişimde kaldığı dönemde de tam sürüm olarak yayınlandığında da performans tarafında istenen noktaya ulaşamayan PUBG, güncel donanımlı bilgisayarlarla akıcı olarak oynanabiliyor. Bu olumsuzluğun farkında olunduğunun en önemli kanıtı, bir süre önce PUBG Corp. tarafından yapılan açıklamada, “FIX PUBG” adında bir kampanyanın başlatılarak performans sorunlarının, hataların ve hile kullanımının ortadan kaldırılacağının belirtilmesiydi. PUBG Corp. oyunu ne zaman tam anlamıyla istenen hâle getirir, bunu bilmek güç ancak oyuncuların, bilgisayarlarını zaman zaman kıvrandıran oyunun hangi kaynağı ne denli kullandığı öğrenilirse sistem yenileme işlemi ya da yeni bilgisayar edinme sürecine rahatlıkla yön verilebilir. Şimdi gelin, PUBG sistem gereksinimlerine adım adım bakalım.

30 GB Disk Alanı Şart

Bilgisayarınızda sabit disk veya SSD olması fark etmeksizin minimum 30 GB’lık alanı, PUBG’ye tahsis etmeniz gerekli. Devamlı suretle güncellenen oyuna zaman içerisinde eklenebilecek yenilikler, oyunun daha fazla disk alanı kullanmasına zemin hazırlayabilir. Disk alanının yanı sıra dikkat edilmesi gereken bir konu da oyunun yüklenme süreleri. Sabit disk ve SSD kıyaslamalarında, geri kalan tüm donanım özellikleri aynı olan SSD’li bilgisayarlarda oyun yükleme sürelerinin %50’ye kadar azaldığı ortaya çıkıyor. Oyunun açılışından diğer oyuncularla bir araya gelinmesine kadar geçen süre göz önüne alındığında, bu oldukça önemli bir değer.

RAM’inizi Bol, İşlemcinizi Serin Tutun

Yapımın sistem gereksinimleri listesinde minimum 8 GB RAM’e ihtiyaç duyduğu belirtiliyor ancak her ihtimâle karşı 16 GB RAM, önerilen tarafında yer alıyor. Oyunu yüksek çözünürlükte oynayacak olanlar için bu bellek miktarı gerekli olabilse de normal kullanım senaryolarında PUBG’nin daha düşük RAM kullandığı söylenebilir. Tabii, oyunun belleğin tamamını kullandığı ya da çok az bir kısmını kullanarak performans düşüşüne neden olduğu durumlar da yaşanabiliyor, bu bakımdan bellek kullanımı noktasında tam doğruluk içeren bir tespit en azından şimdilik mümkün görünmüyor.

İşlemci tarafında da durum benzerlik teşkil ediyor ve bilgisayarınızın işlemcisi dört çekirdekli de olsa altı çekirdekli de olsa yapım, var olan işlemciyi, zaman zaman nefes aldırmayacak düzeyde yoğun biçimde kullanabiliyor. Eğer bir de oyun esnasında Twitch ve benzeri ortamlarda yüksek bitrate’li yayınlar gerçekleştiriyorsanız, işlemcinin %100 çalıştığına şahit olabilirsiniz. Minimum sistem gereksinimleri listesinde Intel Core i5-4430 ve AMD FX-6300 işlemcileri bulunuyor lâkin oyunu, önerilen sistem gereksinimlerindeki Intel Core i5-6600K ve AMD Ryzen 5 1600 ayarındaki işlemcilerle daha akıcı oynayabilirsiniz.

Ekran Kartı Performansın Sınırlarını Çiziyor

Unreal Engine 4 oyun motorunu kullanan PUBG, bu oyun motorunun nimetlerinden yararlanıyor yararlanmasına ama ekran kartının da gücünü sonuna kadar kullanmaktan kaçınmıyor. Minimum sistem gereksinimleri listesindeki NVIDIA GeForce GTX 960 2GB ve AMD Radeon R7 370 ekran kartları, oyunu Full HD çözünürlükte akıcı çalıştırmakta zorlanıyor. Tavsiye edilen sistem gereksinimlerinde boy gösteren NVIDIA GeForce GTX 1060 ve AMD Radeon RX 580 ekran kartları ise Full HD çözünürlükte 60 FPS sunabiliyor. Daha yüksek çözünürlüklerde ise maalesef kare/saniye oranları %40’a varan oranlarda düşüş gösteriyor.

Monster ile Savaş Alanında Hayatta Kalan Siz Olun

Savaş alanlarının tek galibi olmanızı sağlayan Monster, birbirinden başarılı oyun bilgisayarlarını, Intel’in yeni nesil işlemcileriyle yeniden şekillendiriyor. 6 çekirdekli ve Hyper-Threading destekli Intel Core i7-8750H işlemcili Monster Tulpar T5 V17.1 15.6″ Gaming Laptop, 6 GB RAM’li NVIDIA GeForce GTX 1060 ekran kartıyla performans konusunda fark yaratıyor. DDR4 2666 MHz frekansında çalışan 8 GB sistem belleği ve 256 GB kapasiteli M.2 SSD, oyun yükleme sürelerini azaltıyor ve oyun süresince yaşanması muhtemel takılmaları ortadan kaldırıyor. 15.6 inç genişliğindeki Full HD çözünürlüklü mat IPS ekran, oyunun mükemmel şekilde takip edilebilmesini sağlarken RGB arka aydınlatmalı klavye ise günün her saatinde yüksek motivasyonla oyun oynanabilmesini mümkün kılıyor.

Yeni nesil tüm oyunları, yüksek kare/saniye oranlarında oynayabilmek ve dilediğiniz gibi oyun yayınları gerçekleştirebilmek için Monster’ın birbirinden başarılı notebook modellerinden kendinize uygun olanı seçin, rakiplerinize gerçek canavar kimmiş gösterin.

Paylaş: