Retro Oyun Müzesi ile Oyunların Geçmişine Tanıklık Edin

Monster Notebook  9 Haziran 2017

HaberlerOyunTeknoloji

Her şey hayal etmekle başladı ve 1972 yılında birçok kişinin hayatı bir oyun konsoluyla değişime uğradı. Bugün pek çok oyun tutkununun hatırlamadığı veya bilmediği Magnavox Odyssey’den bahsediyoruz. Peki, masa tenisinden futbola kadar birçok oyunu üzerinde bulunduran Magnavox Odyssey de dahil olmak üzere oyun dünyasının özeti sayılabilecek konsol ve oyunları yakından görmeye ne dersiniz?

Türkiye’de oyun alanında İnternet yayıncılığı yapan Merlin’in Kazanı ve oyun tutkunlarının yakından tanıdığı Monster Notebook, teknolojiye ve oyunlara meraklı olan herkesin katılabileceği bir etkinlik gerçekleştiriyor. 30 Mayıs 2017 Salı günü Monster’ın Kadıköy mağasında başlayan ve sekiz hafta boyunca devam edecek olan Retro oyun müzesi sergisinde, 600’ün üzerinde; konsol, aksesuar, oyun ve figür bulunuyor.

Sekiz Hafta Boyunca Katılın, Sekiz Ayrı Konsepti Deneyimleyin

 Merlin’in Kazanı ekibinin “Demo Gaming” projesinin bir sonucu olan ve Türkiye’de oyunculuğun gelişmesi için ciddi anlamda gayret gösteren Monster Notebook’un ortaklaşa yürüttüğü Retro oyun müzesi sergisi, sekiz hafta boyunca farklı konseptlerle misafirlerine hoşça vakit geçirtecek. Her Salı günü farklı ürünlerin sunulacağı alanda birinci hafta, İlk Oyun Konsolu sergisi gerçekleştirildi. Sonraki haftalarda da hız kesmeden sürecek olan sergide; İlk Türk Konsolları, İlk El Konsolları, Türkiye’de Damga Vuran Cihazlar, Klasik Oyunlar, Oyun Dünyasında İlkler, En İlginç Oyun Aksesuarları ve Retro Sanal Gerçeklik Gözlükleri konseptleri de ele alınacak.

1980’li yılların sonunda ve 1990’larda Türkiye’de birçok eve konuk olan Atari ve NES konsollarına ve ilgili konsolların oyun kartuşlarına kadar sayısız içeriğin de yer aldığı sergi, ülkemizde gerçekleştirilen en kapsamlı oyun sergilerinden biri sayılıyor.

İlk Türk Yapımı Oyun Konsolu

İlk Türk yapımı oyun konsolunu görmek istiyorsan seni Monster’ın Kadıköy mağazasına bekliyoruz.

Geçmişten Geleceğe Doğru Keyifli Bir Yolculuğa Var mısınız?

Bugün emülatörler aracılığıyla oynanan oyunların gerçek hallerine tanıklık edebileceğiniz ve temeli bundan neredeyse beş sene önce atılan oyun müzesi sergisi, Türkiye’deki oyun tutkunlarının katkılarıyla gerçekleşiyor. Merlin’in Kazanı’ndan Murat Oktay’ın öncülüğünde hazırlanan sergi, konuklarını geçmişten geleceğe doğru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Atari’nin çöküşüne zemin hazırlayan ve belgesellere bile konu olan E.T. gibi birçok oyunu da yakından görebileceğiniz sergi, enteresan oyun kontrolcüleri ve aksesuarları da gözler önüne seriyor. Son birkaç yılda yaygınlaşan sanal gerçeklik (VR) gözlüklerinin atalarını da yakından incelemenize fırsat veren sergi, teknolojik gelişimin hangi düzeyde olduğunu gözlemleyebilmeniz açısından da büyük önem arz ediyor.

Merlin’in Kazanı ve Monster Notebook, yapılmayanı yaparak Türkiye’de benzerine az rastlanır bir sergiyle oyun tutkunlarını etkilese de, günümüzde oyun denince akla ilk gelen platform bilgisayar, oyun bilgisayarı söz konusu olduğunda ise akla ilk gelen marka Monster olmaya devam ediyor. Okurlar arasından birileri “PC Master Race” mi dedi? Evet, bunu söyleyenler gayet haklılar.

Paylaş: