Skyrim’in Tahtına Aday Kingdom Come: Deliverance’da Hızlı Para Kazanma Yolları

Monster Notebook  16 Mart 2018

HaberlerOyun

Oynanış özellikleri, dünya tasarımı ve görev çeşitliliği ile Skyrim tarzı oyunlardan hoşlananların ilgisini çekebilecek bir yapım Kingdom Come: Deliverance. Her şeyini kaybetmiş Henry karakterini yönettiğiniz oyunun başında bazı görevleri yerine getirerek veya ipuçlarını takip ederek kolay yoldan para kazanabilirsiniz. Böylece Orta Çağ Bohemyası’nın en iyi silah ve zırhlarını satın alıp şöhretinizi daha da yukarılara çıkartabilirsiniz. İşte bu görev ve ipuçlarından bazıları:

Mümkün Olduğunca Çabuk Theresa’nın Amcası ile Anlaşma Yapın

Oyunun başında Rattay’da uyandığınızda, tedavi masraflarınızı karşıladığı ve siz iyileşene kadar evinde kaldığınız için değirmenciye borcunuzun olduğunu öğreneceksiniz. Bu aşamada oyun size ya borcunuzu ödemenizi ya da değirmenciye bir “iyilik” yapmanızı söylüyor. İkinci şıkkı seçtiğinizde değirmenci sizden bir yüzük çalmanızı ve ona getirmenizi istiyor. Bu görevi başarı ile tamamladığınızda oyunda çalıntı malları satın alan bir tacir ile hırsızlık görevleri aktif hale geliyor. Yalnız bu görevleri yapıp çevredeki insanların mallarını çalarken Rattay’daki itibarınızı korumayı sakın unutmayın.

Rattay’daki Soyluların Mallarını Ele Geçirin

Rattay’daki soyluların yatak odalarına ve ofislerine girmek, yüksek miktarda paraya dönüştürebileceğiniz değerli eşyaları bulmak için en kolay yollardan bir tanesi. Odalara girmek için tek ihtiyacınız olan şey ise maymuncuk. Olur da kırılırsa diye yanınızda birkaç tane bulundurmanızda fayda var. Gün içerisinde etrafta çok fazla insan dolaşmadığı için evlere girip çıkarken çok fazla dikkatli olmanıza gerek yok. Buradan elde edeceğiniz eşyaları iyi fiyata değirmendeki tacire satabilirsiniz.

Yabanda Seyahat Edenlerin Önünü Kesin

Yabanda at sürerken karşınıza çıkacak gezginleri sakın boş geçmeyin. Eğer bir tanesine yolda yalnız başına yakalarsanız, onu boğup zırh, para ve yiyecek elde edebilirsiniz. Yalnız özellikle oyunun başında para kazanmanın en etkili yolu olan bu yöntem için çevrede bir görgü şahidinin olmamasına dikkat edin. Birini boğmak için önce arkasından sessizce ilerlemeniz ve sonrasında “F” tuşuna basmanız yeterli.

Kanunsuz Avına Çıkın

 Bir at edinmek, hem daha geniş bir çevrede gezinmeye hem de daha fazla ganimet toplayabilmeye olanak veriyor. Çevrede dolaşırken yolunuza çıkacak kanunsuzları alt edip, öldürdüğünüz NPC’lerin üzerinden çıkan eşyalara el koyabilirsiniz. Eğer bulduğunuz malzeme taşıyabileceğinizden çok daha fazla olur ise gece yolculuk yapmak veya tehlikeli bir ormanı geçmek yerine oyunun hızlı ulaşım özelliğinden yararlanabilirsiniz. Kanunsuzlar genelde küçük gruplar halinde olduklarında çok daha kolay bir av haline geliyorlar. Tabii onları soyarken değerli eşyalarının yanı sıra kulaklarını da almayı sakın unutmayın.

“Ödülleri” Satın

Ödüllerden kastımız tabii ki kulaklar. Bunları toplamak için öncelikle bir bıçağa sahip olmalısınız. Ardından Henry’nin köyüne saldıran sarı pelerinli savaşçıları ya da kanunsuzları bulup öldürmeniz gerekiyor. Talmberg’in hemen dışında takılan yaşlı şövalye Sir Robard, bu tarz ganimetler karşılığında oldukça cömert ödemeler yapabiliyor. Rattay’daki savaş meydanının yakınındaki Yüzbaşı Bernard da getirdiğiniz kulakları satın alıyor. Ayrıca yüzbaşıdan küçük yan görevler karşılığı bir miktar daha para kazanabilirsiniz. Yüzbaşının güvenini kazanmak için yanınızda mutlaka birkaç şişe içki bulundurun.

 

 

Paylaş: