The Witcher 3’e Başlayacakların Bilmesi Gereken 10 Şey

Monster Notebook  25 Aralık 2015

GenelHaberlerOyun

The Witcher 3’e Başlayacakların Bilmesi Gereken 10 Şey 

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Game Awards töreninde yılın oyunu seçilmesinin ardından Geralt’ın macerasına hala başlamayanlar varsa, sizleri buraya alalım. İşte The Witcher 3’e başlarken aklınızda olması gereken 10 şey!

The Witcher 3: Wild Hunt’a başlarken bilmeniz gereken en önemli şey, bu oyunun sunduğu devasa oynanabilirlik. Herhangi bir yardım almadan başıboş bir şekilde haritada gezerken, gerek yan görevler gerekse vahşi yaşamın sizlere sundukları arasında kaybolmak ise kaçınılmaz.

Eğer sizin de kuzey krallığına yolunuz düştüyse, oyundan maksimum verim almak için rehberimizi takip etmelisiniz. Haydi, birlikte Geralt’ı zafere ulaştıralım!

1- Nereye Gideceğim Şimdi Ben?

witcher1

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu oyun devasa. Bir yerden bir başka mekâna gitmek son derece zaman kaybettirebilir. Ancak bunun için “fast travel” noktalarını kullanabileceğinizi ya da sadık dostumuz Roach’u çağırabileceğinizi unutmayın.

2- Temkinli İlerlemekte Fayda Var Azizim

witcher2

Her ne kadar oyunda otomatik kaydetme özelliği olsa da, vahşi yaşamın karşınıza ne çıkaracağı bilinmez. Çünkü oyunda hiç beklemediğiniz bir anda tuzağa düşürülmeniz ya da bir uçurumdan yuvarlanmanız oldukça muhtemel. Bu yüzden özellikle kritik görevlerde oyunu bol bol kaydetmekte fayda var.

3- Savaşmak Ayrı Bir Sanat

witcher3

Kombatın ortasına kılıcınızı sallayarak, çığlıklar atarak koşuyorsanız, bu oyunda fazla hayatta kalmayacağınızı söyleyebiliriz. Bu oyunda düşmanları alt etmek belirli kombinasyonlar ve kombolar gerektiriyor. Özel buff ve büyüler de cabası. Bu konuda internetteki farklı kaynaklardan yardım alabileceğiniz gibi oyunun kendi rehberini de takip edebilirsiniz.

4- Güç Seninle Olsun Geralt!

witcher4

Oyunda vitality değeriniz yalnızca kombat dışındayken kendini yeniliyor.Meditasyon için vaktiniz yoksa, belirli yiyecek kombinasyonlarını sürekli olarak yanınızda bulundurmanızda fayda var. Sonuçta kimse açlıktan ölmek istemez değil mi?

5- Tecrübe, Tecrübe, Tecrübe!

witcher5

Yüreklere korku salan bir cadı avcısı, ne de olsa kolay yetişmiyor. Bu nedenle karakterinizi devamlı olarak seviye atlatmalı ve kendinize yeni yetenekler eklemelisiniz. Ana görevlerin, yan görevlere göre çok daha fazla tecrübe puanı verdiğini de hemen hatırlatalım.

6- Haydi Biraz Sohbet Edelim

witcher6

Oyuna ilk başladığınız andan itibaren geliştirmeniz gereken en önemli özellik, ikna gücü. Axii işareti ile bağlantılı olarak çalışan bu ikna gücünüz savaş sırasında düşmanlarınızı belirli bir süre etkisizleştirmek için kullanılabileceği gibi, şehirlerde ya da vahşi yaşamda karşılaştığınız kişileri ikna etmede de oldukça etkili bir silah. Bu sayede gereksiz savaşlardan kaçabildiğiniz gibi farklı hikaye kurgularının da kapılarını açabilirsiniz.

7- Biraz Bencillikten Kimseye Zarar Gelmez

witcher7

Oyunda her şeyi yağmaladığınızdan emin olun. Çünkü ölen düşmanları dikkatli bir şekilde lootlamanız hayati önem taşıyor. Aynı zamanda alchemy malzemeleri için de son derece gerekli. Bu konuda Cadı avcısı sezgilerinizi ( Witcher Senses) kullanabilirsiniz.

8- Kart Oyunları: Witcher Edition

witcher8

Adeta oyun içerisinde bir oyun! Diğer oyuncular ile oynayabileceğiniz Gwent isimli kart oyununu mutlaka denemelisiniz. İlk seviyelerden bu oyuna alışmanız ileride çok işinize yarayacaktır. Ne de olsa Kuzey krallığında son derece popüler bir kart oyunu.

9- Berrak Bir Zihin Gibisi Yok!

witcher9

Diyelim ki işleri berbat ettiniz ve yetenek ağacınızda hiç kullanmadığınız özellikler mevcut. Hemen paniğe gerek yok, çünkü Potion of Clearence var! Yeteneklerinizi yeniden düzenlemeniz gerekiyorsa, bu iksiri oyundaki bazı tüccarlardan satın alabilirsiniz. Farklı kombinasyonlar denemeniz gerektiği düşünülürse, bu iksiri yanınızda her zaman bulundurmakta fayda var.

10- Kusursuz Bir Oyun Deneyimine Çok Az Kaldı

MonsterNotebook-TheWitcherIII-3-1920x1080

Yılın en iyi oyununa, yine en iyi oyun bilgisayarı yakışır. Oyunun ne kadar yüksek sistem gereksinimi ihtiyacına sahip olduğunu söylemeye gerek yok. Bu noktada yapacağınız ise çok basit: Hemen bir Monster oyun bilgisayarı almak.

 

Paylaş: