2018 Yılına Damgasını Vuracak Muhteşem Oyunlar için Hazırlanın

Monster Notebook  25 Aralık 2017

HaberlerOyun

Her yıl olduğu gibi bu yılın da son aylarında yaşanan oyun yağmurundan sağ salim çıkabildiyseniz size süper bir haberimiz var: Bu yağmur 2018’de tüm hızıyla devam edecek.

Oyuncuların bambaşka deneyimler yaşayarak eğlenceli zaman geçirmesi için birbiriyle mücadele eden oyun yapımcıları, hem yeni oyunlarıyla hem de seri haline gelen bazı yapımlarıyla 2018’de büyük yankı uyandıracak. Sözü çok uzatmadan PC tarafına gelecek oyunlardan biraz bahsedelim.

  1. Crackdown 3


Üçüncü şahıs kameralı aksiyon oyunlarının hastasıysanız, Just Cause ve Saints Row’un eğlencesine aşinaysanız, Microsoft’un uzun ertelemelerinden sonra çıkacağı kesinleşen Crackdown 3’ü beklemeye başlayabilirsiniz. Evet, yıkım ekibi olmanıza çok az kaldı.

  1. Anthem


BioWare’in Mass Effect’i ne hale getirdiğini bir kenara bırakalım ve Anthem’e odaklanalım. Kimileri tarafından “Destiny katili” olarak adlandırılmaya bile başlanan Anthem, bu yakıştırmayı sonuna kadar hak ediyor zira kendisi; online, çok oyunculu, gelecek temalı, exosuit kullanmalı bir FPS. Oyun için heyecan duyuyor muyuz? Kesinlikle.

  1. The Crew 2


Tanıtım videosunu ağzımızın kenarlarını silerek izlediğimiz oyunlardan biri de The Crew 2. İlk oyun, büyük ses getirmiş olsa da oyun tutkunlarının gündeminde uzun süre kalamadı. Bunda Microsoft’un Forza serisinin yeni sürümlerinin etkili olduğu da açık. Bu defa The Crew 2, yarışı farklı araçlarla sürdürmenize izin verecek. İlginç olacağa benziyor.

  1. Darksiders III


PC’de oyun oynayanların “Konsolcuların God of War’u varsa, bizim de Darksiders’ımız var!” diyerek sahiplendikleri ve bunda hiç de haksız olmadıkları bir seri Darksiders. Aksiyonun hız kesmeden sürdüğü, enteresan ortamlara ve düşmanlara ev sahipliği yapan serinin üçüncü oyunu yakında bizlerle. Ayrıca oyun, 2013’te kapatılan Vigil Games’den ayrılan ekibin ellerinde şekillenecek, bu da ayrıca iyi bir haber.

  1. Metro: Exodus


Bazı oyuncuların bayılarak oynadığı bazılarınınsa uzak durmayı tercih ettikleri bir seri Metro. Oyundaki diyalogların zenginliği, oyun dinamikleri, ürkütücü atmosfer ve daha sayılabilecek pek çok nokta, Metro’yu Metro yapan etmenler. 2036 yılında geçecek olan Exodus’ta daha farklı bir havayı teneffüs edeceğimiz açık.

  1. Far Cry 5


Ubisoft’un kendini ufak ufak tekrar etmeye başladığı serilerden biri şüphesiz Far Cry. Neyse ki firma bu kez gerçeklik tarafı da bulunan bir kurgu hikâye üzerinden beşinci oyunu yapılandırıyor. Oyunun eğlenceli olacağı açık, konu da iyi işlenirse serinin en başarılı oyunlarından biri olarak anılabilir Far Cry 5.

  1. Skull and Bones


Assassin’s Creed’in deniz savaşlarını nasıl başarıyla kotardığını, serinin ilk oyunlarında hep birlikte deneyimledik. Bu deneyimin oyuncular arasında çok sevildiğini fark eden Ubisoft, oyuncuları Skull and Bones’da korsanlığın altın yıllarına doğru götürmeyi hedefliyor. PvP ve çok oyuncu desteğiyle uzun süre oynanabilecek yapım, 2018’in bombaları arasında.

  1. Cyberpunk 2077


RPG türünde çıtayı yukarı taşıyan Polonyalı CD Projekt RED merakla beklenen Cyberpunk 2077 de 2018’de çıkması beklenen oyunlardan. The Witcher 3’ün dünyasından birkaç kat daha büyük olduğu belirtilen Cyberpunk 2077, en az dünyası kadar devasa boyutta bir tek kişilik senaryo hikâyesine de sahip olacak.

  1. Vampyr


Remember Me ve Life is Strange gibi oyunların altında imzası bulunan Dontnod’un ellerinden çıkacak Vampyr, bir doktorken vampire dönüşen Jonathan Reid’in hikâyesini temel alıyor. Yarı açık dünyada çılgın atacağımız aksiyon rol yapma oyunu Vampyr’de ilginç seçimler yaparak hikâyeyi şekillendirebileceğiz. Ek bir erteleme olmadığı takdirde 2018’in başlarında oyunu oynayabileceğiz.

Paylaş: