2020’de En Çok Oynanan 5 Oyun

Monster Notebook  23 Aralık 2020

Oyun

Oyun dünyasında ne zaman ne yaşanacağını kestirmek her zaman mümkün olmayabiliyor. Aslına bakarsanız, 2020 de belirsizliklerin zirve yaptığı, sürpriz oyunların dev yapımları gölgede bıraktığı bir yıl oldu. Dilerseniz vakit kaybetmeden, 2020 yılında en çok oynanan oyunlardan beş tanesine birlikte göz atalım.

Call of Duty: Warzone

Boynuz kulağı geçer diye boşuna söylememişler. Battle royale alanında PUBG ve Fortnite arasında süren amansız rekabeti unutturacak kadar fazla oyuncuya ulaşmakla kalmayıp türü çok daha rafine şekilde sunan Warzone, tamamen bedava olmasıyla da avantajlı hâle geldi. Alışılagelen Call of Duty oynanışıyla alanda kendine çok ayrı bir yer edinen yapım, battle royale türü yapımlara mesafeli olan kitleyi bile peşinden sürüklemeyi başardı.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Eğri oturup doğru konuşalım, Mediatonic ismini, bundan birkaç yıl önce bu kadar iyi bilmiyorduk. Evet, Foul Play ve Hatoful Boyfriend gibi oyunlar, Steam sayfalarında bir şekilde karşımıza çıktı ama geliştirici Mediatonic’i zihnimize kazıyan yapım, hiç şüphesiz Fall Guys: Ultimate Knockout oldu. Şirketin, 2005 yılından bu yana geliştirdiği birkaç düzine oyundan sonra turnayı gözünden vurmasını sağlayan Fall Guys, hem PC hem de konsol oyuncuları tarafından çok sevildi ve tabii ki çok oynandı. Oyunun popülerliğini, yeni gelen sezonlarla birlikte 2021 yılında da koruyacağı garanti gibi.

Genshin Impact

Listemizin ilk sırasında ücretsiz, ikinci sırasında ise uygun fiyatlı bir oyun vardı. Üçüncü sırada yine ücretsiz ve yine çok oynanan bir yapım var: Genshin Impact. Bazı oyuncular tarafından -biraz da haklı olarak- Nintendo imzalı The Legend of Zelda: Breath of the Wild klonu olarak nitelendirilen oyun, bugüne kadar Çin’den çıkıp belki de dünya çapında en popüler olan oyunların başında geliyor. Oyunun çoklu platform olarak yayımlanması ve devam eden maceranın, platformlar arasında kusursuz şekilde sürdürülebilmesi (cross save) ise yapımın daha fazla sayıda oyuncu tarafından oynanmasını sağlıyor.

Animal Crossing: New Horizons

Söz Nintendo’ya gelmişken, 2020 yılına damgasını vuran ve hem Türkiye’deki hem de dünyanın diğer ülkelerindeki oyuncular tarafından çılgınlar gibi oynanan Animal Crossing: New Horizons’dan bahsetmemek olmaz. “Kızılcıklar oldu mu?” türküsünü mırıldanarak oynayabileceğiniz yapım, tam bir stres atma aracıydı. Dijital dünyada meyve sebze üretmenin keyfini sonuna kadar yaşatırken oyuncuların, diğer oyun tutkunlarıyla sosyalleşilebilmelerini sağlayan oyun, Nintendo Switch sahiplerinin hemfikir olduğu üzere 2020’nin en iyilerindendi.

Valorant

2020 yılında milyonlarca oyuncu tarafından oynanan bir diğer oyunsa Riot Games’in Valorant’ı oldu. Listemizin ücretsiz üçüncü oyunu olma özelliği taşıyan ve çıktığı aylardan bu yana popülerliğini muhafaza eden yapımın, ilerleyen dönemde battle royale modu alacağı konuşuluyor. Eğer böyle bir gelişme olursa Valorant, 2021 yılını da zirvede tamamlayan yapımlar arasına adını yazdırabilir.

Paylaş: