2021 Yılı Steam İndirim Tarihleri

Monster Notebook  1 Temmuz 2021

HaberlerOyun

Türkiye’deki oyun meraklılarının en sevdiği dijital oyun dağıtım platformlarından biri olan Steam, bu sevgiyi uzun yıllardır karşılıksız bırakmıyor ve Türkiye’ye özel fiyat politikası uyguluyor. Bunun karşılığında, birkaç oyun yayıncısı istisna olmak üzere Steam’de boy gösteren tüm oyunlar, dünyanın birçok ülkesinden çok daha uygun fiyatlara satın alınabiliyor. Tabii oyun koleksiyonunu geliştirmek isteyenler, Steam’in ortalama üç ayda bir gerçekleştirdiği indirim dönemlerini de iple çekiyor. Zira gerek bağımsız yapımlar gerekse AAA oyunlar, %90’a varan oranlarda indirime uğrayarak çok ulaşılabilir fiyatlar üzerinden satışa çıkıyor. Buna, bundle’lar ve yayıncılara özel kampanyalar da eklenince kütüphaneyi zenginleştirmek için gayet düşük meblağlar ayırmak yeterli oluyor. Yılın ilk yarısını tamamlarken geçtiğimiz dönemde birçok indirim gördük. Peki, bu yılın ikinci yarısında bizleri hangi indirimler bekliyor? Gelin, birlikte bakalım.

Steam Yaz İndirimi (24 Haziran-8 Temmuz 2021)

Kavurucu yaz sıcaklarını, indirime girmesini beklediğiniz oyunlarla geçirmek istiyorsanız işte size fırsat! Steam Database’in aylar öncesinden bildirdiği tek kesin indirim tarihi olan Steam Yaz İndirimi, haziranın son haftası ve temmuzun ilk haftasını kapsıyor. Daha önceki yaz indirimlerinde yayıncı ayırt edilmeden tüm oyunlarda öyle veya böyle indirimler görülmüştü, bu yıl da benzer bir yol izleneceğini düşünüyoruz. Özellikle DLC eksikleriniz varsa ve istek listenize ekleyip bir türlü edinemediğiniz yapımlar bulunuyorsa bu indirim dönemini ıskalamayın. Ayrıca Steam’in oyun kartı kazanma ve ekstra indirim alma temelli mini oyunları olursa onları da deneyimlemeye gayret edin. Üstelik hesapta olmayan oyunları da bu yolla satın alabilirsiniz.

Steam Cadılar Bayramı İndirimi (Ekim ayının son haftası)

Steam, belirli periyotlarda indirimler gerçekleştirse de indirimlerin tamamı, spesifik indirim dönemlerinde platformun kartelasındaki tüm oyunları içermiyor. Cadılar Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen indirimlerde genellikle korku ve gerilim türündeki oyunlarda indirimlere denk gelmeniz mümkün. Özellikle korku türüne ilgili olan oyuncuların heyecanla bekledikleri bu indirim dönemi, mevsim indirimleri kadar uzun sürmüyor. Bu yüzden Cadılar Bayramı indirimi başlar başlamaz sepetlerinizi doldurmanız yerinde olacaktır.

Steam Kara Cuma ve Sonbahar İndirimleri (Kasım ayının son haftası)

Kara Cuma indirimi de yine Cadılar Bayramı indirimleri gibi belirli türlerde oyunların düşük fiyatla sunulduğu indirim dönemlerinden biri. Eğer Cadılar Bayramı’nda kaçırdığınız oyunlar varsa Kara Cuma için geri sayıma başlayabilirsiniz. Tabii indirimlerin büyüğü, sonbaharda başlıyor. Belirli bir tema olmaksızın neredeyse tüm oyunların büyük indirimlerle satıldığı Steam Sonbahar İndirimi’nde, platformun farklı indirim dönemlerinde olduğu gibi mini oyunlara denk gelebilirsiniz. Ekstra oyun kartı ve benzeri dijital unsurlar kazanmanıza yardım eden oyunlarla Steam kullanıcı profilinizi görsel yönden güçlendirmeniz de mümkün olabilir.

Steam Kış İndirimi (Aralık ayının sonu ve 2022’nin ilk haftası)

Her ne kadar 2010’lu yılların ortalarındaki kadar görkemli olmasa da Steam Kış İndirimi dönemi, yine de verimli geçebiliyor. Bir dönem yapılan saat başı flaş indirimler ya da oyuncuları merakta bırakan sürpriz indirim saatlerine pek denk gelemesek de kış indirimleri, yıl içerisinde yayımlanan oyunları daha uygun fiyatlara satın alabilmek için ideal. Her yıl olduğu gibi 2021’de de Kış İndirimi dönemini anımsatacak rozetler hazırlayacak olan Steam, bu rozetleri çeşitli şekillerde farklı seviyelere çıkarabilmenize de imkân tanıyor.

Eğer Steam istek listenizde pek fazla oyun yoksa ilginizi çeken oyunları bir an önce istek listenize ekleyin ve ilk indirim dönemini beklemeye başlayın. Bir bakarsınız, Steam’deki arkadaşlarınız, istek listenizdeki oyunların indirime girdiğini görüp oyunlardan bazılarını veya tamamını size hediye edebilir.

Paylaş: