2021’e Çıkması Beklenen 5 Büyük Oyun

Monster Notebook  25 Aralık 2020

Oyun

Fırtına gibi geçen 2020’de öyle oyunlarla karşılaştık, öyle sürpriz yapımlarla ihya olduk ki hâlâ kendimize gelebilmiş değiliz. Ama işimiz henüz bitmedi, çünkü çok kısa süre sonra 2021’e gireceğiz ve 2021’de de en az 2020’deki kadar başarılı olmasına kesin gözüyle bakılan yapımlar geliyor. Aslına bakarsanız, şu an itibarıyla sonsuza doğru uzanan bir “2021’de Çok Beklenen Oyunlar” listesi hazırlayabiliriz ama sizi sıkmamak için listeyi beş oyunla sınırlandıracağız. Şayet sizin de beklediğiniz oyunlar varsa, yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.

Resident Evil Village

Kurt adamlarla aranız nasıl? Güzel, biz de öyle düşünmüştük. RE2 ve RE3 remake’lerinden sonra seriyi, Resident Evil VII üzerinden devam ettirme kararı alan Capcom, bu defa bizleri Chris Redfield ile baş başa bırakıyor. Tanıtım videolarından anladığımız kadarıyla seride şimdiye kadar görmediğimiz anlar yaşatacak oyunda, okültizmle arası iyi olan karanlık insanlar kadar kurt adamlarla da mücadele edecek gibi görünüyoruz. Epey soğuk bir ortamda geçen oyun için içliklerimizi giydik, bekliyoruz.

Hogwarts Legacy

Maalesef film oyunları, genellikle adını anımsamak istemeyeceğimiz kadar başarısız ve sabunköpüğü yapımlar oluyor. Bir dönem beyaz perdeyi kasıp kavuran Harry Potter serisi için de sayısız oyun uyarlaması hazırlandı lakin bu yapımlar, Lego serisi hariç, akılda kalıcılıktan uzak oldu. Ancak bu defa doğrudan film uyarlaması bir oyun yok karşımızda. Hogwarts Legacy, Harry Potter evreninde geçiyor ve hikâye tarafında J.K. Rowling’in desteğiyle ayakları daha yere basan bir eser hâline geliyor. Yeni nesil konsollara ve PC’ye gelecek oyunun yolunu gözlüyoruz.

God of War: Ragnarök

Cory Barlog yönetmenliğindeki 2018 çıkışlı God of War’un ne denli büyük bir başarı elde ettiğini hepimiz gördük ve oyun yeni dinamiklerini çok sevdik. Rotasını Kuzey mitolojisine doğru kıran oyunun ardından yine Kuzey tarafında yeni bir macerayla bizleri karşılayacağını tahmin ediyorduk. Tahminlerimiz bizi yanıltmadı ve God of War: Ragnarök muhtemel adıyla bir yapımın çıkacağını öğrendik. Ne diyelim, heyecanımız had safhada.

Horizon Forbidden West

Tanıtım videosunda, ilk Far Cry’ın içimizi açan doğasını andıran ve tabii ki gelişen grafik teknolojisi sayesinde çok daha iyi görüntüler sunan Horizon Forbidden West, ilk oyunun PC ziyareti sonrasında merakla beklenen yapımlardan bir diğeri. Aloy’un önceki oyundaki hikâyesini devam ettirecek oyunda bizi yine ölümcül makineler bekliyor.

Far Cry 6

Serinin ilk oyunundan söz edip kulağını çınlattıktan sonra serinin son oyununa da listemizde yer vermeden edemedik. Normal şartlar altında, Ubisoft’un son oyunları “Far Cry Game Generator”dan fırlamış gibi geliştirmesi nedeniyle listeye pekâlâ başka yapımları da ekleyebilirdik ama bu defa oyunun senaryosunun çok ilgi çekici olacağını ve serinin geri kalanından, bu yönüyle ayrılacağını düşünüyoruz.

Paylaş: