2021’in İlk Yarısında Dikkat Çeken 5 Oyun

Monster Notebook  2 Temmuz 2021

Oyun

Günler haftaları, haftalar ayları kovaladı ve göz açıp kapayıncaya kadar 2021’in ortasına hızla ulaştık. Maalesef hâlâ devam eden küresel pandemi nedeniyle bu yılın ilk aylarında çıkmasını beklediğimiz bazı yapımlar 2022 yılına ertelenmiş olsa da yılın ilk altı ayını boş geçirmemizi engelleyen çok iyi oyunlar yayımlandı. Hatta öyle ki bu oyunlardan bazıları, benzerine az rastlanır bir popülerliğe erişerek oyun dünyasının gündemini bile belirledi. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan 2021’in ilk yarısında dikkat çeken beş oyunun hangileri olduğuna çıkış tarihleri doğrultusunda birlikte göz atalım.

  1. Hitman III (20 Ocak 2021)

Dijital dünyadaki kadim dostlarımızdan Agent 47, serinin sekizinci oyunu olmasına rağmen yenilenen ve World of Assassination üçlemesinin üçüncü perdesiyle bir kez daha karşımıza çıkıyor. Oynanış açısından önceki oyunlardan büyük bir farklılık içermeyen ancak mekân çeşitliliğiyle yüz güldüren Hitman III, geliştirici IO Interactive için ayrı bir öneme sahip. Zira artık yayıncı koltuğunda Square Enix değil, doğrudan doğruya oyunun geliştiricisi IO Interactive var. Bu adım, geliştirici ekibin oyunu hazırlarken daha özgür hareket edebilmesine imkân tanımıştı. Yapımın gerek satış sayıları gerekse oyun otoritelerinden aldığı yüksek notlar, geliştiricilerin elde ettiği bu serbestinin oldukça işe yaradığını gösteriyor.

    1. Valheim (2 Şubat 2021)

Bazı oyuncuların artık pek ilgisini çekmeyen açık dünya, hayatta kalma, inşa temelli oyunların arasından sıyrılıp milyonlarca oyuncuyu peşinden sürükleyen Valheim, bu yılın ilk aylarına damgasını vuran yapımlardan biri. Henüz Steam’de Erken Erişim aşamasında olmasına karşın hem türe kazandırdığı yeniliklerle hem de oyunculara sunduğu özgürlük sayesinde gündemdeki yerini koruyan Iron Gate AB imzalı yapım, aktif olarak on binlerce kişi tarafından oynanmaya devam ediyor.

  1. It Takes Two (26 Mart 2021)

Ortaya koyduğu fikrî mülklerle yaratıcılığını çok defa gösteren Josef Fares, eşli oyunlara meraklı oyuncuların gönlünü It Takes Two ile bir kez daha fethetti. Eşli oyun denilince aklınıza gelen tüm klişeleri elinin tersiyle iten ve masaya gerçekten de özgün bir içerik koyabilen yapım, boşanma aşamasına gelen bir çiftin başlarından geçen macerayı konu ediniyor. Pixar imzalı animasyon filmleri tadında görseller sunarken her iki oyuncuya da benzersiz tecrübeler yaşatan It Takes Two, sadece bu yılın ilk yarısı için değil, gelecekte çıkacak eşli oyunlara vereceği ilham nedeniyle de son derece önemli bir oyun.

  1. Returnal (30 Nisan 2021)

Çeyrek asırdır varlığını sürdüren ve genellikle konsollar için oyun geliştiren Housemarque, Roguelike türünün müdavimlerini kendine hayran bırakan Returnal ile turnayı gözünden vurdu. 2021 yılının şüphesiz en başarılı işlerinden biri olan yapım, Selene adlı kadın karakterin, Atropos gezegeninden yayılan gizemli sinyalleri araştırmaya başlaması ve bir zaman döngüsü içerisine hapsolmasını konu ediniyor. PlayStation 5 platformunda yayımlanan oyun, ciddi manada zor ve eski usul konsol oyunlarında olduğu gibi save sistemine sahip değil. Hatta oyun esnasında PlayStation’ınızı kapatırsanız oyundaki tüm ilerlemeniz buhar olup uçuyor. Oynanışından grafiklerine, gizemli konusundan cesur oyun mekaniklerine kadar her noktasıyla dikkat çeken Returnal, konsol sahiplerinin deneyimlemesi gereken oyunlar içerisine adını yazdırdı bile.

  1. Resident Evil Village (7 Mayıs 2021)

Resident Evil evrenini, yenilikçi oyunlarla genişletmeyi sürdüren Capcom’un merakla beklenen yeni oyunu Resident Evil Village, bu yıl adından en çok söz ettiren yapımlardan biriydi. Resident Evil 7’de de yönettiğimiz Ethan Winters’ın maceralarını ilk elden deneyimlememizi sağlayan oyun, mekân ve boss tasarımları kadar RE dünyasından tanıdık yüzlere ev sahipliği yapmasıyla da büyük beğeni kazandı.

2021’in ilk yarısında dikkat çektiğini düşündüğünüz farklı oyunlar varsa yorum bölümüne yazmayı unutmayın.

 

Paylaş: