2022’deki Oyun Yağmuruna Güçlü Bir Oyun Bilgisayarıyla Hazırlanın!

Monster Notebook  17 Ocak 2022

Oyun

Küresel pandemi nedeniyle hemen her sektörde çalışma koşulları değişti ve ekip hâlinde çalışılması gereken iş kollarında verimlilik büyük oranda azaldı. Bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri de şüphesiz, oyun sektörü oldu. Ekip arkadaşlarıyla fikir alışverişi yapması gereken, üzerinde çalıştığı işleri anlık geri bildirimlerle biraz daha iyileştiren oyun stüdyosu çalışanları, uzaktan çalışma koşullarına kısa sürede adapte olamadığı için 2021, hatta 2020’de çıkması beklenen oyunların tarihleri, doğal olarak 2022’ye ötelendi. Şu durumda, uzun zamandır karşılaşılmamış bir oyun yağmurunun 2022’de başlayacağını söylemek pek yanlış olmaz. Laptop formundaki oyun bilgisayarı fiyatları hâlâ ulaşılabilir aralıklardayken ve bir ekran kartı fiyatına bir gaming laptop almak mümkünken, 2022’deki oyunları merakla bekleyen bir oyuncunun atabileceği en doğru adım, şüphesiz bu tür bir bilgisayar almaktır. Peki, 2022’de yayımlanması beklenen belli başlı oyunlar hangileri? 

Ocak

Elden Ring

Zaman zaman esprili kelime oyunlarına konu olan Elden Ring, 2022’nin en çok beklenen oyunlarından biri kesinlikle. Oyun dünyasında Soulsborne gibi bir alt tür yaratmayı başaran Japon FromSoftware’in yeni oyunu, üstat Hidetaka Miyazaki ve George R. R. Martin’in senaryosunu birlikte yazdığı bir yapım. Dark Souls evreniyle ilişkili olan Elden Ring, zor oyunlardan hoşlananların yeni favorisi olacak. Etkileyici grafiklere sahip oyunun güçlü bir gaming notebook ile deneyimlenmesi öneriliyor.

Şubat

Saints Row

Genellikle Grand Theft Auto serisiyle kıyaslansa da kendi çizgisini, daha ilk oyunlarından itibaren belli eden ve aslına bakarsanız kendisini pek de ciddiye almayarak oyunculara saf eğlence vadeden Saints Row, bu yapımla yepyeni bir forma dönüşüyor. Geliştirici ekibin bir çeşit “reboot” olarak sunduğu oyun, tanıtım videolarındaki görseller dikkate alındığında özellikle ekran kartı bakımından kaslı bir oyun bilgisayarına ihtiyaç duyacak gibi duruyor.

Nisan

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Dünyanın en iyi oyun bilgisayarı bile olsa cihazı yer yer ağlatabilecek kalibrede bir yapım olmasına kesin gözüyle bakılan S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, nisan ayının son günlerinde geliyor. Unreal Engine 5 ile geliştirilen ve yeni nesil oyunların öncülerinden olması beklenen S.T.A.L.K.E.R. 2, SSD kullanımını zorunlu tutan ilk PC oyunu. Bu nedenle güncel donanım bileşenlerine sahip bir oyun bilgisayarı edinmeden bu oyuna yaklaşılmaması tavsiye ediliyor.

Eylül

Test Drive Unlimited Solar Crown

1987’den bu yana yarış oyunu serileri söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerden Test Drive, 10 yıllık sessizliğini Test Drive Unlimited Solar Crown ile bozacak. Ralli tutkunlarının yakından tanıdığı WRC serisini geliştiren Kylotonn tarafından hazırlanan yapım, bire bir modellenen Hong Kong Adası’nda geçecek.

Kasım

Starfield

Bir süre önce Microsoft’un kanatları altına giren Bethesda Game Studios’un, yeni The Elder Scrolls oyunundan sonra en çok beklenen oyunu kesinlikle Starfield’dı. Yüksek performanslı bir oyun bilgisayarına sahip olanların özellikle beklediği yapımın türü aksiyon rol yapma şeklinde geçse de geliştirici ekip, Starfield’ın tamamen yeni bir deneyim vadeden uzay temalı bir oyun olduğu konusunda ısrarcı. Yönetmen koltuğunda oturan Todd Howard ise oyunun “Uzayda geçen bir Skyrim” olduğunu ifade ediyor.

Elinizin Altında Bir Canavar Varken Oyun Yağmurundan Korkmayın

2022 yılında duyurulan ve duyurulmayan çok sayıda oyun olsa da elinizin altındaki oyun bilgisayarı Monster imzası taşıyorsa gerçekleşmesi beklenen oyun yağmurundan korkmanıza gerek yok! Monster’ın sizlerle buluşturduğu Abra, Tulpar ve Semruk serilerinden oyuncu bilgisayarları, Intel ve NVIDIA’nın en güçlü donanımlarını içerirken oyunların kısa sürede yüklenmesini mümkün kılan geniş kapasiteli SSD’lerle donatılıyor. IPS ekran, RGB LED arka aydınlatmalı klavye, üstün soğutma olanakları, taşınabilirlik sınırlarının altında kalan ağırlık gibi pek çok unsur da Monster çözümlerinin karakteristik özellikleri arasında. Eğer siz de yeni nesil oyunları, yeni nesil bir bilgisayarla karşılamak istiyorsanız satın alım aşamasında donanım özelleştirmesi, ömür boyu bakım hizmeti, çanta hediyesi gibi imkânlarla sunulan modellerden dilediğinizi hemen satın alabilirsiniz.

Paylaş: