2024’te League of Legends Turnuva Takvimi

Monster Notebook  13 Haziran 2024

E-Spor

1990’ların sonu, 2000’lerin başlarında yeteneklerine güvenen oyun tutkunları, “siberatlet” olarak adlandırılıyor, kimi zaman LAN (Local Area Network) kimi zamansa kısıtlı internet olanakları üzerinden çevrim içi olarak turnuvalardaki rakipleriyle karşılaşıyorlardı. Yeni nesil oyuncuların pek tanımadıkları Johnathan “Fatal1ty” Wendel de onlardan biriydi ve Wendel de bugün, emekli de olsa bir Esporcu olarak isimlendiriliyor. Bugün geldiğimiz noktada ise Espor, milyonları peşinden sürükleyen önemli yapımlar sayesinde video oyunlarıyla ilgili olan-olmayan herkes tarafından biliniyor; hatta öyle ki kimi aileler, belirli oyunlar üzerine uzmanlaşan evlatlarını, profesyonel Esporcu olmaları için teşvik dahi ediyor. Tabii bu süreçte League of Legends’ın (LoL) katkısı kesinlikle göz ardı edilemez.

Dünya çapında milyonlarca oyuncusu ve izleyicisi olan LoL, her yıl düzenlenen turnuvalarıyla oyunculara, kendilerini kanıtlama ve kariyer yapma fırsatı yaratıyor. Rekabetçi arenada, her maç kendi hikâyesini oluşturuyor ve her oyuncu, bir yıldız olma potansiyeli taşıyor. Bu nedenle LoL turnuvaları, oyuncuların, bu yapımdaki kabiliyetlerini sergilemek için değil aynı zamanda takım çalışması, strateji ve hızlı karar verme gibi becerilerini göstermeleri için de mükemmel bir platform sunuyor. Peki, 2023 League of Legends Dünya Şampiyonası ile LoL tutkunlarına heyecan dolu anlar yaşatan oyunun 2024 yılındaki turnuva takvimi nasıl olacak? Gelin, detaylara birlikte göz atalım.

2024 League of Legends Turnuva Takvimi Oldukça Yoğun

Her yeni yıl, LoL Espor takviminde heyecanla beklenen bir dizi turnuvayı beraberinde getiriyor. 2024 yılında gerçekleşecek bazı önemli uluslararası turnuvalar ve tarihlerini sizin için derledik. Ancak Suudi Arabistan’ın temmuz ve ağustos aylarında düzenleyeceği, aralarında LoL, Fortnite, Dota 2 gibi 19 oyunun bulunduğu, 60 milyon dolarlık ödül havuzlu 2024 Esports World Cup çerçevesinde, LoL’ün hangi zaman aralıklarında oynanacağı henüz bilinmiyor. Gelişmeler için Monster Notebook Blog sayfalarını takip edebilirsiniz.

EMEA Masters Bahar 2024 – Playoff

29 Nisan 2024’te başlıyor.

Mid-Season Invitational 2024

  • Genel: 1 Mayıs 2024 – 19 Mayıs 2024
  • Play-In Aşaması: 1 Mayıs 2024 – 5 Mayıs 2024
  • Eleme Aşaması: 9 Mayıs 2024 – 19 Mayıs 2024

Ignis Kupası Bölüm I 2023

7 Mayıs 2024 – 25 Haziran 2024

Esports Balkan Ligi Sezon 15

23 Mayıs 2024 – 19 Temmuz 2024

LEC Yaz 2024

17 Haziran 2024 – 30 Temmuz 2024

Dünya Şampiyonası 2024 LoL – Play-In

25 Eylül 2024 – 2 Ekim 2024

Dünya Şampiyonası 2024 LoL

25 Eylül 2024 – 2 Kasım 2024

LoL’ün Espor Arenasındaki Önemi Her Geçen Yıl Artıyor

Espor ekosistemi; oyuncular, takımlar, organizatörler, sponsorlar ve izleyiciler gibi birçok farklı paydaşı içeriyor ve LoL, bu ekosistemin merkezinde yer alıyor. Bu noktada, LoL’ün Espor arenasındaki önemi üzerine biraz konuşmak gerekiyor.

League of Legends, dünya genelinde on milyonlarca oyuncuya sahip ve oyunun turnuvaları, olağanüstü izleyici sayılarına ulaşıyor. Riot Games’in 2024 strateji süreçlerinde belirtildiği üzere LoL Espor liglerinin 2023 yılında %16’lık bir Yıllık Ortalama İzleyici artışı yaşadığı rapor ediliyor. Böylesi bir erişim, markalar için önemli reklam ve sponsorluk fırsatları sunuyor ve oyunun dünya çapında daha geniş kitlelere yayılmasını sağlıyor. Bunun yanında LoL turnuvaları, profesyonel oyuncular için önemli bir gelir kaynağı ve kariyer yolu oluşturuyor. Alanında uzman isimlerin hazırladıkları makalelerde, ilgili turnuvaların, oyuncuların becerilerini sergilemeleri, takım çalışması ve stratejik düşünme yeteneklerini geliştirmeleri için harikulade bir platform sağladığının altı çiziliyor. Ayrıca, yine farklı yayınlarda Espor turnuvalarının, oyuncular için devasa ödül havuzları sunarak Esporun kariyer olarak görülmesini teşvik ettiği belirtiliyor.

Yüksek profilli LoL turnuvaları, oyun geliştiricilerine, topluluğun geri bildirimlerini edinme ve oyunu daimî şekilde geliştirme şansı veriyor. Riot Games, turnuvaları, oyunun bir sonraki sürümü için test alanı olarak kullanıyor ve topluluğun nabzını yakından tutuyor. Böylece oyun, hem rekabetçi hem de eğlence açısından taze ve ilgi çekici kalıyor. Bunun yanında turnuvalar, yerel düzeyde amatör oyuncuları desteklerken uluslararası arenada ülkeler ve bölgeler arası etkileşimi artırıyor. Her düzeydeki turnuva, oyunculara ve takımlara, dünya çapında rekabet etme ve kendilerini gösterme fırsatı sağlıyor.

2009 yılından bu yana oyuncuların hayatında önemli şekilde yer alan ve 2011 yılından beri Espor turnuvalarıyla dünya çapında fırtınalar estiren LoL, net biçimde Espor arenasının can damarlarından birini oluşturuyor. Eğer siz de LoL becerilerinizi sergilerken bilgisayarınızın donanım sınırlarına takılmak istemiyorsanız, sizin için ideal şampiyonu, sizin için ideal yapıdaki “canavar”la seçmelisiniz. Monster tarafından geliştirilen; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarıyla en hassas hamlelerinizi bile zorlanmadan yapacak, rakiplerinize çevrim içi dünyalarda kök söktüreceksiniz.

Paylaş: