Watch Dogs Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  26 Mart 2019

Oyun

Oyuncular tarafından Ubisoft’un Grand Theft Auto serisine bir cevabı olarak nitelendirilen Watch Dogs, her ne kadar E3 2012 demosundaki gösterildiği kadar iyi grafiklerle çıkmamış olsa da yine de vadettiği eğlenceyi sundu. Gece-gündüz döngüsü, yaşayan şehir ve diğer açık dünya unsurları, yapımın eğlence katsayısını artırdı. Peki, oyunun sistem gereksinimleri nasıldı, gelin birlikte göz atalım.

25 GB Depolama Alanı Böylesi Bir Oyun İçin Kabul Edilebilir

Çok sayıda diyalog, ara sahne, animasyon ve benzeri verilere sahip olan Watch Dogs’un standart sürümünü Uplay’den indirmeye kalktığınızda yaklaşık 14 GB’lık bir paket çekmeniz gerekiyor. Buna, oyun için ekstraları da dâhil ettiğinizde oyunun boyutu neredeyse 25 GB’a dayanıyor. Bir açık dünya aksiyon oyunu olduğu için böylesi bir depolama alanı ihtiyacı gayet doğal. Bu arada, oyunun yükleme sürelerini azaltmak için kurulumu şayet sisteminizde varsa, SSD’ye yapmanızı öneririz.

Minimum Sistem Gereksinimleri Tablosundaki Bellek Miktarı Genel Olarak Yeterli

Optimizasyon konusunda iyi iş çıkaran Ubisoft, oyunun yüksek oranda bellek gerekmeden çalışmasını sağlıyor. 6 GB’lık minimum bellek ihtiyacı ve 8 GB’lık önerilen bellek gereksinimi, oyunun yaklaşık 5,5 GB RAM kullandığı gerçek dünya testleri karşısında fazla bile kalıyor. Bahse konu testlerin Full HD çözünürlükten 4K’ya uzanan bir yelpazede olduğu ve kullanılan sistem bellek miktarının aşağı yukarı aynı kaldığı düşünüldüğünde yapımın ne denli iyi optimize edildiği bir kez daha anlaşılıyor.

Anlık Takılmalara Denk Gelmemek İçin Güçlü İşlemci Şart

Doğrudan doğruya etkileşime geçilebilen bir şehir, kullanılabilecek araçlar ve daha pek çok unsur, arka planda birçok karmaşık hesaplamanın yapılmasına zemin hazırlıyor. Bu hesaplamalardan sorumlu olan başlıca donanım birimi ise şüphesiz işlemci. Minimum sistem gereksinimleri tablolarındaki işlemciler, bugün performansları bakımından gülünüp geçilecek ürünler olsa da önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemciler, Watch Dogs için daha kabul edilebilir çözümler. Intel Core i7-6700K gibi bir işlemcinin Full HD çözünürlükte ve oyunda görev yapılmıyorken ortalama %60 seviyesinde kullanıldığını eklemek isteriz.

Akıcılığı Belirleyen Donanım Ekran Kartı

2014 yılı için oldukça tatmin edici grafiklere sahip oyunun tasarımı, çevre ve karakter detayları, dönemine göre oldukça iyiydi. Tabii grafiklerdeki bu albeni, her ekran kartında hedeflendiği şekilde görülemiyor zira oyun, eskice ekran kartlarına kök söktürebiliyor. Örneğin, minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablolarındaki NVIDIA ekran kartları, oyunu düşük-orta grafik detay seviyesinde ve Full HD çözünürlükte 40-50 fps arasında çalıştırabiliyor. Ancak NVIDIA GeForce GTX 1060 gibi ekran kartları, yapımı ultra grafik detay seviyesinde, WQHD çözünürlükte ve 60 fps hızında çalıştırabiliyor. Kısacası, Watch Dogs oyunundan keyif almak için orta düzey bile olsa güncel ekran kartları gerekli.

Canavar Gibi Bir Hacker Olmak İçin Yola Canavar ile Çıkın

Oyun süresince hacker Aiden Pearce’ı yönetirken oyunun her dakikasından keyif almak istiyor, yapımdaki mini yan görevleri yaparken unutulmaz anlar yaşamayı hedefliyorsanız, Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından kendinize uygun olanı hemen satın alabilirsiniz.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8400 ya da AMD Phenom II X4 940
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 1 GB ya da AMD Radeon HD 5770 1 GB
  • Depolama: 25 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 8 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770 ya da AMD FX-8350
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 560 2 GB ya da AMD Radeon HD 7850 2 GB
  • Depolama: 25 GB
Paylaş: