GeForce Now’da Oynabileceğiniz En İyi 10 Oyun
Düşük konfigürasyonlu bilgisayar sahibi oyun tutkunlarına âdeta can suyu olan GeForce Now, bildiğiniz gibi bir süredir Türkiye’de de kullanılabilir durumda. Oyuncuları yalnızca PC ve laptop ile kısıtlamayan; aynı zamanda Android işletim sistemli/Safari web tarayıcılı akıllı cihazlarda, Mac bilgisayarlarda, Chromebook ve NVIDIA Shield cihazlarında çalışan mekanizma sayesinde, sayısız oyun yüksek çözünürlükte oynanabiliyor. Tabii bu noktada oynayacağınız oyunu, GeForce Now’ın desteklediği mağazalardan satın alarak ilgili platformdaki hesabınıza eklemiş olmanız gerektiğini anımsatmalıyız.
Şimdi dilerseniz gelin, tamamı yeni olmamakla birlikte GeForce Now aracılığıyla deneyimleyebileceğiniz en iyi on oyuna birlikte göz atalım. Listeyi, farklı türlerde oyunlardan seçmeye gayret ettik. Eğer GeForce Now’daki oyunların hangileri olduğunu merak ediyorsanız şu listeye göz atmanızı öneririz.
Control
Birçok oyun yayını tarafından doğal olarak tam puanlara boğulan ve 2020’li yılların en önemli oyun markalarından birine dönüşeceğine kesin gözüyle baktığımız Control, Max Payne serisiyle gönlümüze taht kuran Remedy Entertainment’ın son şaheseri. Doğaüstü olayları araştırmakla görevli Federal Kontrol Bürosu içerisinde yaşanan tekinsiz olayları araştırmak üzere büroya gelen Jesse Faden’ı yönettiğimiz oyun, senaryosundan oyun içi dokümanlarına, müziklerinden ray tracing destekli grafiklerine kadar her yönüyle kusursuz bir yapıt.
Dragon Age: Inquisition
Özgünlüğüyle türün takipçilerinin takdirini kazanan Dragon Age serisi, ilk oyunuyla başlı başına bir sanat eseriydi. Bekleneni veremeyen ikinci oyunun sonrasında gelen Dragon Age: Inquisition, hem 150 saate yaklaşan oynanış süresi hem de etkileyici hikâyesiyle Dragon Age serisinin en önemli ikinci oyunu olmayı başardı. Hazır Dragon Age 4’ün eli kulağındayken Inquisition’ı aradan çıkarmak iyi bir fikir olabilir.
Assassin’s Creed: Valhalla
Devasa dünyalar yaratarak oyuncuların değerli saatlerini o dünyalarda değerlendirmesini hedefleyen Ubisoft’un, her yeni sürümünde oynanış süresini daha da artırdığı Assassin’s Creed serisinin son üyesi Valhalla. Yapım her ne kadar masaya yeni bir şey koymuyor olsa da aksiyon tutkunlarını tatmin edecek cinsten bir oyun. Bu defa bizleri Norveç’in bıyık donduran soğuklarına davet eden Valhalla, Eivor’u yönetimimize veriyor. Yaklaşık 150 saatlik bir macera yaşamayı ve oyunun dünyasındaki kedileri içten bir şekilde okşamayı istiyorsanız yapımı hemen oynamaya başlayın.
Death Stranding
Dost meclislerinde Hideo Kojima’nın ne kadar önemli bir oyun insanı olduğunu dile getirdiğinizde, düşüncelerinizi garip karşılayan birileri varsa onlara Death Stranding oynamalarını salık verin. Metal Gear serisinin mimarı, irili ufaklı birçok yapımın da beyni olan Kojima’nın, yaratıcılığını ileri görüşlülüğüyle aynı potada eriterek hazırladığı Death Stranding, kimilerinin üstünkörü eleştirilerinde dile getirdikleri gibi bir “kargoculuk simülasyonu” değil, çok ama çok fazlası. Death Stranding, önümüzdeki birkaç yılın keskin bir panoraması, bugün görmek istemediğimiz gerçeklerin cesur bir izdüşümü.
HITMAN 3
Sırma saçlı dostumuz kısa bir aradan sonra geri döndü, hem de ne dönüş. IO Interactive’in hem yapımcı hem de yayıncı koltuğuna oturduğu oyun, belki de ekibin kazandığı özgürlüğün de etkisiyle yenilenen HITMAN serisinin en iyi üyesi konumunda. Dünyanın farklı ülkelerinde, birbirinden farklı tekniklerle suikast yapmanın ne kadar eğlenceli olabildiğini gerek oyun mekanikleri gerekse göz dolduran grafikleriyle bir kez daha kanıtlayan yapım, GeForce Now’da deneyimleyebileceğiniz en iyi oyunlardan.
Pathfinder: Wrath of the Righteous
Tutkulu oyun geliştirici ekip Owlcat Games’in yeni klasik rol yapma oyunu Wrath of the Righteous, türün meraklılarının başından ayrılamadığı eserlerden biri. Geliştirici ekip bu oyunu yapabilmek için Kickstarter aracılığıyla 300 bin dolar toplamayı hedefliyordu ama Pathfinder’ın ilk oyununu keyifle oynayan o kadar fazla oyuncu vardı ki ekip çok geçmeden 2 milyon dolar toplayarak ikinci yapımı daha rahat şekilde hazırlayabildi. Klasik RPG’lerden hoşlanıyorsanız bu yılın en iyi CRPG’sinin Wrath of the Righteous olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
RiME
PlayStation cephesinde Team Ico’nun hazırladığı yapımlara bir şekilde yolunuz düştüyse RiME rahatlıkla dünyasına dâhil olabileceğiniz bir eser. Masalsı maceraları, ufak tefek bulmacalar eşliğinde deneyimletip size duygu dolu anlar yaşatan oyunlar ilginizi çekiyorsa RiME’ı oynamayı ihmal etmeyin.
Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition
HITMAN serisi gibi sil baştan başlayan Tomb Raider serisi, yeni üçlemeyle biraz daha Uncharted tadında bir oynanış yakalamış ve eskinin zorlayıcı bulmacalarından/oyun stilinden arınmış olsa da hâlâ aksiyon, macera meraklılarının favorisi. Üçlemenin son oyunu Shadow of the Tomb Raider’da Lara ile Trinity örgütünü çökertme girişimlerimiz devam ediyor. Senaryodaki birtakım mantık hatalarını görmezden gelirseniz yapımdan keyif almanız gayet mümkün.
Anno 1800
Anno serisinin en çok sevilen sürümlerinden biri olan Anno 1800, gerçek zamanlı strateji ve şehir kurma oyunlarından hoşlanıyorsanız mutlak surette deneyimlemeniz gereken bir oyun. Gamescom 2018’de en iyi PC oyunu ödülünü kazanan ve daha nice ödüle aday gösterilen yapım, oyun kütüphanenizin bir köşesinde duruyorsa GeForce Now ile hemen deneyimleyebilirsiniz.
Far Cry 3
Yalnızca Far Cry serisi için değil, FPS oyunları için de bir milat olan Far Cry 3, bugün bile iyi görünen grafikleri ve taze sayılabilecek oyun mekanikleriyle listemize giren bir başka harika oyun. Ubisoft’un maalesef kolaycılığa kaçması ve üçüncü oyundan sonra birbirinin çok benzeri Far Cry’lar çıkarması nedeniyle listeye doğrudan, devrimsel nitelikteki üçüncü oyunu ekledik.