Rekabetçi FPS oyunları arasına sonradan girse de Riot Games’in sektördeki uzmanlığı ve oyuncularla olan güçlü diyaloğu sayesinde arenada kendine rahatlıkla yer bulan Valorant, yayımlandığı ilk günden bu yana popülerliğini koruyor. Riot Games’in güçlü hile koruma mekanizmalarıyla desteklemesiyle oyuncuların güvenini kazanan yapım, aynı zamanda düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda da akıcı şekilde çalışıyor. Peki, çıkışının üzerinden neredeyse 1,5 yıl geçen Valorant’ın sistem gereksinimleri nasıl?
Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri
- İşletim sistemi: Windows 7/8,1/10 (64-bit)
- İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 veya Athlon 200GE
- Bellek: 4 GB
- Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000 1 GB ya da AMD Radeon R5 200 (serisi) 1 GB
- Depolama: 20 GB
Valorant Önerilen Sistem Gereksinimleri
- İşletim sistemi: Windows 7/8,1/10 (64-bit)
- İşlemci: Intel Core i3-4150 veya AMD Ryzen 3 1200
- Bellek: 4 GB
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 2 GB ya da AMD Radeon R7 370 2 GB
- Depolama: 20 GB
Windows 7 ve Üstü İşletim Sistemleriyle Uyumlu
Oyuncu kitlesinin tamamını kucaklamak isteyen Riot Games, Valorant’ın eski nesil işletim sistemlerinde bile çalışabilmesini sağlıyor. 64-bit sürüm Windows 7’den itibaren Windows 10’a kadar her sistemde Valorant, sorunsuz şekilde oynanabiliyor.
İşlemcileri Zorlamayan Oyunların Başında Valorant Var
Sistem kaynaklarını mümkün olan en tasarruflu şekilde kullanan yapımlardan Valorant, sekiz çekirdekli işlemcilerin bile yer yer ter döktüğü oyun dünyasında, işlemciyi hayli düşük seviyede kullanıyor. Gerçekleştirilen testlerde, maksimum dört çekirdeği etkin kullandığı görülen ve bu çekirdeklere de çok yük bindirmeyen oyunu, 2000’lerin orta karar işlemcilerinden Intel Core 2 Duo ile çalıştırmanız bile mümkün oluyor. Tabii imkânlarınız ölçüsünde daha güçlü işlemcilerden destek alırsanız, performans sorunlarını henüz oluşmadan engelleyebilirsiniz.
Az Bellek ile Yetinmeyi Bilen Bir Oyun
Unreal Engine 4 ile geliştirilmiş olmasına rağmen bellek tarafında da mütevazılığı elden bırakmayan Valorant, 4 GB sistem belleği olan bilgisayarlarda oynatılabiliyor. Ancak kâğıt üstündeki bu değerler, gerçek dünya verileriyle her zaman uyuşmuyor. Zira Valorant, 8 GB bellekli sistemlerde 1080p çözünürlükte oynanırken RAM kullanım değerleri, 7 GB seviyesine yaklaşabiliyor. Bu nedenle sisteminizde, en azından 8 GB RAM olması öneriliyor.
GeForce GTX 1050 Ti ile Harikalar Yaratmanız Mümkün
Sahip olduğu renk paleti, doku detayı ve genel grafik ayrıntıları sayesinde görece zayıf ekran kartlarıyla bile 100+ fps değerlerinde oynanabilen Valorant, Intel işlemcilerdeki dâhilî grafik işlemcilerle dahi deneyimlenebiliyor. Ancak çevrim içi mücadelelerde kare/saniye değerlerinin oynanışı ve maçın skorunu doğrudan değiştirdiğini göz önünde bulundurursanız, dikey senkronizasyon kapalıyken oyunu 150+ fps’lerde oynamak lehinize olabilir. Bu noktada, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki ekran kartlarından birine veya daha güçlüsüne sahipseniz, savaş alanında şova başlayabilirsiniz.
Oyunun Depolama Gereksinimi Dinamik Olarak Değişebiliyor
Çevrim içi odaklı bir yapım olmasından dolayı Riot Games, Valorant için net bir depolama alanı bilgisi sunmuyor. Yazının hazırlandığı gün itibarıyla oyun, 15,5 GB’lık bir kurulum dosyası indiriyor ve diskte yer alıyor. Ancak ilerleyen dönemlerde gelebilecek güncellemelerle bu değer, biraz daha artabilir. Buradan hareketle depolama gereksinimini 20 GB olarak tabloya ekledik. Eğer daha geniş bir diskiniz varsa, Valorant, depolama tarafında da sizi üzmeyecektir.
Ajanınızı Seçin ve Takımınızı Canavar’la Zirveye Taşıyın
En güncel ve yüksek performanslı bilgisayar gerektiren oyunları bile sorunsuz çalıştırabilen Monster imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarları, Valorant oturumlarınızda size destek veren bir Canavar’a dönüşüyor. Valorant’ı QHD (1440p) ve üstü çözünürlüklerde, 144 fps ve daha yüksek hızlarda deneyimlemeniz için ideal yapıdaki bilgisayarlar, yalnız bu oyunu değil, diğer tüm yapımları keyifle deneyimlemenizi mümkün kılıyor.