LOL’de En Çok Oynanan MID Karakterleri

Monster Notebook  29 Şubat 2024

Oyun

2021’i tamamlamaya oldukça yaklaşmışken League of Legend (LoL) evreninde küçük değişimler yaşanmaya devam ediyor. Kasım ayının başlarında yayımlanan 11,23 yaması, oyuna yeni ögeler kazandırmakla birlikte onlarca ögenin güncellenmesini de sağladı. 2022 sezonu öncesinde oyun içi dengelerde de ufak değişimler yaşandı ve LoL oyuncularının şampiyon seçim tercihleri de çeşitlendi. Şimdi gelin, METAsrc’nin topladığı verilerden hareketle 11,23 yamasıyla orta koridorda en çok tercih edilen şampiyonlardan bazılarının, yazının hazırlanma tarihi itibarıyla seçilme oranlarına bakalım.

Yasuo (God / S+ – %13,36)

Yasuo

 

 

 

LoL oyuncularının orta koridorda en çok oynadıkları şampiyon olan Yasuo, %13,36’lık seçim oranıyla listenin ilk sırasında yer alıyor. Havayı, düşmanlarına karşı etkili bir silah olarak kullanma konusunda hünerli şampiyon, aynı zamanda muazzam bir kılıç ustası. Birincil rolü dövüşçü, ikincil rolü ise suikastçı olan şampiyonu, karşılaşmalarda siz de seçmek isteyebilirsiniz.

Yone (God / S+ – %11,08)

yone

Listenin ikinci sırasında %11,08’lik seçim oranıyla Yone bulunuyor. Listenin ilk sırasındaki Yasuo’nun üvey kardeşi konumundaki ve yaşadıkları nedeniyle bambaşka bir kimliğe bürünen Yone, hem usta bir suikastçı hem de karşı konulmaz bir dövüşçü. Onun orta koridorda çok tercih edilmesinde bu özellikleri son derece etkili.

Zed (God / S+ – %9,33)

zed

Asıl adı Govos olan Zed, %9,33’lük seçim oranına sahip. Gölge Tarikatı’nın lideri konumundaki Zed, oyundaki en tehlikeli ve amansız şampiyonlardan biri ve LoL evreninde görülüp görülebilecek en korkulası suikastçı. Daha önce orta koridorda bir suikastçı kontrol ettiyseniz, Zed’i mutlaka deneyin.

Viktor (Strong / S – %8,11)

viktor

%8,11’lik seçim oranıyla orta koridor LoL oyuncularının yöneldikleri şampiyonlar arasına adını yazdıran Viktor, büyücü rolüne sahip. İdealist oluşu ve insanlığa duyduğu güvenle öne çıkan pozitif bir karakter Viktor ve lakabı da “Makine Müjdecisi”.

Katarina (Strong / S – %7,63)

katarina

Gerek suikast gerçekleştirme gerekse büyü yapma konusunda pek kimsenin eline su dökemeyeceği Katarina, “Uğursuz Bıçak” şeklindeki takma adın hakkını sonuna kadar veriyor. Şampiyonun yetenekleri, onun orta koridorda rakipleri arasından yükselip %7,63’lük seçim oranına ulaşmasında önemli rol oynuyor.

LeBlanc (Strong / S – %7,63)

leblanc

Birincil rolü suikastçı, ikincil rolü ise büyücü olan LeBlanc, bir diğer büyücü Katarina ile aynı seçilme oranını paylaşıyor. “Aldatıcı” lakaplı şampiyonun kişisel hikâyesi oldukça karanlık, kendi özellikleri ise tüyler ürpertici. Orta koridorda rakiplerini tir tir titretmek isteyenler, bu yüzden LeBlanc’ı seçebiliyor.

Sylas (Strong / S – %7,53)

sylasYaşamı içinde aldığı uç kararlar nedeniyle artık karanlık güçlerin ilgi odağı hâline gelen Sylas, büyücü ve suikastçı rollerini cebinde bulunduran acımasız şampiyonlardan biri. “Zincirsiz” takma adıyla LoL evreninde nam salan ve oyuncuların da dikkatini çeken karakter, şimdilik %7,53’lük seçim oranıyla listeye dâhil oluyor.

Lux (Strong / S – %7,22)

lux

LoL evrenindeki en eski şampiyonlar içinde yer alan ve hem büyücü hem de destek rolleriyle oyuncuların favorilerinden birine dönüşen Lux, yine adıyla uyumlu yeteneklerle geliyor. Işıkla bağlama, aydınlatma, parlak tekillik gibi yetenekleriyle farkını ortaya koyan Lux, %7,22’lik seçim oranıyla orta koridor oyuncularına sesleniyor.

Vex (Strong / S – %6,74)

vexLux’ın aksine LoL evrenine kısa süre önce katılan “Kasvetli” takma adlı Vex, sıra dışı bir büyücü olmasıyla oyuncular tarafından benimsendi. Yeni bir karakter olmasının da etkisiyle seçim yüzdesi, eski şampiyonlarla yarışacak düzeydeki Vex, %6,74’lük seçim oranıyla büyücü rolüne sahip şampiyonlarla oynamaya alışkın orta koridor oyuncuları için harika ve mutsuz bir alternatif.  

 

League of Legends’ın büyüleyici dünyasında rakiplerinizi yenmek ve oyunun keyfini çıkarmak için güçlü bir bilgisayar gerekli. Monster Notebook’un Abra, Tulpar ve Semruk serileri ile oyununuzun kalitesini artırın. Üstün performanslı bu bilgisayarlarla orta koridorun hakimi olun!

 

LOL’de En Çok Oynanan MID Karakterleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hangi MID karakterleri yeni başlayanlar için uygun ve neden?

Yeni başlayanlar için Annie ve Lux gibi MID karakterleri uygundur. Bu karakterler, kolay öğrenilebilen yetenek setleri ve net etki alanları ile oyun temellerini kavramayı kolaylaştırır. Ayrıca, risk yönetimi ve pozisyon almayı öğretirler.

Son dönemde MID karakterleri arasında popülaritesi artanlar kimler?

Son dönemde, Yone ve Sylas gibi MID karakterleri popülaritesini artırdı. Yone, esnek oynanışı ve güçlü final hareketleri ile; Sylas ise rakip büyülerini çalma yeteneği ve çeşitli oyun stili seçenekleri ile dikkat çekiyor.

Yasuo karakterinin 11.23 yamasındaki başarı sırrı nedir?

11.23 yamasında Yasuo, özellikle rüzgar duvarı ve çevik hareket yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Bu yetenekler, ona koridor hakimiyeti ve takım savaşlarında avantaj sağlıyor. Ayrıca, yama, Yasuo’nun item tercihlerini güçlendirdi.

Katarina, orta koridorda tercih edilme nedenleri nelerdir?

Katarina, hızlı hareketleri ve yüksek hasar potansiyeliyle orta koridorda tercih ediliyor. Ani saldırı kabiliyeti ve kaçış mekanizmalarıyla riskli ancak ödüllendirici bir oyun stili sunar. İyi kullanıldığında takım savaşlarında oyunu değiştirebilir.

Vex karakterinin League of Legends’a katılma süreci ve etkisi nedir?

Vex, League of Legends’a katılma sürecinde, benzersiz yetenekleriyle tanıtıldı. Karakter, gölge temalı yetenekleri ve oyun içi duygusal tepkileriyle dikkat çekti. Kendine has oyun tarzı ve estetik tasarımıyla oyuncular arasında hızla popüler oldu.

Paylaş: