A Way Out Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Mayıs 2020

Oyun

Vincent Moretti ve Leo Caruso: ayrı karakterlere ve ayrı geçmişlere sahip olan, ayrı suçlara karışıp farklı oranda cezalar alan iki mahkûm… Onları birleştiren ise A Way Out’a konu olan nihai hedefleriydi. Bitirdikten sonra, oyuncunun gözünden iki damla yaş akmasına sebep olan Brothers – A Tale of Two Sons’ın yıldızı, İsveçli oyun stüdyosu Hazelight sayesinde parlamıştı.

Brothers ile benzer oyun dinamiklerinin co-op şeklinde sunulduğu ve bundan da büyük başarı elde ettiği A Way Out, oyun dünyasında benzerine pek denk gelinemeyecek bir firar hikâyesidir. Arkadaşınızla birlikte kendinizi kaptırdığınızda sinema filmi tadı yakalayabileceğiniz yapım, akıcı oynanışı ve heyecan dolu sekanslarıyla da alabildiğine etkileyici bir halde. Unreal Engine 4 ile geliştirilen oyunun sistem gereksinimlerinin nasıl olduğuna gelin birlikte göz atalım.

Şaşırtıcı Disk Boyutunun Arkasında Kapsamlı Diyaloglar Var

Birkaç saatte bitirilebilmesine karşın, bazı AAA yapımlar kadar depolama alanına ihtiyaç duyan A Way Out’un tavsiye edilen disk alanı 25 GB’tır. Oyunun Origin üzerinden kurulumu neticesinde de 21 GB’ı biraz geçen bir alan diskinizde yer kaplamaya başlıyor. Nispeten kısa süren böyle bir oyunun, neden bu kadar çok yer kapladığının yanıtı ise kapsamlı diyaloglarda ve çevresel seslerde gizli.

Full HD Çözünürlükte Sistemin Teklememesi İçin RAM’i Eksik Etmeyin

Örneğine her zaman denk gelinemeyecek şekilde geliştirici Hazelight, oyunun sistem gereksinim tablosunu oldukça ayrıntılı veriyor ve bunu yaparken de yapımın oyun içi grafik ayarlarının da tam olarak neye denk geldiğini belirtiyor. Eğer oyunu 720p çözünürlükte ve 30 fps hızında oynamayı hedefliyorsanız, 8 GB bellek kesinlikle gerekli. 1080p çözünürlükte ve 60 fps hızında bir oyun deneyimi elde etmeyi amaçlıyorsanız da 16 GB kapasiteli bir RAM kullanmanız öneriliyor. 1080p çözünürlükte ise ayarların bir kısmı “High” bir kısmı ise “Medium” olarak ayarlanmış. Çözünürlükte ve grafik ayarlarında yapacağınız kişiselleştirme doğrultusunda, oyunun ihtiyaç duyacağı RAM boyutunda değişiklik olabilir.

Orta Karar Bir İşlemciyle “Çıkış Yolu”nu Bulabilirsiniz

Büyük kısmı önceden hazırlanmış sahnelerden baz alınarak kurgulanan ve işlemciye devasa yük bindirecek bölümlerin pek olmadığı A Way Out, giriş seviyesi ve orta düzey işlemcilerle tecrübe edilebiliyor. Yapımın 720p/30 fps odaklı minimum sistem gereksinimleri tablosunda; Intel Core i3-2100T ve AMD FX 6100 işlemcileri yer alırken, 1080p/60 fps hedefli tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosunda da Intel Core i5-3570K ve AMD Ryzen 3 1300X gibi daha güçlü bileşenler bulunuyor. Hem bu oyun özelinde hem de diğer modern oyunlarda tatmin edici performans elde edebilmeniz için, işlemcinizin 1080p çözünürlük tablosundakine uygun ve üstü çözümler olmasına dikkat etmeniz yerinde olur.

DirectX 11 Destekli Ekran Kartıyla Oyunun Tadını Çıkarın

Oyunlarla içli dışlıysanız, ekran kartınızı ya da oyuncu dizüstü bilgisayarınızı DirectX 11 destekli bir çözüme terfi ettirmişsinizdir diye umuyoruz. Çünkü, yapımın DX 11 destekli bir grafik işlemcisine ihtiyaç duyduğunu belirtmekte fayda var. 720p/30 fps odaklı minimum sistem gereksinimleri tablosunda, eski ekran kartları boy göstermektedir. Her ikisi de 2 GB grafik belleğine sahip olan NVIDIA GeForce GTX 650 Ti ve AMD Radeon HD 7750 yapımlı bir bilgisayar, oyunu ilgili çözünürlüklerle oynayabilmenizi mümkün kılıyor. 1080p/60 fps odaklı önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise NVIDIA GeForce GTX 960 ve AMD Radeon R9 290 yer alıyor. Grafik ayarlarının tamamını “High” seviyesine getirdiğinizde ise NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ekran kartının bile sabit 60 fps için zaman zaman yetersiz geldiğini söylemeliyiz.

Benzersiz Co-Op Deneyimi İçin “Canavar”dan Yardım Alın

Sinematik bir oyun süreci vadeden ve EA Games’in oyuncuların gözünde daha değerli bir hâle gelmesinde büyük pay oynayan A Way Out’u mümkün olan en iyi şekilde deneyimlemek istiyorsanız; Canavar size yardımcı olacaktır. Yapımı sıra dışı çözünürlüklerde ve grafik ayarlarında tecrübe etmek istiyorsanız, Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından ihtiyacınıza uygun olanı seçin ve benzersiz firar macerasına adım atın.

Paylaş: