ABRA A5 V10.3 ve TULPAR T5 V14.1 İKİSİ BİR ARADA

Monster Notebook  26 Şubat 2018

HaberlerTeknoloji

Türkiye’deki oyun tutkunlarının öncelikli tercihi Monster, üst düzey donanım bileşenleriyle geliştirdiği bilgisayarlarına Abra ve Tulpar serisinin yeni modellerini ekliyor. Intel’in en hızlı mobil işlemcisi ve NVIDIA’nın düşük enerji tüketiminin yanı sıra yüksek performansıyla öne çıkan grafik yongalarından gücünü alan modeller, yeni nesil oyunları yüksek FPS değerleriyle çalıştırıyor.

Modern bağlantı arayüzlerini de beraberinde getiren gaming notebook modelleri, kısıtlı bütçesine karşın en güçlü oyuncu bilgisayarlarını satın almak isteyenleri cezbediyor. Özellikle son dönemde yaşanan kripto para madenciliği işlemleri nedeniyle yükselişe geçen ekran kartı fiyatlandırmaları göz önüne alındığında Monster’ın hem Abra hem de Tulpar modelleri, gayet erişilebilir aralıklarda bulunuyor.

Monster Abra A5 V10.3 ve Tulpar T5 V14.1 Modellerinin Ortak Özellikleri

Her yeni sürümünde çeşitli değişikliklerle tasarımı ve iç yapısı birkaç adım daha ileriye taşınan Abra ve Tulpar serisi notebooklar, görünüm ve işlevsellik noktasında bazı ortak özellikler bulunduruyor. Monster’ın kendine özgü renk tonlarını ve yırtıcı dizaynını aynen sürdüren gaming laptoplar sizleri 15.6 inç genişliğindeki IPS ekranla karşılıyor. Canlı ve gerçeğe yakın renkler sunmasının yanında dengeli arka aydınlatmasıyla da öne çıkan ekran, oyun seanslarınıza en iyi şekilde devam edebilmenize fırsat tanıyor. Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlüğü sayesinde güncel oyunları ve multimedya içeriklerini keyifle takip etmenize zemin hazırlayan laptop ekranı, mat yapıda olmasıyla aydınlık ortamlarda ve gündüz saatlerinde de oyunlardaki görselleri eksiksiz takip edebilmenize olanak veriyor.

Ekranın hemen üst kısmındaki 1 megapiksellik HD web kamera ve mikrofonlar, internet üzerinden görüntülü görüşme yapmanıza ve temel düzeyde oyun yayını gerçekleştirebilmenize yardım ediyor. Fırçalanmış metal yapısındaki ekran arkası ise modelin üst düzey bir ürün olduğunu kanıtlıyor. Her iki modelin de ekran arkasında, Monster’ın simgesi olan “göz” yer alıyor. Ekran arka aydınlatmasından aldığı ışıkla şık bir görünüm kazanan Monster simgesi, bilgisayarı dışarıdan görenlerin ilgisini çekerken sizin de oyun sürecinde daha yüksek motivasyonla hareket etmenizi sağlıyor. Fırçalanmış metal yapısındaki ekran arkasının üst kısmı ise Wi-Fi sinyallerinin herhangi bir aksaklık ya da kalite düşüşü yaşamaması için plastikten üretiliyor. Bu sayede kablosuz ağlara uzak ya da yakın olunması fark etmeksizin en iyi Wi-Fi deneyimi yaşanabiliyor.

Monster Abra A5 V10.3 ve Tulpar T5 V14.1 modellerindeki ortak özelliklerden biri de chiclet yapısındaki, RGB arka aydınlatmalı Türkçe Q klavye oluyor. Kenarları şeffaf biçimde tasarlanan ve gerek basma hissiyatı gerekse boyutlarıyla hem oyun oynama hem de metin yazma esnasında size büyük rahatlık sunan klavye, Monster’ın özel yazılımı ile farklı şekillerde aydınlatılabiliyor. İsterseniz aydınlatmasını tamamen kapatarak da kullanabileceğiniz klavye, arkadaşlarınızla gerçekleştireceğiniz oyun turnuvalarında sizi motive edebilecek unsurlar arasında yer alıyor. Monster, edindiği laptop’ın mekanik klavyeli olmasını isteyenleri de unutmuyor ve özelleştirme seçenekleri arasına mekanik klavyeyi de ekliyor.

 

Oyuncuların, sahip oldukları taşınabilir bilgisayarlarda karşılaştıkları ve hiçbir şekilde çözüm bulamadıkları yan tarafa konumlandırılan hava tahliye kanalları, Monster Abra A5 V10.3 ve Tulpar T5 V14.1 modellerinde arka kısımda bulunuyor. Böylece, yoğun oyun süreçlerinde ortaya çıkan sıcak hava, sizi rahatsız etmeden notebook’tan tahliye edilerek, bilgisayarın istikrarlı ve hızlı çalışması sağlanıyor.

Kulaklık çıkışı, Ethernet portu, HDMI, USB 2.0, USB-C ve kart okuyucusu bölümleri de aynı nitelikte ve sayıda olan modellerin, dahili donanım bileşenlerinde de benzerlik dikkat çekiyor. Monster Abra A5 V10.3 ve Tulpar T5 V14.1 modellerinde, Intel Core i7 7700HQ işlemcisi görev alıyor. Standart çalışma frekansı 2.8 GHz olan ve hızını dinamik olarak 3.8 GHz frekansına çıkarabilen işlemci, TDP değeri sayesinde düşük miktarda enerji tüketiyor ve az ısınıyor. Dört çekirdekli yapıdaki işlemci, Hyper-Threading desteğiyle sekiz iş parçacığına sahip olarak, çok çekirdekten yararlanan oyun ve uygulamaları daha performanslı çalıştırmanıza imkan tanıyor. 2400 MHz frekansında çalışan 8 GB DDR4L bellekle desteklenen modeller, güncel oyunları bellek kaynaklı sıkıntılar yaşamadan oynamanıza ortam hazırlıyor. Saniyede 530 MB okuma ve 500 MB yazma hızları sunan 256 GB kapasiteli M.2 SSD ise işletim sistemi ve oyun yükleme sürelerini en aza indiriyor. Mekanik sabit disklerle kıyaslanmayacak derecede hızlı çalışan SSD, modellerin genel performansını da olumlu etkiliyor.

Intel’in HM175 Express yonga setini kullanan Abra A5 V10.3 ve Tulpar T5 V14.1; Dual-Band Wireless-AC 3168 Wi-Fi bağdaştırıcısı ve Bluetooth 4.2 özelliğiyle geliyor. Yüksek hızlarda kablosuz veri aktarımı gerçekleştirebilen oyuncu bilgisayarları, tüm dijital içeriklerdeki sesleri Realtek’in ses yongasıyla mükemmel şekilde oluşturarak hem harici ses çıkışına hem de bilgisayar üzerindeki hoparlörlere aktarıyor.

Fiyat-Performans Sınıfının Yeni Lideri: Monster Abra A5 V10.3

Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızın oyun performansından memnun değilseniz ve düşük meblağlar ödeyerek güçlü bir bilgisayar edinmek istiyorsanız, fiyat-performans sınıfı içerisine yerleşen Monster Abra A5 V10.3 modeli, beklentilerinizi rahatlıkla karşılıyor. Oyun performansı NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ile tatmin edici noktaya ulaşan, dahili stereo hoparlörlü gaming laptop, güçlü işlemcisi ve yeterli düzeydeki belleği sayesinde oyun harici kullanımlarda da hayatınızı kolaylaştırıyor. Yüksek hızda çalışan bilgisayar birimleri ve harici depolama cihazlarını, USB 3.0 ve USB-C portları üzerinden bağlayabileceğiniz Monster Abra A5 V10.3, modern oyunlarda başarılı sonuçlara imza atıyor.

Monster’ın test amacıyla özelleştirme yaparak, bellek miktarını 16 GB kapasitesine yükselttiği ve RAID 0 yapısındaki 1 TB kapasiteli SSD ile güçlendirdiği model, sentetik testlerden hayli yüksek skorlar alıyor. 3DMark’ın en zorlayıcı testlerinden Time Spy’dan 2454 puan alan ürün, Fire Strike’tan 6546, Sky Diver’dan ise 19688 puanla ayrılıyor. Sanal gerçeklik noktasında da yeterli olduğunu, VRMark Orange Room testinden aldığı 3771 puanla ispatlayan laptop, yeni nesil oyunları akıcı biçimde oynayabilmenizi sağlıyor. Abra A5 V10.3; Assassin’s Creed: Origins, Middle-earth: Shadow of War, GTA V, Need for Speed Payback ve The Evil Within 2 gibi oyunlarda 40+ FPS sunuyor. DOOM, Call of Duty: WWII, Wolfenstein II: The New Colossus, Forza Motorsport 7, PlayerUnknown’s Battlegrounds gibi oyunlarda ise 50 ila 70 FPS veren notebook, en karmaşık oyun sahnelerinin bile altından kalkıyor.

Daha Yüksek Performans İsteyenler için İdeal Çözüm: Monster Tulpar T5 V14.1

Pek çok özelliği dikkate alındığında, küçük kardeşiyle benzerlik sergileyen Tulpar T5 V14.1, sol yanında bulunan yeni nesil USB 3.1 portları, arka kısmındaki 4K/60 FPS özellikli DisplayPort çıkışı ve altına konumlandırılan Subwoofer’ı ile işlevsel açıdan farklılık gösteriyor. Farklılıkları bununla da kalmayan modelin ekran kartı tarafında, NVIDIA’nın daha kaslı grafik yongası olan GeForce GTX 1060 yer alıyor. CUDA çekirdeği, çalışma frekansları ve bellek bant genişliği bakımından 1050Ti’dan hayli ayrılan GTX 1060, bu durumun test yazılımlarında ve güncel oyunlarda rahatlıkla görülebilmesini sağlıyor.

Test için Abra A5 V10.3 konfigürasyonuyla aynı seviyeye getirilen Tulpar T5 V14.1, 3DMark’ın Time Spy testinden 3717, Fire Strike testinden 9520, Sky Diver testinden 24646 ve VRMark Orange Room testinden 6248 puan alıyor. Gaming laptop; Assassin’s Creed: Origins, Middle-earth: Shadow of War, GTA V, Need for Speed Payback ve The Evil Within 2 gibi oyunlarda küçük kardeşinden farklı olarak 60 ve daha yüksek FPS değerleri elde ediyor. DOOM, Call of Duty: WWII, Wolfenstein II: The New Colossus, Forza Motorsport 7, PlayerUnknown’s Battlegrounds oyunlarından alınan FPS değerleri ise 80 ve üzeri oluyor.

Kendinizi tam bir oyun tutkunu olarak nitelendiriyorsanız, yeni nesil oyunları takılma yaşamadan oynamayı hedefliyorsanız, yapmanız gereken belli: Monster’ın özenle tasarladığı ve ihtiyaçlarınıza uygun biçimde donattığı oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi hemen almak. Unutmayın, herkes oyun oynar fakat kazanan daima canavar olur!

Paylaş: