Abra A5 V6.1.3 15.6″ Oyun Bilgisayarıyla Oyun Başlasın

Monster Notebook  20 Nisan 2016

İncelemeler

Yıllardır kullandığın bilgisayarının, yeni nesil oyunlarda teklediğini hissediyor ve hem evde hem de seyahatlerde oyun keyfinin yarım kalmamasını istiyorsan, üstün donanım özelliklerine bulunduran gaming laptoplara yönelmenin vakti gelmiş demektir.

Ülkemizde dizüstü yapısındaki oyuncu bilgisayarlarıyla senin gibi on binlerce oyuncunun beğenisini ve takdirini toplayan Monster’ın; FPS, strateji, MOBA ve RPG oyunlarında tam anlamıyla bir performans canavarı olan Abra A5 V6.1.3 15.6″ oyun bilgisayarını tanımaya ne dersin?

Genel Özellikler

Modern tasarımlı dizüstü bilgisayarlardan hoşlanıyorsan ama dizüstü bilgisayarların genellikle zayıf olan donanımları yüzünden bu yapıdaki cihazlardan uzak duruyorsan, fikrini tamamen değiştirecek laptoplardan biri kesinlikle Abra A5 V6.1.3 15.6″ oyun bilgisayarıdır. Kullandığın harici disklerini ve USB belleklerini tam performansla çalıştırmana imkan tanıyan üç adet USB 3.0 portu ve bir adet USB 2.0 portuyla gelen bu oyuncu bilgisayarını, monitör ve televizyona bağlayabilmen için VGA, HDMI ve Mini Display Port’ları da bulunuyor.

Bu sayede oyunlarını salondaki dev ekranlı televizyonunda oynayabilirsin. Ayrıca, YouTuber’lığa adım atmak için bu bilgisayarla çekeceğin birbirinden güzel oyun videolarını, bilgisayarına bağlayacağın birden fazla monitörle daha kısa sürede düzenleyebilirsin. Oyun bilgisayarlarında oyun oynamanın dışında film izlemek ya da müzik dinlemek istersen, bilgisayar üzerinde seni havaya sokacak stereo hoparlörlerin olduğunu bilmende fayda var. Hatta bu hoparlörler, Creative’in Sound Blaster Cinema 2 ses kartından aldığı kristal berraklığındaki sesleri sana iletiyor.

Geceleri oyun oynarken odanın ışıklarını kapalı tutmak istiyorsan, Abra A5 V6.1.3’ün aydınlatmalı klavyesiyle oyunlarda daha başarılı sonuçlar alabilirsin. Bunun yanı sıra 802.11ac destekli Wi-Fi alıcısı sayesinde modem ya da router gibi aygıtlarla son hızda iletişim kurabilir, online maçlarda ağ bağlantısı kaynaklı sorunlar yaşamazsın.

Teknik Detaylar ve Oyun Performansı

Çoğu ürünün teknik detay kısmı sıkıcıdır ama konu bilgisayar oyunları olunca, donanım konusundaki teknik detayları dikkatlice incelemen lazım. Mesela bu bilgisayarda yer alan işlemci, Intel’in Skylake mimarisiyle geliştirilen Core i7 6700HQ. Aklına şu soru gelebilir: “Masaüstündeki Core i7 6700K ile bu işlemci arasında ne fark var?” Her iki işlemci birbirine yakın performanslar veriyor. Bu işlemci, masaüstü sürümünden saat hızı ve cache bellek açısından daha düşük, o kadar. Özellikle oyunlarda kafaya takmanı gerektirecek bir performans farkı yaşamazsın. Oyunlardaki yükleme aşamalarında sorun yaşamaman için 8 GB DDR3L bellek ve 7200 RPM hızındaki 500 GB kapasiteli WD Black sabit diskle gelen model, aynı zamanda 2 adet M.2 SATA SSD yuvasına sahip.

Bilgisayar oyunlarını akıcı şekilde oynamanı sağlayan asıl donanım, ekran kartı ya da GPU’dur. Monster Abra A5 V6.1.3 15.6″ modelinde yer alan GPU, 2 GB kapasiteli NVIDIA GeForce GTX 950M. Modelde yer alan 1920*1080 çözünürlüğündeki IPS ekran sana en gerçekçi oyun ve film deneyimini sunuyor. Peki bu bilgisayarla hangi oyunları, hangi ayarlarda oynarsın? 2014 ve 2015 yılında çıkan hemen her oyunu, en yüksek detay seviyesi ve 1080p çözünürlükte akıcı olarak oynayabilirsin. 2016’nın sevilen oyunlarından Need For Speed’i orta – üst detay seviyesinde 1080p çözünürlükte akıcı olarak oynayabilirsin. Yine, yeni çıkan Hitman’den detaylarını biraz kısarak gayet tatmin edici sonuçlar yakalayabilirsin. Eğer DOTA 2, Leauge of Legends, World of Warships, Diablo III gibi oyunlarla ilgiliysen, en iyi performansı elde edebilirsin.

Monster’ın gerçekten oyun canavarı olan bu modelinin fiyatı 3499 TL. Ancak sen oynadığın oyunlardan daha fazla keyif al ve eski bilgisayarını değiştir diye Abra A5 V6.1.3’ün fiyatı 2799 TL. Eğer kullandığın bilgisayardan memnun değilsen ya da bütçene uygun bir oyuncu bilgisayarı arıyorsan, işte fırsat!

Paylaş: