Apex Legends Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  24 Mayıs 2019

HaberlerOyun

Oyun dünyasını kasıp kavuran Apex Legends, PUBG ve Fortnite gibi oyunları tahtından edebilecek mi bilemiyoruz ama kendine ciddi bir oyuncu kitlesi edindiği kesin. Mart ayı başlarında açıklanan sayıya göre 50 milyon oyuncuya ulaşan yapım, modifiye edilmiş Source oyun motoruyla hazırlanmış olmasına karşın yeni nesil donanımlara sahip bilgisayarları zorlayabiliyor. Eğlenceli oyun ortamında rakiplerinizden çok bilgisayarınıza kızıp “rage quit” yapmadan önce oyunun, hangi donanım bileşenlerine daha fazla yüklendiğini tespit etmeniz yararlı olabilir.

Sistem Gereksinimleri Listesindeki Depolama Alanına Aldanmayın

Karşımızdaki F2P yapısında bir oyun olduğu için kısa zaman dilimleri içerisinde büyük güncellemeler oyuna ekleniyor. Şu an yapımın Origin sayfasında, 22 GB’lık bir depolama alanının oyun için yeterli olduğu belirtilse de oyun, en azından bu yazının hazırlandığı gün, kurulumdan sonra yaklaşık 26 GB’lık yer kaplıyordu. Yüksek kapasiteli mekanik diskli bir bilgisayarınız varsa, bu tip 4-5 GB’lık artışları umursamayabilirsiniz ancak düşük kapasiteli bir SSD’ye sahipseniz, 1 GB bile sizin için önemli olabilir. Bu nedenle oyun kurulumundan önce diskinizdeki boş alanı dikkatlice tespit etmenizi öneririz.

Apex Legends, online oynanan diğer pek çok oyun gibi sistem belleği kullanımı konusunda obur bir yapım. Her ne kadar yeni gelen güncellemelerle RAM kullanımı belirli oranda düşürülebilmiş olsa da oyunun ihtiyacı olan bellek miktarını, yapımcının önerileriyle benzer oranda tutmakta fayda var. Yapımın minimum sistem gereksinimleri listesinde belirtilen RAM ihtiyacı 6 GB, önerilenler listesindeki ise 8 GB; tabii oyunun çözünürlük, grafik detay seviyesi gibi değişkenlere bağlı olarak sistem belleği kullanım oranı farklılaşabiliyor. Full HD çözünürlükte oyun oynarken kullanılan toplam belleğin 11 GB seviyesine yaklaştığı gözlemlenebiliyor.

Apex Legends İçin İşlemci Her Şey Demek Değil

Online yapımların birçoğunda olduğu gibi Apex Legends da belirli seviyenin üstünde işlemcilerle iyi geçiniyor, işlemci performansı düştükçe ekran kartı da sınırlandırılmaya başlanıyor. Oyunun minimum sistem gereksinimleri listesinde AMD FX 4350 ya da Intel Core i3-6300 olduğu görülüyor. Giriş seviyesi olarak nitelendirebileceğimiz her iki işlemci, yüksek fps değerleri alma konusunda iddialı olmayan oyuncular için yeterlilik gösterebilir. Fakat 60 ve üzeri kare/saniye oranlarında Apex Legends’ın tadını çıkarmak isteyen oyuncular, tavsiye edilen sistem gereksinimlerindeki işlemcileri dikkate almalılar. Zira o listede Ryzen 5 serisi (4/6 çekirdek ve 8/12 iş parçacığı) veya Intel Core i5-3570K (4 çekirdek ve 4 iş parçacığı) işlemciler yer alıyor. Eğer en az 4 çekirdekli ve Hyper-Threading destekli bir işlemciniz varsa yapımı, ortalamanın epeyce üzerinde kare/saniye oranlarına doğru hazırlamış olursunuz. Unutmayın, asıl belirleyici ekran kartı.

Güçlü Bir Ekran Kartınız Varsa Yapımı 100 fps Seviyesinde Oynayabilirsiniz

Bugünün geçerli çözünürlüğü Full HD olduğu için minimum sistem gereksinimlerindeki ekran kartlarını belirtmeyeceğiz, zira tavsiye edilen sistem gereksinimleri listesindeki ekran kartlarının bile nefesi, Full HD çözünürlüğe zaman zaman yetmeyebiliyor. Listede belirtilen modeller, AMD Radeon R9 290 veya NVIDIA GeForce GTX 970. Kalabalık sahnelerde ve tüm grafik detayları yüksek seviyedeyken, GTX 970’in 40 fps’ye kadar inebildiği görülüyor. Bu nedenle hedef, bahse konu çözünürlük ve detay seviyesiyse GTX 1060 ve üzeri modeller mantıklı bir seçim olacaktır. Detay seviyesinde oynamalar yapıldığında GTX 1050 Ti gibi kartlar da fena olmayan sonuçlara imza atıyor.

Eğer bunca donanım bileşeni ayrıntısı kafanızı karıştırdıysa ya da zaten bilgisayarınızın hemen hemen tüm parçalarını güncel oyunlar için değiştirmeniz gerekiyorsa, kendinize bir iyilik yapın ve Monster’ın geliştirdiği bilgisayarlardan en uygun olanı edinin. Intel’in 6/8 çekirdekli işlemcileri ve NVIDIA’nın GTX/RTX serisi ekran kartlarıyla güçlendirilen, SSD’li, RGB klavyeli ve 144 Hz IPS ekranlı modellerle Apex Legends ve diğer tüm oyunları keyifle oynayın.

Tulpar T7 V17.1 17.3″ Oyun Bilgisayarı ile Apex Legends’ı üst düzey performans ile oynayabilirsiniz.

Paylaş: