Assassin’s Creed 3 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  15 Aralık 2019

Oyun

Tiyatro gösterisi, olanca heyecanıyla devam etmekteydi. Sahnedeki gösteriyi pürdikkat izleyen seyirciler, kendilerini olayların akışına kaptırmış, salondan kendilerini soyutlamışken iyi giyimli ve ağzından dökülen nazik özür sözcüklerine karşın yaptığının düpedüz patavatsızlık olduğunu önemsemeyen biri, izleyicileri, oturdukları yerde sıkıştıra sıkıştıra sol kanada doğru harekete geçti. Birkaç dakika sonrasıysa tam bir keşmekeşti…

Senaryosuyla bize ters köşelerden ters köşe beğendiren Assassin’s Creed 3’ün ilk dakikalarından bir kesitti aktardığımız. Her ne kadar Ezio hikâyesinden sonra aynı debdebeyi sürdüremese de kendince anlatacak iyi bir öykü bulan yapım, serinin en başarılı üyeleri arasına adını yazdırdı. Ubisoft’un beklenmedik “remaster” atağı sonrasında Ubisoft Connect platformuna özel hâle gelen Assassin’s Creed III Remastered, sistem gereksinimleriyle de “remastered” olduğunu hissettiriyor. Gelin, oyunun sistem gereksinimleri nasılmış, birlikte bakalım.

Oyunun Diskte Kapladığı Alan da Artmış

Orijinal oyun, bugün bile fena görünmemesine rağmen Ubisoft, yapımı belli ki elden geçirmek istemiş ve ortaya, daha iyi görünmekle kalmayıp orijinalinden neredeyse 2,5 kat daha fazla yer gerektiren bir oyun çıkmış. Zira AC3’ün Steam sürümü, diskte 16 GB civarı bir yer kaplarken yapımın remastered sürümü için gerekli olan depolama alanı 45 GB.

8 GB RAM Her Çözünürlük için İdeal

Oyun her ne kadar cilalanmış durumda olsa da sistem belleği kullanımı, o kadar da abartılı boyutlara ulaşabilmiş değil. Hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablolarındaki 8 GB RAM 1080p çözünürlükte de 4K çözünürlükte de yeterli oluyor. Hatta oyun içindeyken bellek kullanımı 5,5-6 GB dolaylarında kalıyor. Kısacası, sisteminizde en azından 8 GB RAM varsa, oyunu sorunsuz şekilde oynayabilirsiniz.

Güncel Bir İşlemciyle Akıcı Bir Oyun Deneyimi Elde Etmek Mümkün

Oyunun minimum sistem gereksinimleri, en düşük grafik ayarları düşünülerek hazırlandığı için işlemci de bu doğrultuda seçilmiş. Yapımı düşük grafik ayarları yerine orta ve üst seviye grafik ayarlarıyla birlikte yüksek çözünürlükte deneyimlemeyi istiyorsanız, giriş seviyesi de olsa 4 çekirdekli bir işlemci, oyun özelinde işinize yarayacaktır. Assassin’s Creed III Remastered’ın WQHD çözünürlükte Intel Core i7-6700K gibi bir işlemciyi %20-25 civarında kullandığını hesaba katarak siz de oyunun, işlemcinize hangi oranda yük bindireceğini kestirebilirsiniz.

Yenilenen Grafikler Biraz Daha Fazla Ekran Kartı Gücü İstiyor

İlk iki Assassin’s Creed oyununu, hatta Broherhood’u geçerli sayılabilecek bir ekran kartıyla oynayıp seriye, bu yapımla devam etmeyi planlıyorsanız, hedeflediğiniz kare/saniye oranlarını tutturamayabilirsiniz. Karakter modellemelerinden doku çözünürlüklerine ve aydınlatma detaylarına kadar pek çok unsur, bu yapımla değiştiği için yapım, daha güçlü bir ekran kartıyla akıcı oyun deneyimi sunuyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosundaki kartların, en düşük grafik ayarlarında 30 fps alınabilecek şekilde belirtildiğini ekleyerek NVIDIA GeForce GTX 1060 gibi bir kartın, WQHD çözünürlükte ve yüksek grafik ayarlarında 60 fps çizgisinde kalabildiğini belirtelim.

Tapınakçılar’la Mücadelenizde Canavar’dan Destek Alın

Kimin dost, kimin düşman olduğunun zaman zaman belirsiz hâle geldiği Assassin’s Creed III Remastered’da Tapınakçılar’la yapacağınız çetin mücadelelerde, Canavar’dan destek almayı unutmayın. Monster’ın hazırladığı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarlarıyla oyunların hem orijinal hem de remastered ve remake sürümlerini keyifle oynayın.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2400 ya da AMD FX 6350
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon R9 270X 2 GB
  • Depolama: 45 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770K ya da AMD FX 8350
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 ya da AMD Radeon R9 290X
  • Depolama: 45 GB
Paylaş: