Assassin’s Creed Serisindeki En Unutulmaz Anlar ve Görevler

Monster Notebook  21 Mart 2024

Oyun

Çıkışı merakla beklenen Jade, Infinity (Codename: Red ve Codename Hexe) oyunlarıyla daha da zenginleşecek olan Assassin’s Creed serisi, özellikle ana oyunlarındaki olay kurgularıyla oyuncuları kendine bağlıyor. Zaman zaman oynanışın tekdüzeleşmesinden şikâyet etsek de her oyununda, çok sayıda unutulmaz an ve görev bulunduran seri, bu sayede benzerlerinden ayrılıyor. Dilerseniz gelin, sözü daha fazla uzatmadan 17 yıllık maziye sahip Assassin’s Creed serisindeki unutulmaz anları ve görevleri, yazımızda bolca spoiler bulunduğunu belirterek birlikte anımsayalım.

Leonardo da Vinci’nin Uçuş Makinesi (Assassin’s Creed 2)

Ezio’nun, Leonardo da Vinci’nin uçuş makinesiyle gökyüzünde uçması esnasında, makinenin etkileyici tasarımını karşısında şaşkınlık yaşarken oyunun benzersiz havasını, biraz yükseklerden soluyorduk. Gökyüzünde uçarken bizi izlemeye çalışan muhafızları atlatmak da apayrı bir keyifti.

Desmond Olarak Savaşmak (Assassin’s Creed 2)

Assassin’s Creed II’nin sonunda, modern zamanlara dönüyor, Desmond’ın, atalarından öğrendiği becerileri kullanarak modern düşmanlarına karşı savaşıyorduk. Saatler boyunca bir suikastçı ile oynadıktan sonra normal dünyaya dönmek, çok garip hissettiriyordu.

Suikastçı Ordusu Oluşturmak (Brotherhood)

Serinin Ezio’lu dönemlerinden Brotherhood’da, suikastçıları işe alıp onları görevlendirerek suikastçılarla daha güçlü bir bağ kuruyorduk. Bu görev, oyuna atmosfer açısından derinlik katıyordu.

Gemiyi Yükseltmek (Black Flag)

Gemi yükseltme sistemi, kendi gemilerimizi kişiselleştirmemize ve güçlendirmemize imkân tanıyordu. Denizdeki üstünlüğümüzü artırmamız ve gemimizin görünümünü özelleştirmemiz, bu yolla mümkün oluyordu.

İlk Deniz Savaşı (Black Flag)

Serideki ilk deniz savaşımız değildi belki ama Black Flag’deki ilk deniz savaşı, bizi, Karayipler’in dalgalı sularında düşman gemileriyle çarpışmaya ve ardından bu gemilere baskın yapmaya kadar taşıyordu.

Charles Dickens ile Hayalet Avı (Syndicate)

Syndicate’teki bu görevde, dünya edebiyatının önemli isimlerinden Charles Dickens’la doğaüstü olayları araştırırken dönemin Londra’sının atmosferine tam anlamıyla dâhil oluyorduk.

Hızla Giden At Arabasının Üstünde Dövüşmek (Syndicate)

Syndicate’ten başka bir görevde ise atlı arabanın çatısında dövüşmemiz gerekiyordu. 19. yüzyıl Victoria dönemi Londra’sında, aksiyon, nadiren bu kadar doruğa çıkıyordu ve fizik kuralları bir kez daha bükülüyordu.

Paris’te Balon Kovalamacası (Unity)

Serinin az sevilen ama mutlaka oynanması gereken oyunlarından Unity’de, Arno ve Elise’nin kaçışı sırasında Paris’in bina tepelerinde ve sokaklarında, balonun peşinden koşuyorduk. Görev, serinin zaten çok iyi durumdaki parkur sisteminin bu oyunla hangi aşamaya ulaştığını gözler önüne sererken heyecan verici bir takip sahnesi oluşmasını da sağlıyordu.

Maxwell Roth Suikastı (Syndicate)

Oyunun çeşitli seçenekler sunarak nasıl suikast yapacağımızı bize bıraktığı suikast görevinde ortadan kaldırılacak hedef, Alhambra Müzik Salonu’ndaki Maxwell Roth’tu. Tabii suikast sonrasında bir de alevler içinden kaçmamız gerekiyordu.

Shadya (Origins)

Serinin köklerini gerçekten öğrenmemizi sağlayan Origins’te kahramanımız Bayek, Shadya adlı bir kızı koruma görevini kabul ediyordu. Fakat görevin sonunda oyun boyunca zihnimizden çıkmayacak durumlar bulunuyordu.

Aileyi Bir Araya Getirmek (Odyssey)

Antik Yunan’ı karış karış gezdiğimiz Odyssey’de, ana karakterimiz, ailesinin akıbetini öğrenme yolunda bir dizi görevle karşı karşıya kalıyordu. Bu görevler, oyunun sonunda ailelerini yeniden birleştirme veya farklı bir yol seçme şansını sunuyordu.

Dag ile Savaş (Valhalla)

Eivor, Ravensthorpe yerleşimini tehdit eden Dag ile büyük bir çatışma yaşıyordu ve bu çatışmanın sonunda önemli bir seçim yapma fırsatımız bulunuyordu. Oyunun en epik bölümlerinden biri, şüphesiz savaş ve seçim kısmıydı.

Siz de Assassin’s Creed serisindeki en önemli anları, kendiniz deneyimlemek istiyorsanız, elinizin altında güçlü bir oyun bilgisayarı bulunması gerekir. Monster’ın sunduğu; Abra, Tulpar ve Semruk ailesindeki oyun bilgisayarları, yalnızca Assassin’s Creed serisini değil, güncel tüm oyunları, yüksek çözünürlükte, akıcı olarak oynamanıza olanak verir.

Paylaş: