Assassin’s Creed Sinematikleri Unutulmaz Sahne ve Anlar

Monster Notebook  6 Mart 2024

Oyun

Macerasına Orta Doğu’da başlayıp Avrupa ve Amerika kıtalarını dolaşmasının ardından son oyunuyla rotayı yine Orta Doğu’ya çeviren Assassin’s Creed serisi, içerdiği birbirinden etkileyici sahnelerle oyuncuların hafızasına kazınıyor. Yoğun miktarda spoiler içeren yazımızda ve yazıya eklediğimiz videolarda, serinin unutulmaz sahne ve anlarından bazılarına yer vereceğiz. Hazırsanız başlayalım.

Assassin’s Creed – İlk “Leap of Faith”

Serinin 2007 çıkışlı ilk oyunu, birçok yenilikçi öge sunmasına rağmen bir süre sonra kendini tekrar eden görevleri ile eleştirilse de Leap of Faith/İnanç Atlaması gibi ikonik bir mekanik getirdi. Yönetimimizdeki Altaïr İbn-La’Ahad’ın kale duvarından samanlık yığınına atladığı bu sahne, serinin simgelerinden biri hâline de geldi.

Assassin’s Creed II – Floransa’ya Tepeden Bakış

Serinin anıt niteliğindeki ikinci oyunu Assassin’s Creed II, Ezio’nun, kardeşi Federico ile Floransa’ya baktığı büyüleyici bir sahneye sahipti. Bu sahne, hepimizin içindeki macera ve keşfetme hissini körükleyerek oyunun ileriki aşamalarında neler olabileceğini merak etmemizi sağladı.

Assassin’s Creed III – İdamdan Kurtuluş

Ters köşelerle dolu Assassin’s Creed III’ün en nefes kesen anlarından biri, hiç şüphesiz Connor Kenway’in idamdan kurtuluşuydu. Yavaş çekim gibi sinematik görüntü efektleri ile harmanlanan bu adrenalin dolu kaçış ve kovalama sahnesi, yapımın zirve noktalarından biri oldu.

Assassin’s Creed IV: Black Flag – Hapishaneden Kaçış

Serinin pek çok hayranının favorisi olan Black Flag’de ana karakterimiz Edward Kenway, denizlerde korsan olarak serüvenler yaşarken bir noktada yakalanıyordu. Tabii bu aşamada kendi çabalarıyla kurtulamayan Kenway’in mürettebatından destek alması gerekiyordu.

Assassin’s Creed Rogue – Suikastçılara Veda

Şok edici etkisi yüksek olan sahnelerden birine de Assassin’s Creed: Rogue’da rastlıyoruz. İlk kez bir suikastçı yerine bir Tapınakçı’yı (Tapınak Şövalyesi) bu oyun sayesinde kontrol etmiş olduk. Oyunun, serinin kendi yarattığı gelenekten ayrılması ve oyunculara, “kötü adamlar”ı yönetme fırsatı vermesi hoş bir değişiklikti. Yine de karakterimiz Shay Patrick Cormac’i Haşhaşi locasından ayrıldığını görmek herkese hoş gelmemişti.

Assassin’s Creed Unity – İntikam Anı

Unity, Ezio’dan sonra en sevilen karakterlerden biri olan Arno’nun da katkısıyla, yayımlandığı ilk dönemdeki teknik aksaklıkları görmezden gelinen ve sevilen bir oyun oldu. Yapımın sevilmesinin nedenlerinden biri de kendisiyle özdeşleştiğimiz Arno’nun başına, beklenmedik tatsızlıklar gelmesiydi. Bunlardan biri, Arno’nun sevgilisinin, Germain tarafından öldürülmesiydi. Sevgilisini kaybetmesinin acısıyla düşmanına ulaşan Arno, Germain’in gözlerinin içine bakarak intikamını usul usul alıyordu.

Assassin’s Creed Syndicate – Tren Macerası

Syndicate, Victoria dönemi Londra’sında geçiyor ve Frye ikizlerinden Jacob’ın tren macerası, teknolojik ilerlemelerin seride nasıl başarılı şekilde işlendiğini gösteriyordu. Ağzımızda Uncharted tadı bıraktığını söyleyebileceğimiz bölümde Jacob, trenin üzerindeki dövüş sekansından sonra birtakım adrenalin dolu sahnelere dâhil oluyordu.

Assassin’s Creed Origins – Kumsal Sahnesi

Seriye ilk defa rol yapma unsurlarını ekleyen ve bir dönemin başlangıcı olan Origins’te kahramanımız Bayek, tüm serideki tartışmasız en ikonik anlardan birine imza atıyordu. Oyunun sonlarına doğru Bayek, kartal kolyesini kuma bırakıp eski hayatını geride bırakıyordu. Yanındaki Aya, kartal kafatasını kumdan kaldırdığında Assassins Creed logosu kumda kalıyordu.

Assassin’s Creed serisindeki unutulmaz anların tamamını anlatmaya ne sayfalar ne de kelimeler yeter. Ama bu serinin en etkileyici sahnelerini, elinizin altındaki “canavar” ile siz doyasıya deneyimleyebilirsiniz. Monster Notebook tarafından geliştirilen Abra, Tulpar ve Semruk ailesindeki oyun bilgisayarları, yalnızca Assassin’s Creed serisini değil, tüm güncel oyunları akıcı şekilde oynamanıza imkân tanır.

Paylaş: