Avatar: Frontiers of Pandora Çıkış Tarihi ve Geliştirmeleri

Monster Notebook  15 Mart 2022

Oyun

Aralarında; The Terminator, Aliens, Terminator 2: Judgement Day, Titanic gibi kendi dönemlerinde adını altın harflerler yazdırmış, hatta Terminator 2 ile bugün bile erişilmesi güç bir kalite çıtası yakalayan James Cameron, şüphesiz 2000’li yıllara da Avatar ile damgasını vurmuştu. 2009 yılında vizyona giren ve gerek izlenme sayısı gerekse aldığı geri bildirimlerle yönetmenin kült filmlerinden birine dönüşen Avatar, Pandora adlı gezegende kendi hâlinde yaşayan Na’vi halkına, biz Dünyalılar tarafından yaşatılan birtakım sıkıntıları konu ediniyordu. Görsel manada o dönemin zirvesi kabul edilen film; sanat yönetimi, görsel efekt ve sinematografi dallarında toplam üç Oscar almıştı. O yıllarda da meşhur olan “film oyunları” kervanına katılan James Cameron’s Avatar: The Game adlı Ubisoft imzalı yapım, beyaz perdedeki Avatar gibi büyük başarılar elde edemese de Avatar filmindeki maceraya doyamayan oyun tutkunlarının susuzluğunu, birkaç yudumluk su misali gidermeye çalışıyordu.

James Cameron tarafından 13 yıllık aradan sonra yeniden ayağa kaldırılacak olan Avatar markası; 2022, 2024, 2026 ve 2028 yıllarında vizyona girecek yeni dört film sayesinde sinemaseverlerle buluşacak. İkinci ve üçüncü film, post prodüksiyon aşamasında, dördüncü ve beşinci filmlerin çekimi ise henüz devam ediyor. Sinema filminde olduğu gibi oyun tarafında da Avatar markasını canlandırmak isteyen James Cameron, Ubisoft desteğiyle hazırlanan, Avatar: Frontiers of Pandora adlı yapımla oyun tutkunlarını can evlerinden vurmaya hazırlanıyor. Zira bu defa karşımızda James Cameron’s Avatar: The Game gibi zayıf bir oyun yok. Yeterince meraklandıysanız, gelin, yeni oyun hakkında bildiklerimizi anlatmaya başlayalım.

Birinci Şahıs Kamera Açısıyla Bir Na’vi Kontrol Etmeye Hazır Mısınız?

Doğrudan doğruya Avatar 2 filmiyle bir bağlantısı bulunmayan Avatar: Frontiers of Pandora, kontrolümüze, Pandora’nın batı sınırlarına yolculuk yapan bir Na’vi’yi veriyor. İlk filmde de tam bir baş belası olan ve Pandora’yı kolonizasyona tabi tutmayı hedefleyen Kaynak Araştırma Yönetimi’nin (KAY) doğa ve Pandora halkına karşı gerçekleştirdiği acımasız tutuma sessiz kalamayan karakterimiz, bu gezegene ait silah, gereç ve ulaşım araçları ile KAY’a karşı mücadele ediyor. Pandora’nın her bir yanını adım adım görebilmemiz ve maceranın tam da kalbinde hissedebilmemiz için birinci şahıs kamerasıyla oynayacağımız açık dünya, aksiyon-macera türü yapım, 2022’nin sonlarında, muhtemelen filmle benzer dönemde yayımlanacak.

James Cameron, Oyunun En Büyük Destekçisi!

Her iki Tom Clancy’s The Division oyunu, Far Cry 3, Assassin’s Creed: Revelations gibi doğrudan seri olan veya bir serinin parçaları olarak yayımlanan çok başarılı yapımları geliştiren Massive Entertainment tarafından hazırlanan yeni Avatar oyunu, The Division serisinde yer verilen Ubisoft Snowdrop oyun motorunu kullanıyor. İlk Avatar’daki görsel kaliteye ulaşabileceklerini yansıtan tanıtım videosuyla oyun motorunun yepyeni hünerlerini ve Pandora gezegenini nasıl da başarıyla oluşturabileceğini kanıtlayan Massive, oyun geliştirme sürecinde James Cameron’ın yapım şirketi Lightstorm Entertainment’la iş birliği içinde. Bu, şu anlama geliyor; yeni filmler için hazırlanan kaplamalarını, animasyonlarını, karakter tasarımlarını, bitki örtüsünü, ulaşım araçlarını ve Pandora’ya dair bilumum unsurları, oyunda kusursuz şekilde görmemiz mümkün olacak. Cameron, Snowdrop oyun motorunun yeteneklerinden fazlasıyla etkilendiği için bu iş birliğine gidilmiş. Bizce sonuç muazzam olacak.

Yalnızca Yeni Nesil Konsollar ve PC İçin!

Başlık, birçoğunuz için yeterince açıklayıcı olmuştur ama durumu kısaca izah edelim. Bildiğiniz gibi dokuzuncu nesil oyun konsolları 2020 yılından bu yana piyasada. Fakat hem sekizinci nesil konsol sahiplerini üzmemek hem de kendi gelirlerini azaltmamak adına oyun yayıncıları, geliştirici ekiplerden sekizinci nesli de kapsayan oyunlar üretmelerini bekliyor. Bu nedenle sekizinci nesil oyun konsollarının donanım sınırları çerçevesinde kalan ve birtakım minör iyileştirmelerle dokuzuncu nesil ve PC’ye de çıkan oyunlar bizlere sunuluyor. Ancak son derece cesur bir karar alan Ubisoft, Avatar: Frontiers of Pandora’yı, yalnızca -donanım bakımından epey güçlü olan- dokuzuncu nesil konsollara ve PC’ye çıkaracak. Bu sayede görsel ve oynanış açısından herhangi bir “downgrade” ile karşılaşma ihtimalimiz olmayacak. Tanıtım videosunda, gerçek zamanlı olarak alınan görüntüleri biz de canavar gibi bilgisayarlarımızda görüp ilk elden deneyimleyebileceğiz. En az sizin kadar bizler de yeni Avatar oyunu için heyecanlıyız ve bu yılın sonlarını iple çekiyoruz!

Paylaş: