Battle Royale Türüne Nefes Aldıran Oyun Naraka: Bladepoint

Monster Notebook  25 Mayıs 2022

Oyun

Oyuncular tarafından çok tutulan oyunların tür bakımından benzerlerinin çıkmasına alışkınız. Son yıllarda milyonlarca oyuncuyu peşinden sürükleyen battle royale de üçüncü ve birinci şahıs kameralı örnekleriyle popülaritesini koruyor. Ancak yayımlanan oyunların birbirine pek çok yönden benzemesi, türün meraklılarının bile favori oyunlarından bir süre sonra sıkılmalarına neden olabiliyor. İşte bu noktada, battle royale konseptinin çeperlerini Çin mitolojisinden destek alarak genişleten ve oyun mekaniklerini, uzun menzilli silahlardan alıp yakın dövüş silahlarına teslim eden Naraka: Bladepoint devreye giriyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında yayımlanan ve Türkiye’nin yanı sıra dünyanın geri kalan ülkelerinde de beğeniyle karşılanan oyun hakkında sizlere daha fazla detay verelim.

Seçilebilir 10 Karakter, Mücadele Edilmesi Gereken 59 Oyuncu

Sizi, battle royale oyunlarında görmekten sıkılmaya başladığınız fütüristik mekânlardan, savaş meydanlarından, çorak topraklardan ve benzeri alanlardan alıp Çin’in kendine özgü ortamlarına götüren Naraka: Bladepoint, Morus Adası’nda geçiyor. Üçüncü şahıs kamerasıyla oynayacağınız yapıma başlarken seçebileceğiniz ve daha sonra görünümlerini değiştirebileceğiniz 10 karakter yer alıyor. Bu karakterlerin kendilerine has yetenekleri bulunurken özellikle karakteriniz üzerinde uzmanlaştığınızda, ilgili özel yetenekler karşılaşmalarda size çeşitli avantajlar sağlayabiliyor. Naraka: Bladepoint, alışageldiğiniz battle royale oyunlarından farklı mekanikler içerdiğinden dolayı oyuna ilk başladığınızda gerçek oyunculardan ziyade yapay zekâ yönetimindeki rakiplerle karşılaşmalar yapmanız gerekiyor. Karakterinizin yakın dövüşlerinde kılıç, mızrak, hançer gibi silahların yanı sıra yay, tabanca, akıncı gibi uzun menzilli silahları seçmeniz mümkün oluyor.

Bir battle royale klasiği olarak zamanla daralan çember, oyunun kendi yorumuna uygun şekilde kendine yer bulurken diğer battle royale oyunlarında pek de karşılaşmayacağınız çevresel unsurlarla rakiplere zarar verme mekanikleri ise Naraka: Bladepoint’in biraz daha parlamasını sağlıyor. Rakibiniz konumundaki 59 oyuncuyu nasıl etkisiz hâle getireceğiniz, hem karakterinizin yeteneklerine hem de sizin taktik ve stratejik hamlelerinize göre değişiyor.

Aradığınız Rakip Size Ağacın Tepesinden Bakıyor Olabilir

Karakterinizi, yerleşim birimlerine, ağaçlara ve oyun haritasına göre dikeyde kalan yerlere dilediğiniz gibi ulaştırabilmeniz, Naraka: Bladepoint’i kendi alanında rakibi olarak tanımlayabileceğimiz yapımlardan ayıran bir diğer yönü oluyor. Yapımın size tanıdığı hareket özgürlüğü, saldırılarınızı ve rakiplerinize karşı olan taktiklerinizi, son derece esnek şekilde yapılandırabilmenizi mümkün kılıyor. Özellikle etkili bir uzun menzilli silaha sahipseniz, rakibinizin sizi kolay kolay tespit edemeyeceği yerlere gizlenip sürpriz saldırılar gerçekleştirmeniz karşılaşmaların kaderini değiştirebiliyor. Karşılaşmalardan söz etmişken, oyunda battle royale türünden aşina olduğunuz, haritanın çevresine dağılmış durumdaki ekipmanları toplayıp onlarca rakiple mücadele etme konseptine sırtını dayayan temel modun yanı sıra bir de deathmatch seçeneği bulunuyor. Daha sert karşılaşmalar arıyorsanız, yönetiminizdeki karakteri güçlendirerek ve yeteneklerini artırarak rakiplerinize üstünlük kurmanıza olanak tanınıyor.

Karakterinizi güçlendirmeniz için haritanın bazı yerlerinde bulabileceğiniz marketlere uğramanız ve oyun içi para ile karşınıza çıkan yükseltmeleri uygulamanız yeterli oluyor. Oyunda gerçekleştirdiğiniz loot düzeyine ve rakiplerinizi alt etme durumunuza göre oyun içi paranız hızla artıyor. Ancak bu noktada aklınıza Naraka: Bladepoint’in mikro ödemelerle oyun içi dengeleri değiştirdiği gelmesin zira oyun parası ile yalnızca kozmetik unsurlara yatırım yapmanıza izin veriliyor. Kullandığınız silahlar için kaplamalar, karakterinizin kıyafetleri ve benzeri görsel özellikler, oyun içi para ile edinebileceğiniz unsurlar içinde yer alıyor.

Unity oyun motoruyla geliştirilen ve görsel anlamda oldukça tatmin edici olan Naraka: Bladepoint, işitsel anlamda da yüzleri güldürüyor. Çin mitolojisini destekleyen müzik eserleri, karakterlerin ses efektleri, çevresel etmenler, bütünlüklü bir oyun deneyimi yaşamanıza hizmet ediyor. Çıkışından bu yana 6 milyondan fazla kopya satan Naraka: Bladepoint’i, türün meraklılarına kesinlikle öneriyoruz.

Paylaş: