Battlefield 4 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  16 Ekim 2019

HaberlerOyun

Battlefield serisine yeni oyunlar katılsa da hâlâ en çok sevilen ve en çok oynanan yapımların başında Battlefield 4 geliyor. Senaryo modunun nefes kesiciliğinin yanı sıra oyunculara online dünyada sunduğu avantajlar, yapımın güncelliğini korumasını sağlıyor. Frostbite 3 oyun motorunun tüm hünerlerini gözler önüne seren Battlefield 4, yıkılabilir çevre unsurları ve gerçekçi fizik etkileşimi sayesinde sürükleyici bir eğlencenin kapılarını FPS tutkunlarına aralıyor. Peki, oyunu yüksek çözünürlükte akıcı biçimde oynayabilmek için nasıl bir sistem gerekiyor?

Dinamik Savaşlar İçin Sabit Diskinizde 30 GB Yer Açın

Battlefield 4, özellikle arkadaş çevresiyle birlikte oynandığında oyuncuya büyük keyif veren, eğlence dolu saatlerin su gibi akıp geçmesini sağlayan kurgusu ve gerçekçilik düzeyi yüksek dinamik savaşlarıyla bulunduğu tahtı pek kimseye kaptırmıyor. Bunun karşılığında da bilgisayarınızdan 30 GB depolama alanı istiyor. Gelebilecek güncellemeler ve eğer oynayacaksanız ek paketleri de hesaba katarak sabit diskinizde veya SSD’nizde 30 GB’dan daha fazlasını boşta bulundurmanızda yarar var.

8 GB RAM Oyunların Standart Önerilen Bellek Miktarı Olma Yolunda

Yapımın sistem gereksinimleri tabloları değerlendirildiğinde bellek miktarının diğer popüler oyunlarla benzerlik gösterdiği göze çarpıyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda oyunun 4 GB bellek ile sorunsuz çalışabileceği belirtiliyor ancak Battlefield 4, online karşılaşmalarda 6 GB seviyesinin üzerinde bellek kullanıyor. Bu da önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki verilerin daha makul olduğu anlamına geliyor. Zira ilgili tabloda oyun için 8 GB bellek öneriliyor. Daima akıcı bir oyun deneyimi için 8 GB ve üzeri bellek kullanmanızı öneriyoruz.

Battlefield 4’te İşlemcinizi Güçlü Tutmanız Çok Önemli

Senaryo modunda o kadar olmasa da çok oyunculu moda dâhil olup kalabalık haritalarda mücadele vermeye başladığınızda oyun, bilgisayarınızın işlemcisine yüksek oranda yük bindirmeye başlıyor. Çok çekirdekli işlemciler, bu yükün altından kalkıp sistemin geneline darboğaz yapmazken nispeten düşük performanslı işlemciler, hesaplamaların altından kalkamayarak online dünyada hiç de yaşamak istemeyeceğiniz tatsız bir oyun deneyimi yaşamanıza neden olabiliyor. Electronic Arts sağ olsun, önerilen sistem gereksinimleri tablosunda spesifik bir işlemci modeli vermekten kaçınıyor ancak minimum sistem gereksinimleri tablosunda, pek yeterli olmayacaklarını rahatlıkla söyleyebileceğimiz AMD Athlonx X2 ve Intel Core 2 Duo modelleri yer alıyor. Akıcı bir oyun için en azından üçüncü nesil Intel Core i5 ya da Intel Core i7 işlemci kullanmak gerekli.

Ekran Kartı Konusunda Oldukça Özgürsünüz

Yapımı 4K çözünürlükte ve ultra grafik ayarlarında oynamayı düşünmüyorsanız, ekran kartı konusunda yapımcı şirket sizi hayli özgür bırakıyor. Bu özgürlük, sistem gereksinim tablolarında da kendini gösteriyor. Yapımın minimum sistem gereksinimleri tablosunda, bugün pek çok oyunu çalıştırmakta güçlük çekecek AMD Radeon HD 3870 ve NVIDIA GeForce 8800 GB ekran kartları yer alıyor. Önerilen sistem gereksinimleri tablosu ise biraz daha güncel kartları bulunduruyor. İlgili tabloda AMD Radeon HD 7870 ve NVIDIA GeForce GTX 660 ekran kartları boy gösteriyor. Battlefield 4’ü Full HD çözünürlükte ve ultra grafik ayarlarında oynayacaksanız, ekran kartınızın 3 GB bellekli olmasına dikkat edin, zira bu senaryoda 2.8 GB civarı grafik belleği kullanılıyor.

Kendinizi Canavara Teslim Edin ve Savaş Meydanında Devleşin

Electronic Arts’ın kimi noktalarda sizi kontrpiyede bırakacak sistem gereksinimlerini kafanıza takmanıza hiç mi hiç gerek yok. Oyunu son derece akıcı şekilde oynamak için yapmanız gereken Monster Oyun Bilgisayarları modellerinden dilediğinizi satın almak… Monster’ın geliştirdiği Abra A5 V15.1 15.6″ Oyun Bilgisayarı, güçlü donanım bileşenleri ve etkileyici tasarımıyla sizi oyun dünyasına dâhil ediyor. 15.6 inçlik Full HD mat IPS ekranıyla kendinizi savaş meydanında gibi hissetmenizi sağlayan bilgisayar, Intel Core i5-9300H işlemci ve 4 GB grafik bellekli NVIDIA GeForce GTX 1650 ile güç kazanıyor. 8 GB bellek ve 256 GB SSD ile desteklenen model, RGB LED arka aydınlatmalı klavyesiyle motivasyonunuzu oyun seansı boyunca korumanızı mümkün kılıyor.

Eğer Battlefield 4’te her zaman mutlak galibiyeti hedefliyorsanız, kendinizi canavara teslim edin ve savaş meydanında devleşin.

Paylaş: