Battlefield 5 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  14 Ocak 2021

Oyun

2018’in son aylarında çıktığında içeriğiyle hem de gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisiyle (ray tracing) dikkatleri üzerine çeken Battlefield 5, pek de kısa sayılmayacak bir aranın sonrasında bizleri, İkinci Dünya Savaşı’nın ortasına bırakıyordu. Tek kişilik doyurucu senaryosu kadar çok oyunculu modları ve diğer Battlefield oyunlarındaki gibi devasa haritalarıyla yüzlerce saat sürecek bir deneyime dönüşen yapım, sunduğu görsel zenginliğin karşılığında güçlü donanım bileşenlerine ihtiyaç duyuyor. Henüz Battlefield V ile tanışmadıysanız, oyunun sizin bilgisayarınızda akıcı çalışıp çalışmadığını öğrenmek adına sistem gereksinimlerinin neler olduğunu bilmek isteyebilirsiniz.

50 GB Depolama Alanı Yeterli

Battlefield V’in depolama ihtiyacı, rakibi konumundaki oyunlar gibi alıp başını gitmiyor. Bugün oyunlar için kabul edilebilir bir depolama kapasitesi olan 50 GB, oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablosunda bulunuyor. Ancak oyuna gelebilecek güncellemeler ve ekstra paketler neticesinde depolama gereksinimi artabilir. Bu nedenle oyunun kurulu olduğu sürücüde ekstra boş yer bırakmanızda yarar var. Tabii, bölüm yüklemelerinin kısa sürede tamamlanması için her zaman olduğu gibi mekanik disk yerine SSD tercih etmenizi de öneririz.

Sistem Belleğini Mümkün Olduğunca Yüksek Tutun

Firmalar, geliştirdikleri ya da yayımladıkları oyunlar için kimi zaman oyuncuları ürkütmemek adına, sistem gereksinimlerinden bazılarını, normalden düşük gösterebiliyor. Battlefield V’in, minimum sistem gereksinimleri tablosundaki RAM ihtiyacı, böylesi örneklerden biri. Oyunu 1080p çözünürlükte ve düşük grafik ayarlarında oynamaya çalıştığınızda 10 gigabaytın üstünde bir bellek kullanımı görüntüleyebilirsiniz. Tablodaki 8 GB, daha düşük çözünürlükler için sınır sayılabilecek bir değer. WQHD veya 4K gibi daha yüksek çözünürlükler ve yüksek grafik detay seviyesini hedefliyorsanız, 13+ GB belleğin kullanılabileceğinden emin olabilirsiniz. Oyunun özellikle çok oyunculu modu, doğal olarak RAM canavarı, bu yüzden sisteminizde 16 GB RAM olmasına gayret etmeniz yerinde olur.

İşlemcilerin Canına Okuyan Oyunlardan Biri

Yıkılabilir alanların çokluğu, her an her yerde bir aksiyonun meydana gelmesi ve hesaplanması gereken daha pek çok unsur, Battlefield V’in, işlemcilerin korkulu rüyası hâline gelen oyunlardan birine dönüşmesini sağlıyor. Şüphesiz, minimum sistem gereksinimleri tablosundaki işlemciler, oyunu tek kişilik ve çok oyunculu modlarda çalıştırmaya muktedir. Fakat güçlü bir ekran kartınız varsa, bu kartı besleyebilmek adına önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcilere veya onların eş değerlerine yönelmeniz gerekir. Oyunun, çok oyunculu moddayken AMD Ryzen 5 3600 gibi bir işlemcinin çekirdeklerini, %80-85 oranında kullandığını ekleyelim.

RTX’ten Yararlanmak ya da Yararlanmamak, İşte Bütün Mesele Bu

NVIDIA’nın dönemin en yeni ekran kartlarını temsil eden GeForce RTX 20 serisiyle birlikte hepimizin hayatına giren ray tracing özelliklerinin en iyi şekilde gözlemlenebilmesini sağlayan oyunlardan biri, Battlefield V’ti. Savaş alanındaki su birikintilerine yansıyan ateşler ve ateşlerden çıkan kapkara dumanlar, patlamaların yarattığı etkiyi yansıtan otomobil kaportaları ve hatta askerlerin gözleri, oyunun ray tracing konusundaki yeterliliğini gösteriyordu. Bu saydığımız ve saymakla bitiremeyeceğimiz etkileri, oyunda görüntüleyebilmek için -ileride olacaktır ama- şu an NVIDIA’nın GeForce RTX 20 ve RTX 30 serisi kartları haricinde bir alternatifiniz bulunmuyor. Eğer ray tracing tarafında bir beklentiniz yoksa minimum sistem gereksinimleri tablosundaki kartların, 1080p çözünürlükte ve düşük ayarlarda 30-35 fps, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki kartlarınsa 1080p çözünürlükte ve yüksek ayarlarda 60+ fps verdiğini belirtelim.

Savaş Alanına Bu Defa Canavar ile Çıkın

Kurşun yağmurunun altında nefes nefese koşarken sizi daima güvende hissettirecek bir Canavar’dan destek almak isterseniz, Monster’ın geliştirdiği; Abra, Tulpar ve Semruk serisindeki bilgisayarlar sizleri bekliyor. Yalnızca Battlefield serisi değil diğer tüm AAA oyunları, akıcı oynayabilmenize imkân tanıyan modeller, çevrim içi arenalarda, rakiplerinize karşı üstünlük sağlamanıza da olanak veriyor.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-6600K ya da AMD FX 8350
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon HD 7850 2 GB
  • Depolama: 50 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4790 ya da AMD Ryzen 5 1300X
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 580 8 GB
  • Depolama: 50 GB
Paylaş: