Beyin Jimnastiği Yapacağınız 5 Oyun

Monster Notebook  1 Kasım 2020

Genel

Özüne bakıldığında oyunların büyük bir çoğunluğu bulmaca esasına dayanıyor. Oyun içinde yaratılan ortam ve karakterler, belirli parçalarla ya da olaylarla etkileşime geçerek bir sonraki hedefe doğru ilerliyor. Shadow of the Tomb Raider gibi güncel oyunlardan Half-Life 2 gibi klasiklere kadar birçok oyun içerisinde bulmaca çözerek ilerlemeye dayalı bölümler yer alıyor. Bu yazımızda ise tamamen bulmaca üzerine kurulu 5 PC oyunundan bahsedeceğiz.

1) The Witness

2016 yılında piyasaya çıkan The Witness, oyuncuların tamamlayabileceği 650’den fazla bulmaca ve açık dünya kurulumuyla dikkat çekiyor. Komplike bulmacaları çözmek için bir ızgaranın başından sonuna kadar o ızgaradaki tüm ilgili noktalara dokunmak gerekiyor. Bulmacaları tamamladıkça yeni hedeflere ilerleyebilmek mümkün oluyor. Çizgi bulmacaları, çevre bulmacaları ile birlikte çalışıyor ve adada ilerlemenizi sağlıyor. Ayrıca yol boyunca, kim olduğunuza ve adada nasıl mahsur kaldığınıza dair ipuçları da alabiliyorsunuz.

2) The Talos Principle

Bugüne kadar yapılmış en karmaşık bulmaca oyunlarından biri olan The Talos Principle, puzzle tutkunlarına derin bir beyin jimnastiği yaptırıyor. Yol boyunca ilerleyebilmek için ciddi anlamda zor bulmacaları çözüme kavuşturmak gerekiyor. Oyunun başında Elohim, yarattığı dünyayı keşfetmenizi ve harabeler içerisinde ilerleyerek belirli hedeflere ulaşmanızı istiyor. Oyunu oynarken kendinizi Talos İlkesi, yapay zeka ve insan vicdanı gibi konular hakkında felsefi sorular sorarken bulabilirsiniz.

3) Portal 2

Valve imzalı Portal 2, tıpkı serinin ilk oyununda olduğu gibi oyuncuların portalları kullanarak bir ileri bir geri gittikleri ve oyunun çoklu bulmacalarını çözerek ilerledikleri benzersiz bir oyun mekaniği içeriyor. Selefinden daha uzun süren Portal 2, Aperture Science dünyasını detaylandırarak daha fazla bulmaca, rafine bir hikâye ve çok sayıda ilginç set parçasını bir araya getiriyor. Özgün bulmaca mekaniği ve test odalarını dolaşmak için portalları kullanma konsepti, oyunun en yaratıcı detayları arasında yer alıyor.

4) Grim Fandango Remastered

Tüm zamanların en çok sevilen macera oyunlarından biri olan Grim Fandango, 2015 yapımı remastered versiyonuyla büyük bir geri dönüş yapıyor. Dinamik hikayesi, olaya göre gelişen ortamı ve canlı orkestrayla yeniden kaydedilen klasik müzik parçaları ile Grim Fandango, hayranlarına özel bir deneyim yaşatıyor.

5) Unravel 2

Pitoresk grafiklere sahip olan ve harika müziklerle desteklenen Unravel 2, son zamanların en iyi puzzle oyunları içerisinde bulunuyor. Unravel 2’de başkarakter Yarny, keyifli bir bulmaca platformu üzerinde maceradan maceraya koşuyor. Electronic Arts imzalı Unravel 2, serinin ilk oyununda olduğu gibi oyunseverleri Kuzey İskandinavya’nın eşsiz ortamında heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Paylaş: