Bilgisayar Okuryazarlığına En Sağlam Adımı Monster ile Atın!

Monster Notebook  16 Eylül 2021

Haberler

Her yaştan kullanıcı, son yıllarda akıllı cep telefonları ve tabletler aracılığıyla internetin sunduğu imkânlardan yararlanabiliyor, oyun oynayabiliyor ve multimedya içeriklerini tüketebiliyor. Ancak ekranın gerisinde yalnızca bir içerik tüketicisi olarak kalmak yerine, dijital okuryazarlığın sınırlarını genişletip bilgisayar okuryazarlığına sağlam bir adım atmak; Türkiye ve dünyanın geldiği noktada bir tercihten ziyade gereklilik hâlini alıyor. Bunun bilincinde olan çevrim içi eğitim merkezleri ve devlet kurumları, ders müfredatlarını, başta çocuk ve gençler olmak üzere herkesin dijital farkındalık yakalaması, dijital becerilerini geliştirmesi ve bilgisayar okuryazarlığını erken yaştan kazanmasını sağlayacak şekilde düzenliyor.

Bilgisayarı Erken Yaşta Etkin Biçimde Kullanabilmek Çok Önemli

Kullanıcı arayüzünün sadeliği ve kolaylığı nedeniyle henüz okuma yazma bilmeyen küçükler dahi Android veya iOS işletim sistemli akıllı cihazları, simgeleri tanıyarak ve o simgelerin ne gibi sonuçlar vereceğini tahmin ederek kullanabiliyor. Bu şüphesiz, gerek Z gerekse Alfa kuşağına dâhil olan yeni neslin dijital içeriklerle tanışmasına, elektronik cihazları kolayca kullanabilmesine imkân tanıyor. Ne var ki, belirli kullanım senaryoları haricinde akıllı cihazlar, bilgisayarlardan farklı olarak dijital içerik tüketimine hizmet ediyor.

Bu noktada küçüklerin hayallerini dijital dünyaya aktarabilmelerinde, kendilerine yardımcı olacak yegâne platform bilgisayarlar olarak değerlendiriliyor. Millî Eğitim Bakanlığının bir süre önce beşinci ve altıncı sınıf müfredatına eklediği Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi de bunun en temel göstergeleri arasında bulunuyor. Yeni ders müfredatı sayesinde öğrenciler, bilgisayara ve bilgisayar aracılığıyla erişilebilecek, hatta geliştirilebilecek dijital içeriklere dair bilgi edinebiliyor. Bunun yanında özel okullar da öğrencilerin yazılım dillerini öğrenebilmeleri için kapsamlı dersler sunabiliyor. İlköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sesli veya görüntülü eğitim içeriklerine erişebilmeleri, proje tabanlı çalışmalarını hazırlayabilmeleri, interaktif araçları öğrenebilmeleri ve etkin kullanabilmeleri, bilgisayar okuryazarlığına hâkimiyetleriyle mümkün olabiliyor. Ayrıca öğrenciler, bilgisayar kullanım becerilerini artırdıkça internet üzerinden daha verimli aramalar gerçekleştirerek ihtiyaç duydukları bilgiye, bir başkasından yardım almadan hem Türkçe hem de diğer dillerde ulaşabiliyor.

Çocukların İleri Eğitim Fırsatları Yakalaması İçin Güçlü Bir Bilgisayar Şart

Bilgisayar okuryazarlığını tamamen kavrayıp hayatına entegre edebilen öğrenciler, doğal olarak bu bilgilerle yetinmiyor ve daima daha fazlasını istiyor. Bu aşamada küçüklerin ve gençlerin bilgisayar donanım ve yazılım bariyerine takılmaması gerekiyor. Zira böylesi senaryolarda öğrencilerin hevesi kırılabiliyor ve yaratıcılıkları sekteye uğrayabiliyor. Bu durum, öğrencilerin ileri eğitim fırsatlarını yakalamaları ve kendilerini bilişim alanında yetiştirmeleri konusundaki motivasyonlarını zedeleyebiliyor. Buradan hareketle her yaştan öğrencinin bilgisayar okuryazarlığına ve daha ileriki aşamalarda kullanabileceği yüksek performanslı bilgisayarlara sahip olması gerekiyor.

Türkiye’nin en performanslı bilgisayarlarına imza atan markası Monster, “Okula Dönüş Kampanyası” kapsamında sunduğu taşınabilir bilgisayar modelleriyle çocuk ve gençlerin önce bilgisayar okuryazarı, sonrasında ise birer bilgisayar-yazılım uzmanı olmalarına zemin hazırlıyor. Monster’ın Abra, Tulpar ve Semruk serilerine ait dizüstü bilgisayarları, çocuk ve gençlerin bilgisayar okuryazarlığını pekiştirmelerine imkân verirken temel düzeyde kodlama ve programlama ile ilgilenen, video temelli sunumlar hazırlamak isteyen ve hayallerini dijital platformda gerçeğe dönüştürmeyi hedefleyen küçüklerin tüm gereksinimlerine yanıt veriyor. Ayrıca boş zamanlarını oyunlarla değerlendirmek isteyen öğrenciler, doğrudan oyuncu bilgisayarı sınıfındaki Monster laptop modelleriyle diledikleri oyunu yüksek çözünürlükte ve akıcı şekilde oynayabiliyor.

Monster Okula Dönüş İndirimi

Paylaş: