Biomutant Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  6 Aralık 2021

Oyun

Uzak Doğu dövüş sanatlarını animasyon filmleri tadında bir görsellikle sunan, bununla da yetinmeyip sahneleri çizgi romanvari metin baloncukları süslemeleriyle zenginleştiren sıra dışı bir oyun Biomutant. Açık dünya aksiyon ve rol yapma elementlerini başarıyla ele alıp oyuncuların ekran karşısında keyifli bir 10+ saat geçirmelerine ortam hazırlayan yapım, özellikle yönettiğimiz ve karşımıza çıkan karakterlerin tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Unreal Engine 4 ile geliştirilen ve 2021’in en iyi görünen oyunlarından biri olan Biomutant’ın sistem gereksinimleri nasılmış, gelin birlikte göz atalım.

Biomutant Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7/8,1/10 (64-bit)
  • İşlemci: AMD FX-8350 veya Intel Core i5-4690K
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 4 GB ya da AMD Radeon R9 380 4 GB
  • Depolama: 25 GB

Biomutant Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 veya Intel Core i7-6700K
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6 GB ya da AMD Radeon RX 590 8 GB
  • Depolama: 25 GB

Oyunun Geçmişe Dönük Sistem Uyumluluğu Var

Yeni nesil oyunları geliştiren ekiplerin birçoğu, ortaya koydukları yapımları mutlak surette en güncel işletim sistemleriyle deneyimlemenizi istese de Biomutant’ın arkasındaki ekip biraz farklı düşünüyor. Geliştirici Experiment 101, minimum sistem gereksinimlerinde eski işletim sistemleriyle de oyunun oynanabileceğini belirtiyor.

Açık Dünya Elementleri İşlemciyi Bazen Zorluyor

Biomutant, yapısı gereği açık alanlarda geçse de oyun dünyasının her an o kadar kalabalık olmaması, yapay zekâ destekli karakterlerin belirli süreçlerde oyuncunun karşısına çıkması, minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcilerin veya onların eşdeğerlerinin rahat çalışmasını sağlıyor. Ancak kalabalıklaşan sahnelerde, özellikle az çekirdekli işlemciler bazen zorlanabiliyor. Yine de güncel sayılabilecek bir işlemciniz varsa, ortada sorun edecek bir performans düşüşü olduğu söylenemez.

Standart Bellek Miktarı, Biomutant İçin Yeterli

Konforlu bir bilgisayar kullanım süreci ve oyun tecrübesi elde edebilmeniz için bilgisayarınızda en azından 8 GB bellek bulunmasını gerektiğini başka yazılarda da vurguluyoruz. 2021’in önemli oyunlarından Biomutant da minimum sistem gereksinimleri tablosunda, en az 8 GB RAM’e ihtiyaç duyduğunu ilan ediyor. Ne var ki yapım, Full HD (1080p) çözünürlükte ve yüksek grafik ayarları seçildiğinde, bundan çok daha fazlasıyla çalışıyor. Buradan hareketle sisteminizdeki RAM miktarını, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki gibi 16 GB seviyesine çıkarmanız daha iyi olabilir.

Animasyon Filmi Kıvamındaki Görseller Güçlü Bir Ekran Kartı İstiyor

Unreal Engine 4’ün neredeyse tüm görsel hünerlerinden yararlanan Biomutant, tüm grafik ayarlarını en üst seviyeye taşıyıp bir de kürk detayı ve çizim uzaklığını maksimize ettiğinizde muazzam görseller sunuyor. Tabii bunun, ekran kartı tarafında bir faturası oluyor. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosundaki ekran kartları, yapımı 60 fps bandının altında çalıştırabiliyor. Eğer grafik detaylarını kısarsanız, o zaman kare/saniye artışı yakalayabiliyorsunuz ama bu sefer de oyunun atmosferi, görsel kısıtlamalar nedeniyle biraz baltalanıyor. Fakat önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, yapımı, yüksek grafik ayarlarında bile 60+ fps ile çalıştırabiliyor. Oyunun grafik belleği kullanım miktarı ise Full HD çözünürlükte ve maksimum detay seviyesinde 3 GB civarında kalıyor.

Oyun Makul Ölçüde Depolama Alanı Kullanıyor

Günümüzdeki oyunları göz önüne aldığınızda gayet makul sayılabilecek bir oranda depolama alanına ihtiyaç duyan Biomutant, yalnızca 25 GB disk alanına sığabiliyor. İlerleyen dönemde gelebilecek güncellemeleri ve benzeri unsurları da hesaba katıp fazladan birkaç GB’lık alanı Biomutant’a tahsis edebilirsiniz.

Biomutant Dünyasındaki Canavarlara Canavarla Karşı Koyun

Sürpriz içerikli senaryosu ve oyun içindeki kararlarınıza göre şekillenen sonuyla olduğu kadar bölümlerde karşılaştığınız canavarlarıyla da ilgi çekici bir yapım olan Biomutant’ta, “Canavar” olanca gücüyle yanınızda bulunuyor. Monster’ın geliştirdiği Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarlarıyla Biomutant’ta karşılaşmaların galibi olup Hayat Ağacı’nı siz kurtarın!

Paylaş: