Black Myth: Wukong Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  13 Mart 2024

Oyun

Hikâyem kadim zamanlara kadar uzanıyor. Sizlerin Ying-Yang olarak bildiği, enerjisini cennet ve dünyadan alan Çiçek ve Meyve Dağı’ndaki özel bir taştan doğdum. Bu sayede sıra dışı güçler kazandım. 72 farklı nesne ve hayvana dönüşebiliyorum, uçabiliyorum, dövüş sanatlarını kusursuzca uygulayabiliyorum, yanılsamalar oluşturup düşmanlarımı kandırabiliyorum. Tüm bu güçlerimin de etkisiyle cennete olan isyanım, Jade İmparatorluğu tarafından Altın Dağ’a beş asır boyunca hapsedilmemle sonuçlandı. Neyse ki Tang Sanzang, Hindistan’a kutsal Budist metinlerini almak üzere bir yolculuğa çıktı ve Buda, beni, ona eşlik etmem için serbest bıraktı. Batı’ya yolculuğun böylesine zorlu, mitolojik yaratıklarla savaş dolu ve manevi derslerle iç içe olduğunu bilmem mümkün değildi. Ben, Sun Wukong, Bilge Maymun Kral.

Daha önce sayısız anime, dizi ve birkaç oyuna ilham veren Çin’in en önemli edebî eserlerinden “Batı’ya Yolculuk” bu defa doğrudan Çinlilerin elinde, muhteşem bir soulslike oyuna dönüşüyor: Black Myth: Wukong’a. Adını daha önce pek duymadığımız ve Steam’deki tek oyunları olan Art of War: Red Tides’ı Erken Erişim’deyken terk eden Şangay merkezli Game Science’ın geliştirdiği Black Myth: Wukong, fantastik olayların merkezindeki Bilge Maymun Kral’ı yönettiğimiz yapım, şimdiye kadar yayımlanan videolarından anladığımız kadarıyla muazzam görsellerle geliyor. Dilerseniz gelin, bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla sistem gereksinimleri henüz açıklanmayan oyunun, beklenen sistem gereksinimlerinden hareketle biraz konuşalım.

İşlemci ve Ekran Kartları Şimdiden Ağlamaya Başlayabilir

Bu yılın kavurucu yaz aylarında, 20 Ağustos 2024’te çıkması planlanan oyunun, Windows 11 işletim sistemi için ideal bir yapım olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Windows 10 kullanıyorsanız, elinizdeki işletim sisteminin desteğinin, Microsoft tarafından 2025 yılında kesileceğini anımsatmak isteriz.

Konuya böyle yumuşak bir giriş yaptıktan sonra oyunun, şimdiye dek yayımlanan tanıtım videolarından hareketle bilgisayarlarımızdaki işlemci ve ekran kartlarının başına, bu oyunla neler geleceğinden biraz söz edelim. Az önce de belirttiğimiz üzere Black Myth: Wukong, Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor ve yapımın, soulslike türü diğer oyunlardan aşina olduğumuz gibi devasa haritaları ve göz alabildiğine geniş çizim uzaklıkları bulunuyor. Videolardan çıkardığımız sonuçları maddeler hâlinde belirtelim:

Yüksek Detaylı Ortamlar: Karmaşık mimari, yoğun bitki örtüsü ve geniş manzaralar, Unreal’daki Nanite teknolojisinin yoğun geometrik detay işleme yeteneğini gözler önüne seriyor. Sahne başına milyarlarca çokgen anlamına gelen ve hem işlemciye (çizim komutlarını işler) hem de ekran kartına (çok sayıda çokgeni/poligonu işler) yük getiriyor.

Gelişmiş Görsel Efektler: Gerçekçi hava sistemleri, ateş ve duman gibi parçacık efektleri ve karmaşık yıkım simülasyonları, ağır shader/gölgelendirici kullanımını gerektiriyor. Karmaşık shader’lar ciddi düzeyde grafik hesaplama gücüne ihtiyaç duyuyor.

Dinamik Evrensel Aydınlatma (Lumen): Tanıtım videolarında yumuşak gölgeler, dolaylı ışık yansımaları ve evrensel aydınlatma efektleriyle aydınlatma sergileniyor. Gerçek zamanlı evrensel aydınlatma (Lumen teknolojisi kullanılarak) ekran kartının zorlanmasına neden oluyor.

Ray Tracing/Işın İzleme: Yansımalar, ışık kırılmaları ve ışın izlemeli gölgeler, videolarda öne çıkıyor. Işın izleme süreci, her ne kadar optimize edilmiş olsa da bildiğiniz üzere ekran kartları, gerçek zamanlı ışın izleme süreçlerinde epey terliyor.

Karakter Modelleri ve Animasyon: Karakterimiz Bilge Maymun Kral’ın üzerindeki kürkten giydiği kıyafetlerin üzerindeki hareketli bileşenlere dek sayısız unsur, gerçekçi saç/kürk simülasyonu ve karmaşık animasyonları içeriyor. Yüksek detaylı karakter modellerinin de bulunduğu oyunda hem modellerin hem de animasyonların işlenmesi, işlemci ve ekran kartı üzerinde yük oluşturuyor.

RAM ve SSD’ler de Batı’ya Yolculuk’un Çilesinden Nasiplenecek

Oyundaki verilerin işlenmesinden sorumlu olan işlemci ve ekran kartı, Unreal Engine 5 destekli Black Myth: Wukong’un donanım bileşenlerine çektirdiği çileyle sıcacık olurken bu zorlu süreçten RAM ve SSD’ler de nasipleniyor.

Bilge Maymun Kral’ın kâh bir sineğe dönüştüğü kâh devasa bir yaratığa evrildiği tanıtım videolarında dikkatinizi, yüksek ayrıntılı dokular çekmiş olabilir. Daha önce Remnant 2 ve Lords of the Fallen (2023) gibi modern soulslike oyunlarında da gördüğümüz yüksek çözünürlüklü doku verileri, ekran kartı belleğine aktarılmadan önce bellekte duruyor. Buna, bir de geniş bölüm tasarımları, kesintisiz bölüm geçişleri, sürpriz açık dünya elementleri de eklenince RAM kullanımının tavan yapması bekleniyor. Beklenen önerilen sistem gereksinimleri listesinde bu nedenle 16 GB kapasiteli bellek bulunuyor ki bu bellek kapasitesinin bile aşılması muhtemel görünüyor.

Oyun için henüz sunulmayan sistem gereksinimleri listesinde olmasına kesin gözüyle baktığımız bileşenlerden biri, SSD. Bu kadar geniş ölçekli bir oyunun verileriyle mekanik disklerin baş etmesi zor görünüyor ve sürükleyici, akıcı, aniden beliren (pop-in) nesnelerden uzak bir oynanış için SSD kullanmanız, artık gereklilik hâlini alıyor. Öyle ki, oyunun bazı tanıtım videolarında bile yaratıkların ortaya çıkışıyla küçük teklemeler/stutter’lar yaşanıyor; buradan hareketle yüksek okuma yazma hızlarına sahip, geniş kapasiteli bir SSD’ye sahip olmanız önem kazanıyor.

Neyse ki Black Myth: Wukong’un, görenleri tir tir titreten mitolojik yaratıklarına karşı bir “canavar” daima galebe çalıyor. Monster imzası taşıyan Abra, Tulpar ve Semruk ailesindeki oyun bilgisayarları, Bilge Maymun Kral ile yapacağınız zorlu yolculuklarda sizi yarı yolda bırakmıyor. Bilgisayarlardaki donanım bileşenleri, yalnızca bu oyunu değil, güncel tüm oyunları, akıcı görseller eşliğinde ve yüksek çözünürlükte deneyimlemenize olanak tanıyor.

Önerilen Sistem Gereksinimleri (Beklenen)

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-10700K ya da AMD eş değeri
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti (8 GB) veya AMD eş değeri
  • Depolama: 100+ GB SSD

 

Paylaş: