Blue Effect ile Sanal Gerçekliği Sonuna Kadar Hissedin

Monster Notebook  28 Ekim 2016

HaberlerOyun

Korkuyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz ve paranoyanın yeni bir boyutu ile tanıştığınız Blue Effet VR’ı, sizler için inceledik. Beklentilerimizin de üzerinde çıkan bu oyunda, tek başınıza biyomekanik robotlara karşı savaşacak ve hayatta kalmaya çalışacaksınız. Üstelik bunu sanal gerçeklik ile yapacaksınız.

Gamescom’da yapımcıları ile ilk karşılaştığımızda, Blue Effect oyunu aslında ne kadar heyecan verici bir oyun olduğunun farkına varmıştık. Sonuçta sanal gerçekliği sonuna kadar hissetmenizi sağlayan ve teknolojik bir yıkımı anlatan bir korku oyunundan bahsediyoruz. Bizim gibi hem korku oyunları hem de VR tutkunu insanlar için bulunmaz bir nimet niteliğindeki oyunu önden denemek istediğimizi söyleyince de Divrlabs yapımcıları bizi kırmadılar. Ve bu sayede oyuna henüz beta sürümündeyken deneme şansını elde ettik. Steam kodumuz ile birlikte mutlu mesut yeni arkadaşlarımıza veda ederken, Semruk S7 modelimizde bu oyunun ne kadar benzersiz bir tecrübe sunacağının hayallerini kurmaya başlamıştık bile. Ve tabi ki bu deneyimi videoya çekme ve Blue Effect oyunu için inceleme yazısı yazma fikirleri de aklımızın bir köşesinde yerini almaya başlamıştı.

Blue Effect VR (2)

Cehenneme Hoş Geldiniz!

Oyunu ilk gördüğümüzde, VR’ın tüm sanal gerçeklik özelliklerini bir araya getiren futuristik bir korku fps oyunu olacağını ve korkudan yerimizde duramayacağımızı zaten biliyorduk. Ancak açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Çünkü oyun tam anlamıyla teknolojik bir kıyamet sonrası senaryosu yaşatıyor oyunculara. Unutulmuş ve kendi haline bırakılmış bir evrene, elinizde yalnızca mavi bir ışık küresi ve nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz bir lazer silahı ile bırakıldığınızı düşünün. Üzerine korkudan damarlarınızdaki kanı çekecek seviyeye kadar getirecek enfes ses efektlerini ve müzikleri ekleyin. Ve son olarak da nasıl savaşacağınıza dair hiçbir fikrinizin olmadığı biyomekanik robotları bu atmosferin en tepesine yerleştirin.
Oyun sizi tam olarak da böyle bir ortamın göbeğine bıraktıktan sonra, elinizdeki mavi ışık küresi ile çırpınışınızı uzaktan keyifle izlemeye başlıyor. Oyundaki amacınız basit. Bu biyomekanik robotları yok ederek, aydınlığa çıkmak zorundasınız. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi bu pek de kolay olmuyor. Blue Effect yapımcıları ve senaristleri, sizin için ufak sürprizler hazırlamışlar.

O Ses Neydi?

Öncelikle oyunda tek silahınızın ve zırhınızın sol elinizde tutacağınız mavi ışık küreleri olduğunu bilmelisiniz. Eğer bu küreleri kullanmazsanız, ne robotları görebilirsiniz ne de kendinizi savunabilirsiniz. Belirli mesafelere elinizdeki küreyi fırlattığınızda kısa süreliğine o bölgeyi aydınlatmanıza yarayan ışık topları, robotların geldiği yönü ya da saklandıkları yerleri görmek için etkin bir kullanıma sahip. Ancak siz de büyük ihtimalle sürekli sağa sola, yukarıya aşağıya ya da olur olmaz yerlere fırlatmak zorunda kalacaksınız. Çünkü oyun ses efektleri ile öyle bir moda girmenizi sağlıyor ki, paranoyak ve her çıtırtıya tepki veren biri haline gelebiliyorsunuz.
Blue Effect oyununda yalnızca mavi kürenizi kullanmıyorsunuz elbette. 4 adet neon ışığınız da mevcut. Ancak neden bu ışıklara ihtiyacınız olacak diyorsanız, işte tam bu noktada oyunun korku seviyesini tavan yaptıran bir özelliğini keşfediyorsunuz. Çünkü bazı robotlar, ne üzerlerinde yanıp sönen ışıklara ne de mavi küre ile görülebilecek kaplamalara sahip. Sinsice ve beklenmedik bir şekilde üzerinize saldıran bu robotları görmek için ise, 4 neon ışığınızın dışında yapabilecek pek bir şeyiniz yok.

Gerek oyun atmosferini gerekse hikayeyi çok daha derinden yakalamanıza, benzersiz bir oyun deneyimi elde etmenize yarayan VR teknolojisine sahip oyunların meraklısıysanız, Blue Effect’i mutlaka denemelisiniz. Elbette FPS değerleri, bu tarz oyunlarda en önemli değerlerinden birisi. Biz elbette en iyi performansı elde edeceğimizi bildiğimiz Monster Semruk S7 V4.1 17.3″ Oyun Bilgisayarı modelini kullanmayı tercih ettik. Siz de, sizin için en uygun Monster Notebook modelini tercih ederek, iliklerinize kadar korkmayı garanti altına alabilir, benzersiz bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz

Paylaş: