Brothers: A Tale of Two Sons Remake İnceleme

Monster Notebook  30 Ağustos 2024

Oyun

Gökyüzünün masmavi örtüsü altında, annelerinin trajik kaybıyla sarsılan iki kardeşin, babalarını kurtaracak bir tedavi bulmak üzere çıkacakları destansı ve bir o kadar da zorlu yolculuk bir kez daha başlıyor. Monster Notebook Blog sayfalarında adını çeşitli şekillerde andığımız Josef Farez’in, oyun dünyasında büyük sükse yapmasını sağlayan orijinal Brothers: A Tale of Two Sons’ın yeniden yapımı olan oyun, orijinal oyunun büyüleyici hikâyesini, günümüz teknolojisiyle harmanlayarak oyuncuların beğenisine tekrar sunuyor. Gelin, bu eşsiz serüvenin tekrar yorumuna birlikte göz atalım.

Hüzünlü Bir Masalın Yeniden Doğuşuna Tanıklık Etmek

Köklerini İsveç mitolojisi ve masallarından alan Brothers: A Tale of Two Sons Remake, sizleri gerçekten de unutamayacağınız bir yolculuğa davet ediyor. Öyle ki bu yolculuk, bir süre sonra duygusal ve ruhsal bir keşfe dönüşüyor. İki kardeşi kontrol ederken atacağınız her bir adım, aşacağınız her bir engel, kardeşlerin arasındaki bağı daha da güçlendiriyor ve onların olgunlaşma süreçlerine tanıklık etmenizi sağlıyor.

Temel hikâyesini girişte aktardığımız gibi hasta babalarının iyileşmesini sağlayacak malzemeleri bulmak üzere yola çıkan iki kardeşi yöneteceğiniz yapım, bu noktada orijinaline sadık kalıyor. Oynayanların da bileceği üzere Brothers: A Tale of Two Sons, iki karakteri aynı anda kontrol etme mekanizmasıyla oyun dünyasında eşsiz bir yere sahip. Gamepad ile oynanması gereken yapımda bir eliniz diğerine bağımlı, iki ruh tek bir bedende gibi hareket etmesi gerekiyor. Sol analog çubukla bir kardeşi, sağ analog çubukla diğerini yönlendirmeniz şart; bu benzersiz kontrol mekanizması, size iki karakterin hikâyesini, aynı anda yaşama fırsatı veriyor. Remake sürümde eklenen yerel eşli oyuncu modu desteği, bu deneyimi bir arkadaşınızla paylaşmanıza olanak tanıyor lakin oyunun tek kişilik modundaki derinliği kaybetmemek için oyunu yine de tek başınıza oynamanızı öneriyoruz.

Anlatının Naifliği, Teknik Sorunlarla Çarpışınca

Oyunun anlatımı, sözcüklerin ötesinde, hareketlerle ve sessizlikle yapılıyor. Kardeşlerin sessiz anlaşmaları ve gözlerindeki kararlılık, her şeyi anlatıyor. Hikâyenin kısa olması, anlatının yoğunluğundan hiçbir şey kaybettirmiyor; aksine, her an dolu dolu yaşanıyor, her sahne bir diğerine bağlanarak güçlü bir anlatı oluşturuyor. Oyunun kısa süresi, oyuncuyu sıkmadan, derin ve eşsiz bir hikâye anlatımı sunuyor ve nihai noktada oyuncular, kendilerini derinden etkileyen bir tecrübeyle oyunun karşısından ayrılıyorlar. Standart bir macera olmaktan çıkıp insan ruhunun derinliklerine yapılan bir yolculuğa dönüşen Brothers: A Tale of Two Sons Remake, iki kardeşin birbirine olan sevgisi ve bağlılığını kusursuz şekilde ele alıyor ve bunun işlenişi, oyuncu üzerinde derin izler bırakıyor. Sonraları adını A Way Out ve It Takes Two ile daha geniş kitlelere duyuran Josef Fares’in ustalıkla yönettiği bu oyunun orijinali, duygusal anlatımıyla oyuncuları kendine hayran bırakıyor. Remake sürüm de belirli yönlerden orijinaline yaklaşsa da işi bozan bazı unsurlar bulunuyor, küçük teknik hatalar gibi.

Unreal Engine 5’in büyülü dokunuşuyla hayat bulan remake, yeni oyun motoru sayesinde karakter modelleri ve çevre tasarımları konusunda inanılmaz detaylar taşıyor. Lumen aydınlatma teknolojisiyle her bir ışık hüzmesi, her bir gölge, gerçekçi ve büyüleyici bir atmosfer yaratıyor. Sisli ormanlar, ışığın su yüzeyinde dans ettiği anlar, bir sanat eseri gibi hissediliyor. Ne var ki oyundaki bazı teknik hatalar, bu büyüleyici havayı dağıtabiliyor. Karşılaşılan hataların yanı sıra karakter tasarımlarındaki bazı yeni yaklaşımlar, orijinal oyunu birkaç defa bitiren oyun müdavimleri tarafından o kadar da hoş karşılanmıyor.

Küçük eksikliklerine rağmen oynanmaya değer olan Brothers: A Tale of Two Sons Remake, Unreal Engine 5 ile geliştirilmesi nedeniyle sadece güçlü bilgisayarlarda akıcı şekilde oynanabiliyor. Söz konusu güçlü bilgisayarlar olduğunda akla ilk gelen isim Monster’ın; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarının, bu oyun başta olmak üzere güncel tüm oyunları, yüksek çözünürlükte ve performans sorunları olmaksızın oynatabildiğini anımsatalım. 

 

Brothers: A Tale of Two Sons Remake Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Brothers: A Tale of Two Sons Remake iki kişilik mi?

    • Brothers: A Tale of Two Sons Remake, aslında tek oyunculu bir oyundur. Ancak, iki kardeşi tek bir oyuncu kontrol eder. İki kişilik bir mod bulunmamaktadır.
  • Brothers: A Tale of Two Sons Remake kaç saat sürüyor?

    • Brothers: A Tale of Two Sons Remake, yaklaşık 3-4 saat süren bir oynanış sunar. Hikaye odaklı olduğu için oyun süresi, oyuncunun ilerleme hızına bağlı olarak değişebilir.
  • Brothers: A Tale of Two Sons Remake Co-op mu?

    • Hayır, Brothers: A Tale of Two Sons Remake co-op moduna sahip değildir. İki kardeşi aynı anda tek bir oyuncu kontrol eder, bu da oyunun ana mekaniğini oluşturur.
  • Brothers: A Tale of Two Sons Remake kaç GB?

    • Brothers: A Tale of Two Sons Remake, yaklaşık 4-5 GB depolama alanı gerektirir. Oyun, yüksek kaliteli grafikler sunmasına rağmen oldukça küçük bir dosya boyutuna sahiptir.
Paylaş: