Bu Oyunları Hard Mode’da Oynamaya Ne Dersiniz?

Monster Notebook  20 Haziran 2022

Oyun

Oyunlara ayıracak fazladan vaktiniz ve kolay kolay tükenmeyen bir sabrınız varsa, oyunlarda zorluk düzeyi yükseldikçe kazanmanın, manen daha ödüllendirici olduğunu ve size ekstra keyif verdiğini mutlaka tecrübe etmişsinizdir. Zaten son dönemde Soulsborne oyunlarının, özellikle de Elden Ring’in bu denli tutmasının temel nedeni de bu. Peki; kolay, orta gibi seviyelerde oynayıp bitirdiğiniz ya da henüz hiç oynamadığınız yapımları, sizi oldukça terletecek hard mode’da oynamaya ne dersiniz? Eğer yanıtınız olumluysa size önerebileceğimiz bazı oyunlar var. Sıraladığımız yapımları oynarken “rage quit” yapmayacağınıza ve kullandığınız ekipmanları hışımla monitöre fırlatmayacağınıza söz veriyorsanız, başlıyoruz!

  1. Alien Isolation

Çıkışının üstünden neredeyse sekiz sene geçmesine rağmen yaşattığı deneyimle ve normal zorluk seviyesindeyken bile “oynanamaz” olmasıyla akıllara kazınan Alien Isolation, listemizin ilk sırasında. Geliştirici ekip Creative Assembly’nin, oyunu tecrübe etmek için en iyi seçenek olarak belirlediği “hard mode”, Sevastopol Uzay İstasyonu’nda, Xenomorph ile korkunç bir köşe kapmaca için gerçekten de ideal. Eğer “bu mod beni kesmedi” derseniz, size önerimiz, “hard mode”u mumla aratacak “nightmare mode”u seçmeniz.

  1. Doom Eternal

2016 çıkışlı yenilenen Doom’un dört yıl sonrasında yayımlanan Doom Eternal, oyuna getirilen platform elementlerinin baskınlığı ve hikâye anlatım tarzıyla adından çok söz ettirdi. Oyunun konuşulan diğer yanlarıysa üstünüze akın akın gelen düşmanlar ve yapımın, cephane sunma konusundaki cimriliğiydi. Bu kaotik ortamda Doom Eternal’dan aldığınız keyfi artırmak adına “ultra-violence” şeklinde isimlendirilen zorluk düzeyini seçmeniz yeterli. Oyunun meydan okumalarına daha dayanıklı olduğunuzu düşünüyorsanız, “ultra-nightmare” ve “extra life mode”u mutlaka tecrübe etmelisiniz.

  1. Resident Evil 2 Remake

Herhangi bir oyunda zorluk seviyesini artırırken ekranınıza gelebilecek “daha güçlü düşmanlar” ya da “otomatik kayıt yok” gibi bilgilendirmeler, sizi o kadar tedirgin etmeyecektir. Ama söz konusu yapım, Resident Evil 2 Remake’se, yalnızca Mr. X nedeniyle bile bu bilgilendirmeler henüz oyuna başlarken canınızı sıkabilir. Siz de serinin sıkı bir hayranıysanız, yapımı “hardcore” zorluk seviyesinde bitirmeye çalışmanızı tavsiye ederiz.

  1. Wolfenstein II: The New Colossus

Listenin dördüncü sırasında, eski toprak oyunlardan birinin daha yeniden hayat bulmuş hâli var. Normal zorluk seviyelerinde keyifli bir oyun süreci yaşatan Wolfenstein II, zorluk seviyesi arttıkça içinizdeki mücadeleci oyuncunun gün yüzüne çıkmasını sağlayabilir. “Do or die!”, “Call me Terror-Billy” ve “I am death incarnate!”, tahmin edeceğiniz üzere giderek artan zorluk seviyeleri. Tabii oyun oynarken sanal çileler çekmek gibi bir amacınız varsa “Mein leben” zorluk düzeyi, emrinize amade.

  1. Dead Space 2

Şu sıralar Dead Space serisinin ilk oyununun yeniden yapımı hazırlanıyor olsa da orijinal serinin en iyi oyunu olduğu noktasında herkesin fikir birliği ettiği Dead Space 2 de içerdiği “hard core” zorluk seviyesiyle deneyimlemeniz gereken oyunlardan. Yalnızca üç kayıt hakkına sahip olduğunuz zorluk düzeyinde, herhangi bir checkpoint de yok.

  1. Ori and the Will of the Wisps

Karanlık, kasvetli, yer yer korkutucu oyunlardan ayrılıp listemize cıvıl cıvıl renkleriyle, harikulade müzikleriyle, kendine özgü sanat tasarımıyla ve tabii ki oyuncuyu yıldırmak için elinden geleni yapan hard mode’uyla dikkat çeken Ori and the Will of the Wisps ile devam edelim. Oyunun hard mode seçeneği, özellikle boss savaşlarında sizi epey zorlayabilir. Bu nedenle böylesi çetin karşılaşmalara girişmeden önce oyunu normal zorluk seviyesinde bitirmenizi ve hard mode için hazırlanan rehberlere göz atmanızı öneririz.

  1. Metro Exodus

Metro serisinin sunduğu atmosferi şüphesiz en yukarı taşıyan, bununla da yetinmeyip zorluk düzeyiyle de oyuncuları boncuk boncuk terleten Metro Exodus’u, “hardcore” seviyesinde oynayarak yapımdan daha fazla keyif alabilirsiniz. Metro Exodus’u bu mod ile oynarken yaşadığınız sıkıntı, sizin için yeterli olmadıysa “ranger hardcore” zorluk düzeyini değerlendirebilirsiniz.

  1. Civilization VI

Serinin takipçileri tarafından önceki oyun kadar beğenilmese de Civilization VI, sahip olduğu üstün yapay zekâ ile serinin en zor oyunlarından. Çok yönlü düşünme ve sahaya hâkimiyet konusunda kendine güvenen tecrübeli Civ oyuncularını bile çileden çıkarabilecek ayardaki olasılık hesaplama temelli (if/then örüntüsü) yapay zekâ, özellikle “immortal” ve “deity” zorluk seviyelerinde sizi de çok zorlayacaktır.

  1. Horizon Forbidden West

Bu yıla damgasını vuran oyunların başında gelen Horizon Forbidden West, benzerine az rastlanır grafikleriyle el üstünde tutulsa da oyunculara meydan okuyan zorluk düzeyleriyle de öne çıkıyor. Yönetimimizdeki Aloy’un robotlara karşı mücadelesinde ekipmanları daha zenginleşmiş olsa da sunulan “hard” ve “very hard” zorluk seviyeleri, oyundan ekstra zevk almanızı sağlıyor.

  1. FTL: Faster Than Light

En özgün rogue-like oyunların başında gelen FTL, türün ve uzay temasının meraklılarının favorisi. Ama onu özel kılan, kolay mod’da bile yeterince zorken zor mod’da oynaması imkânsız hâle gelmesi. Tabii böyle dediğimize bakmayın, oyunun meraklıları, yapımı her zorluk seviyesinde keyifle deneyimleyebiliyor.

Paylaş: